Sociální sítě
Nahoru

Ochutnejte Krásnou českou kuchyni ve Spa hotelu Lanterna

Máte rádi tradiční českou a moravskou kuchyni? Pak vás určitě potěší nové jarní menu, které nabízí zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna od 1. března do 30. dubna 2016. Těšte se na výběr nejtypičtějších specialit, ztvárněných poněkud jinak, než jste zvyklí. Šéfkuchař Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík pojal nové menu Krásná česká kuchyně jako poctu tradiční gastronomii a surovinám. Těm nejtypičtějším a nejoblíbenějším českým a moravským specialitám vtiskl neotřelou podobu s valašským akcentem a důrazem na zážitkovou gastronomii, která potěší vaše chuťové pohárky i zrak.

JOV_6087tiskNejen příjemnou chutí, ale i svým vzhledem jistě zaujme hned první chod – předkrm, který je variací na tradiční vítání hostů chlebem se solí a pochutinou ze zásob „co dům dal“. V duchu Valašska je servírován horský bio sýr z nedaleké Biofarmy Miroslava Horuta s marinovanou hruškou, sýrovým chipsem a tyčinkou z podmáslového chleba. „Horutovy bio sýry mají své stálé místo v jídelním lístku Spa hotelu Lanterna v rámci snídaní, obědů i večeří. Horský sýr, zařazený do aktuálního menu, je u nás novinkou. Jde o vítěze loňského ročníku soutěže O nejlepší sýr, kterou pořádáme každoročně na začátku léta,“ říká Pavel Václavík.

JOV_6092tiskVe výběru polévek vsadil šéfkuchař na kulajdu. Hostům je servírována se zastřeným vejcem, koprovým gelem a hřibem kukmákem. Zajímavostí chodu je dnes tolik aktuální důraz na maximální využití surovin v kuchyni – vejce je zdobeno slámou z bramborových slupek. „Ačkoli jsou v kuchyni vnímány jako odpad, ve skutečnosti je to velká delikatesa s výraznou chutí,“ vypráví Pavel Václavík.

JOV_6110tiskVelmi zdravé, ale v kuchyni méně používané maso příjemných chuťových vlastností představí třetí chod. Prsa z perličky jsou podlévaná smržovou omáčkou, připravenou z jedné z nejchutnějších tuzemských hub, přezdívané český lanýž.

JOV_6119tiskNechybí ani valašská variace na vepřo-knedlo-zelo, v pojetí Pavla Václavíka využívající lehké cibulové zelí s rozinkami a typické valašské žemlové knedlíčky. Tečkou za menu je žloutkový krém jako neobvyklá varianta oblíbené polevy k dukátovým buchtičkám, s domácí rumovou zmrzlinou. Ke kávě hosté ochutnají ještě čokoládovou pralinku od místní cukrářky. Třešinkou na dortu gurmánského zážitku je výběr vín ke každému chodu, špičkový servis a příjemné prostředí restaurace, která přes prosklené stěny nabízí krásný výhled do údolí.

Ceny a cenová zvýhodnění

Menu: 990 Kč/osoba – včetně vín 1 490 Kč /osoba Pro ubytované hosty Spa hotelu Lanterna je možné dokoupit degustační menu k večeři za zvýhodněnou cenu 590 Kč bez vín nebo 1 090 Kč včetně vín. Hosté pokojů Suite Spa mají automaticky jednou za pobyt menu v ceně ubytování.

Menu:

  • Amuse bouche
  • Horský bio sýr s marinovanou hruškou, sýrový chips, vinná redukce, chlebová tyčinka
  • Krémová kulajda, koprový gel, zastřené vejce
  • Prsa z perličky podlévaná smržovou omáčkou, lístky špenátu s ředkvičkou, bramborové nočky
  • Selečí kotleta tažená v silné šťávě, cibulové zelí s rozinkami, žemlové knedlíčky
  • Žloutkový krém s domácí rumovou zmrzlinou na lineckém koláčku
  • Domácí pralinky, káva espresso

Více z rubriky Gastro

  • Vánoční edice Hennessy Very Special

    Značka prémiového koňaku Hennessy odhaluje u příležitosti blížících se svátků limitovanou edici legendárního koňaku Hennessy Very Special ve speciálním dárkovém balení....

    Jan Pešek21.10.2020
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.