Sociální sítě
Nahoru

Chřestové menu snoubené s víny v Kalině

Klasické, jednoduché recepty z bílého i zeleného chřestu budou 5. května od 19 hodin k ochutnání v oblíbené pražské gourmet restauraci Kalina cuisine & vins. K pokrmům připraveným týmem pod vedením šéfkuchaře Mirka Kaliny budou podávány lahodné aromatické Sauvignony z údolí řeky Loiry nebo burgundská Chardonnay. Chybět nebude ani Müller-Thurgau či Muškát z terasovitých vinic podél Labe. kalina interier

Chřestové menu uvedou Amuse bouche, dalšími chody jsou: Salát z bílého a zeleného chřestu, Vařený chřest s přepuštěným máslem a praženou strouhankou, Dvoubarevný krém z chřestu, vejce 63oC, Chřestové rizoto z foie gras a sirupem z octa Jerez, Vařený chřest s dušenou šunkou, novými bramborami a holandskou omáčkou.

Vydat se na chřestové menu do restaurace Kalina cuisine & vins znamená dopřát si komplexní zážitek! Chřest totiž vyniká nejen lahodnou chutí, ale tuhle lehkou (100 g má jen 17 kcal), snadno stravitelnou zeleninu s vysokým obsahem vitamínu C, B, A, E, hořčíku a železa doporučují také dietologové a pro prokázaný diuretický účinek a příznivý vliv na funkci střev, díky obsažené vláknině, i lékaři.  Za připomínku stojí i pověst tradičního afrodiziaka, která je s chřestem spojená.

Více z rubriky Restaurace

  • Za středomořskou kuchyní do Hliněné bašty

    Dlouholeté zkušenosti a mimořádně poctivá práce šéfkuchaře Hynka Vávry udělaly z Hliněné bašty jeden z majáků tuzemské gastronomie. Vyhlášená průhonická restaurace...

    Marek Zelený13.5.2022
  • Španělsko na dosah: Tapas Bar Miró

    Temperament Španělů dokonale vystihl Woody Allen ve svém romanticky pojatém dramatu Vicky Cristina Barcelona. Bouřlivé emoce, vášeň ale i fantastické chutě...

    Jan Lidmaňský24.4.2022
  • Humr jinak

    Terasa U Prince je známá svými prvotřídními humry s nekonečným výhledem po staré Praze. Ve spodní částí historického domu se nachází...

    Jan Pešek7.4.2022
  • Michelinský Marco Veneruso šéfkuchařem v CottoCrudo

    Restaurace hotelu Four Seasons v Praze nově vede italský šéfkuchař Marco Veneruso, CottoCrudo výrazně mění své menu. Do Česka Marco přichází...

    Jan Pešek29.3.2022
  • Nový šéfkuchař restaurace DEER

    Restaurace DEER je ukrytá v tajemné uličce v samém centru města. 300 metrů ze Staroměstského náměstí se nachází gastronomická oáza, která...

    Marek Zelený8.3.2022
  • Nové menu šéfkuchaře Marka Hosnedla v restauraci Masaryčka

    Restaurace Masaryčka v centru Prahy se otevřela po velkorysé rekonstrukci před necelým půl rokem. Vyhlášené nádražní restauraci se podařilo více než...

    Marek Zelený15.2.2022
  • Klasika v 21. století

    Casual fine dining J&J v Teplicích je gastronomickou ikonou. Žádný jiný podnik není v kraji lepší a možná i za hranicemi...

    Marek Zelený21.1.2022
  • PRU58 lunch menu

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je jedním z mála klenotů pandemie. Dalo by se na prstech spočítat kolik nových podniků v...

    Jan Pešek17.1.2022
  • Jídlo, chleba, pivo: Zastavte se U Kalendů

    V pražském Podskalí otevřela restaurace s pekárnou U Kalendů. Vedou ji zkušení lidé z Ambiente a propojují v ní kuchařské, pekařské...

    Jan Pešek9.12.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.