Sociální sítě
Nahoru

Známe program Novoměstských hodinářských dní 2016

Hodinářský nestor Ing. Libor Hovorka, který se v oboru pohybuje již více jak třicet let pořádá ve dnech 21. až 22. května 2016 v Novém Městě nad Metují akci nazvanou Novoměstské hodinářské dny. Tato dvoudenní akce, která proběhne v prostorách hotelu Rajská zahrada, nabídne návštěvníkům různá témata vztahující se k hodinářskému oboru. Mimo jiné komentovanou prohlídku expozice historických hodinek značky Prim vystavených v Městském muzeu Nové Město nad Metují. Že půjde o zážitek nejen pro sběratele hodinek Prim netřeba pochybovat, neboť průvodcem bude přímo autor výstavy a majitel všech exponátů. Zájemcům o českou hodinářskou historii se rovněž nabízí komentovaná vycházka po bývalém tzv. Starém závodu ELTON.

Hodinky VulcainTi, kteří mají zájem o současné dění v hodinářském světě budou mít možnost seznámit se s novinkami prezentovanými na letošní světové výstavě Baselworld 2016. Dále bude na programu přednáška mapující historii náramkových hodinek s budíčkem doplněná o ukázku aktuální kolekce švýcarské firmy Vulcain, která jako první v roce 1947 tento typ hodinek uvedla na trh.

Hotel Rajská zahradaNa své si přijdou i zájemci o hodinky s netradičními druhy automatických nátahů hnacího pera náramkových hodinek. Přednáška na toto téma bude doplněna o ukázku několika historických hodinek ze sbírky L. Hovorky, které spadají do této kategorie.

Vše doprovodí možnost změřit si přesnost chodu vlastních mechanických hodinek na kontrolním přístroji, přičemž ten, jehož hodinky budou mít nejnižší odchylku, vyhraje zajímavou cenu. Bližší informace o programu akce a možnostech předprodeje vstupenek najdete na www.primland.cz

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.