Sociální sítě
Nahoru

Víkendové rodinné obědy v Kalina cuisine & vins

Sobotní či nedělní oběd, kdy se celá rodina sejde u jednoho stolu – tradiční rituál, na který už dnes mnohdy nezbývá čas ani energie. Vítanou možnost objednat si víkendový oběd s vybraným menu nově nabízí oblíbená pražská gourmet restaurace Kalina cuisine & vins. Bez stresu s nákupy, přípravou, vařením, mytím a uklízením nádobí si můžete vychutnat výtečné jídlo, popovídat si, užít si jeden druhého.

kalina vikendyPolévka je servírována ve velké polévkové míse doprostřed stolu, aby si každý mohl posloužit podle chuti. Stejně tak hlavní chod, podávaný ve speciálním, teplo udržujícím nádobí. Své místo na tabuli má i omáčka či šťáva z pečeně a rozmanité přílohy. Nakonec přijde na řadu čerstvě upečený koláč. Na výběr jsou tři speciální menu:

Menu 1: kachní kaldoun, dozlatova pečená kachnička s dvěma druhy zelí, bramborovým knedlíkem a karlovarským žemlovým knedlíkem, švestkový koláč (4 400 Kč/4 osoby).

Menu 2: slepičí vývar s krupicovými noky, hovězí Chateaubriand s výběrem z příloh a lehký tvarohový koláč s lesním ovocem (6 000 Kč/4 osoby).

Menu 3: hovězí vývar s játrovými knedlíčky, špikovaná srnčí kýta na smetaně s brusinkami, karlovarským žemlovým knedlíkem a špeclemi, jablkový koláč s hrozinkami a vlašskými ořechy (4 400 Kč/4 osoby).

kalina vikendy 2Gourmet restaurace Kalina cuisine & vins v přízemí starého měšťanského domu U Zlaté Husy v Dlouhé ulici v centru Starého Města byla otevřena v listopadu 2012 jako společný projekt šéfkuchaře Mirka Kaliny a sommeliera Víta Hepnara. Záhy se zařadila mezi nejlepší restaurace v Praze. V Kalina cuisine & vins se vaří podle receptur vycházejících z tradiční francouzské a české kuchyně, občas s přídavkem prvků moderní kuchyně, ale vždy s charakteristickým stylem Mirka Kaliny, profesionála se zkušenostmi z předních českých a zahraničních restaurací.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.