Od úterý 23.2. do neděle 28.2. budou mít návštěvníci pražského Buddha Bar Restaurantu v Jakubského ulici možnost obdivovat barmanské umění head barmana Pařížana Matthiase Girouda.
Každý večer představí Matthias nové koktejly, které si připravil speciálně pro Prahu – s vlastní originální recepturou a se speciálním způsobem podávání. Pokud toužíte zazít jedinečnou přípravu drinků na vlastní kůži, vyrazte do Buddha Bar Restaurantu.
A kdo že je vlastně Matthias Giroud?
Dnes už velmi slavný barman vyrůstal na Guaeloupe, francouzském ostrově v Karibiku. Jeho otec byl barman a matka pracovala pro síť luxusních francouzských rezortů Club Med. Do mixologie se po vzoru svého otce zamiloval už během dospívání, na cestách měl pak možnost ochutnávat nové chutě a kombinace.
V 18 letech získal barmanský diplom a v roce 1997 strávil závěrečnou stáž u Barfly, prvního konceptu restaurací George V Eeatertainment, založenou Raymondem Visanem, který znovuzrodil Restaurant & Bar byznys v Paříži. Ve skupině už navždy zůstal a brzy byl jmenován šéfem barmanů všech jejich francouzských poboček: Bound, Buddha‐Bar, Barrio Latino i Barloc.
Díky neustálému hledání nových vjemů a velké píli rostl Matthiasův úspěch i obliba jeho drinků, a dlouho na sebe nenechalo čekat povýšení na šéfa všech barů Bar & Restaurant konceptů po celém světě, se stálým působením v Buddha-Bar Paris. Jeho know-how a zvědavost mu umožňují vytvářet koktejly na míru. Výsledkem jsou pak unikátní signature drinky pro každé místo, které navštíví.