Sociální sítě
Nahoru

Největší výstava vín a destilátů z celého světa je už naplánována

Ve čtvrtek 28. ledna se v Praze uskuteční již 16. ročník tradiční mezinárodní prodejní výstavy vín a destilátů Galadegustace Žofín 2016, která proběhne pod záštitou distribuční společnosti Premier Wines & Spirits. Jde o největší akci svého druhu v České republice. „Oproti loňským ročníkům máme hned několik změn. Výstavu jsme stáhli na jeden den, ale vybrali jsme pro ni větší a reprezentativní prostory paláce Žofín, který zajistí dostatek prostoru pro vystavovatele i návštěvníky, “ popisuje Martin Nejedlý, spolumajitel společnosti. Součástí výstavy bude i druhý ročník sommelierské soutěže Premier prix de sommelier, kterou zaštítila Asociace sommelierů ČR, a několik skvělých přednášek od předních zahraničních barmanů.

Cognac or brandy on a wooden barrelNa Galadegustaci palác Žofín 2015 se představí vína a destiláty napříč celým portfoliem PWS. I tento rok budou vína představovat samotní vinaři. Nebudou mezi nimi chybět italská ikonická vinařství Banfi a Barone Ricasoli, legendární španělská vinařství Vega Siciia, Marqués de Murrieta a Codorníu, výborná vinařství z Nového světa Leyda z Chile či Robert Mondavi z Kalifornie nebo zástupci z České republiky včetně vinaře roku 2015 Mikrosvín Mikulov.

Návštěvníci se ale mohou těšit i na zcela nové značky z řad prémiových destilátů, které nabízí společnost Premier Wines & Spirits. „Jednou z našich největších novinek bude Stolichnaya vodka, kterou jsme k prvnímu lednu převzali do distribuce. Za naši společnost na Galadegustaci představíme úplnou novinku, která je ještě tajná, ale i ostatní sortiment vlastních značek v čele s Baronem Hildprandtem, Liqvére či Altfernetem. Ty jsme začali vyrábět spolu se Zámeckou palírnou Blatná,“ popisuje Nejedlý.

Nedílnou součástí výstavy budou exkluzivní přednášky pod vedením uznávaných barmanů. Mattía Cílía bude prezentovat americké trendy drinků s vodkou pod záštitou Tito`s Handmade Vodky z Texasu a International Brand Ambassador značky Xanté Erik Möller předvede ukázku práce ze speciálním likérem z hrušek a cognacu. Velkou hvězdou letošní galadegustace bude Joanne Moore, jedna z mála ženských mistryň destilatérek, která poodhalí tajemství pravých anglických ginů společnosti G&J Distillers, která má v portfoliu značky jako Greenall´s, Opihr, Bloom nebo letošní novinku – whisky Dubliner.

Kdy: 28. 1. 2016, od 13:00 do 20:00hod Kde: Palác Žofín, Slovanský ostrov 226, 110 00 Praha 1 Cena vstupného: 590,- Vstupenky můžete zakoupit na e-shopu.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.