Sociální sítě
Nahoru

Víkendové rodinné obědy v Kalina cuisine & vins

Sobotní či nedělní oběd, kdy se celá rodina sejde u jednoho stolu – tradiční rituál, na který už dnes mnohdy nezbývá čas ani energie. Vítanou možnost objednat si víkendový oběd s vybraným menu nově nabízí oblíbená pražská gourmet restaurace Kalina cuisine & vins. Bez stresu s nákupy, přípravou, vařením, mytím a uklízením nádobí si můžete vychutnat výtečné jídlo, popovídat si, užít si jeden druhého.

kalina vikendyPolévka je servírována ve velké polévkové míse doprostřed stolu, aby si každý mohl posloužit podle chuti. Stejně tak hlavní chod, podávaný ve speciálním, teplo udržujícím nádobí. Své místo na tabuli má i omáčka či šťáva z pečeně a rozmanité přílohy. Nakonec přijde na řadu čerstvě upečený koláč. Na výběr jsou tři speciální menu:

Menu 1: kachní kaldoun, dozlatova pečená kachnička s dvěma druhy zelí, bramborovým knedlíkem a karlovarským žemlovým knedlíkem, švestkový koláč (4 400 Kč/4 osoby).

Menu 2: slepičí vývar s krupicovými noky, hovězí Chateaubriand s výběrem z příloh a lehký tvarohový koláč s lesním ovocem (6 000 Kč/4 osoby).

Menu 3: hovězí vývar s játrovými knedlíčky, špikovaná srnčí kýta na smetaně s brusinkami, karlovarským žemlovým knedlíkem a špeclemi, jablkový koláč s hrozinkami a vlašskými ořechy (4 400 Kč/4 osoby).

kalina vikendy 2Gourmet restaurace Kalina cuisine & vins v přízemí starého měšťanského domu U Zlaté Husy v Dlouhé ulici v centru Starého Města byla otevřena v listopadu 2012 jako společný projekt šéfkuchaře Mirka Kaliny a sommeliera Víta Hepnara. Záhy se zařadila mezi nejlepší restaurace v Praze. V Kalina cuisine & vins se vaří podle receptur vycházejících z tradiční francouzské a české kuchyně, občas s přídavkem prvků moderní kuchyně, ale vždy s charakteristickým stylem Mirka Kaliny, profesionála se zkušenostmi z předních českých a zahraničních restaurací.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.