Než se šéfkuchař Kandadu vytasí se svou další novinkou v podobě Historického menu, jehož složení zatím úzkostlivě tají, mohou si hosté restaurace Pálffy Palác na Malé straně vychutnávat právě odhalenou jarní nabídku. A co se vám v prostředí barokního paláce může do poloviny příštího měsíce objevit na slavnostní tabuli?
Z předkrmů se nabízí napříkad grilovaný chřest podávaný na chřestovém krému a doprovázený pošírovaným vejcem a parmezánem, přičemž velmi populární alternativou je také nok z kozího sýru s hráškovo-kopřivovým pyré a bílou ředkví. Pokud neodoláte masitým pokrmům, najdete v nabídce torchon z foie gras, podávaný s aromatickým černým lanýžem a chřestem.
Nabídka hlavních jídel se nese také v atraktivním tónu. V lehkém přítmí restaurace si bezpochyby pochutnáte třeba na telecím karé podávaném s langustinou, chřestem a houbami Shiitake, pečeném králičím stehnu, nadívaném foie gras a lanýžovým jus anebo na risottu se smrži, fava fazolkami, chřestem a marinovaným vejcem. V každém případě doporučujeme sáhnout po vínech prvotřídní kvality, která jídla perfetně doplní. Zde totiž Pálffy Palác exceluje a jeho největším klenotem je Chateau Pétrus Gran Vin du Pomerol z roku 1981 v hodnotě 39 995 Kč.
Ať se v Pálffy rozhodnete uskutečnit obchodní schůzku s důležitým partnerem, anebo zajdete na oslavu s přáteli, bude to pro všechny zůčastněné více než příjemný zážitek.