Sociální sítě
Nahoru

Ochutnejte Krásnou českou kuchyni ve Spa hotelu Lanterna

Máte rádi tradiční českou a moravskou kuchyni? Pak vás určitě potěší nové jarní menu, které nabízí zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna od 1. března do 30. dubna 2016. Těšte se na výběr nejtypičtějších specialit, ztvárněných poněkud jinak, než jste zvyklí. Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík pojal nové menu Krásná česká kuchyně jako poctu tradiční gastronomii a surovinám. Těm nejtypičtějším a nejoblíbenějším českým a moravským specialitám vtiskl neotřelou podobu s valašským akcentem a důrazem na zážitkovou gastronomii, která potěší vaše chuťové pohárky i zrak.

JOV_6087tiskNejen příjemnou chutí, ale i svým vzhledem jistě zaujme hned první chod – předkrm, který je variací na tradiční vítání hostů chlebem se solí a pochutinou ze zásob „co dům dal“. V duchu Valašska je servírován horský bio sýr z nedaleké Biofarmy Miroslava Horuta s marinovanou hruškou, sýrovým chipsem a tyčinkou z podmáslového chleba. „Horutovy bio sýry mají své stálé místo v jídelním lístku Spa hotelu Lanterna v rámci snídaní, obědů i večeří. Horský sýr, zařazený do aktuálního menu, je u nás novinkou. Jde o vítěze loňského ročníku soutěže O nejlepší sýr, kterou pořádáme každoročně na začátku léta,“ říká Pavel Václavík.

JOV_6092tiskVe výběru polévek vsadil šéfkuchař na kulajdu. Hostům je servírována se zastřeným vejcem, koprovým gelem a hřibem kukmákem. Zajímavostí chodu je dnes tolik aktuální důraz na maximální využití surovin v kuchyni – vejce je zdobeno slámou z bramborových slupek. „Ačkoli jsou v kuchyni vnímány jako odpad, ve skutečnosti je to velká delikatesa s výraznou chutí,“ vypráví Pavel Václavík.

JOV_6110tiskVelmi zdravé, ale v kuchyni méně používané maso příjemných chuťových vlastností představí třetí chod. Prsa z perličky jsou podlévaná smržovou omáčkou, připravenou z jedné z nejchutnějších tuzemských hub, přezdívané český lanýž.

JOV_6119tiskNechybí ani valašská variace na vepřo-knedlo-zelo, v pojetí Pavla Václavíka využívající lehké cibulové zelí s rozinkami a typické valašské žemlové knedlíčky. Tečkou za menu je žloutkový krém jako neobvyklá varianta oblíbené polevy k dukátovým buchtičkám, s domácí rumovou zmrzlinou. Ke kávě hosté ochutnají ještě čokoládovou pralinku od místní cukrářky. Třešinkou na dortu gurmánského zážitku je výběr vín ke každému chodu, špičkový servis a příjemné prostředí restaurace, která přes prosklené stěny nabízí krásný výhled do údolí.

Ceny a cenová zvýhodnění

Menu: 990 Kč/osoba – včetně vín 1 490 Kč /osoba Pro ubytované hosty Spa hotelu Lanterna je možné dokoupit degustační menu k večeři za zvýhodněnou cenu 590 Kč bez vín nebo 1 090 Kč včetně vín. Hosté pokojů Suite Spa mají automaticky jednou za pobyt menu v ceně ubytování.

Menu:

  • Amuse bouche
  • Horský bio sýr s marinovanou hruškou, sýrový chips, vinná redukce, chlebová tyčinka
  • Krémová kulajda, koprový gel, zastřené vejce
  • Prsa z perličky podlévaná smržovou omáčkou, lístky špenátu s ředkvičkou, bramborové nočky
  • Selečí kotleta tažená v silné šťávě, cibulové zelí s rozinkami, žemlové knedlíčky
  • Žloutkový krém s domácí rumovou zmrzlinou na lineckém koláčku
  • Domácí pralinky, káva espresso

Více z rubriky Gastro

  • Klepítkový večer v Pru58

    17.10.2023 od 18:15 se uskuteční jedinečná degustační večeře, kde hlavní slovo budou mít klepítka. Kdo by čekal klasický krabí večer je...

    Marek Zelený2.10.2023
  • Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou

    Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně hořkého nápoje, bez kterého si většina z nás nedokáže nebo spíš nechce svůj den ani...

    Marek Zelený1.10.2023
  • Červený hrnec plný dobrot

    Restaurace Babiččina zahrada je už od léta desetiletá. Krásný věk, to bezpochyby. Spokojení zákazníci se vracejí a noví přibývají. Neustále větší...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Není káva jako káva. Vyznáte se ve výběru?

    Šálek kávy je neodmyslitelnou součástí každodenní rutiny milionu lidí na světě. Mezi její největší konzumenty patří Evropané, podle průzkumu vypije alespoň...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Domácí pasta na terase

    Terasa U Prince disponuje jedním z 15. nejkrásnějších výhledů na celém světě. Pražský klenot na Staroměstském náměstí prolíná historii s novodobou...

    Marek Zelený26.9.2023
  • Věnečky Janeček: Podzim s vůní pražených oříšků

    Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, věneček. Ten nabízí v mini...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Virtuální restaurace ožije během října

    Nový projekt známého restauratéra Yurije Kolesnika je tady. Dvacetiletá La Veranda, milovaná Babiččina zahrada a tapasové The Bistro vítá dalšího člena...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Nové šampaňské Champagne H.Blin na českém trhu

    Bublinky, šumivá dokonalost ve sklence, která zpestří obyčejný den a podtrhne každou oslavu. Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Babí léto v Hliněné Baště

    Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo,...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.