Zimní měsíce jsou nejlepší sezónou pro ryby a mořské plody ze severní Evropy. Prvotřídní produkty z bretaňských a normandských přístavů v podání uznávaného šéfkuchaře Mirka Kaliny budou k ochutnání 26. ledna od 19:00 v oblíbené pražské gourmet restauraci Kalina Cuisine & Vins. Jak je v Kalině tradicí, delikátní pokrmy harmonicky doplní pečlivě vybraná vína – tentokrát ze Sancerre a Chablis. Součástí speciálního menu bude Amuse-bouche, ústřice Gillardeau № 3, cocktail z kraba, tygří krevety s domácí majonézou, tartar z tuňáka s řasou passe-pierre, salát z chobotnice, Moules de bouchot ze zálivu Saint Michel AOP, slávky v polévce, Mořský jazyk v omáčce z bretaňských ježovek a závěrečný dezert – à la carte nebo francouzské farmářské sýry. Více se dozvíte z přiložené tiskové zprávy.
Více z rubriky Degustace
-
Malbec slaví již podesáté svátek
17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...
15.4.2020 -
Předjaří v Benjaminu
Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...
5.3.2020 -
Kančí hody v La Verandě
Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...
30.12.2019 -
Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského
Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...
4.11.2019 -
Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru
Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...
30.10.2019 -
Hon na ústřice v La Verandě
Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...
24.10.2019 -
Pražský Benjamin v průvodci Michelin
Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...
24.9.2019 -
Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení
Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....
23.9.2019 -
Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami
Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...
16.9.2019