Sociální sítě
Nahoru
reklama

Chřestové menu snoubené s víny v Kalině

Klasické, jednoduché recepty z bílého i zeleného chřestu budou 5. května od 19 hodin k ochutnání v oblíbené pražské gourmet restauraci Kalina cuisine & vins. K pokrmům připraveným týmem pod vedením šéfkuchaře Mirka Kaliny budou podávány lahodné aromatické Sauvignony z údolí řeky Loiry nebo burgundská Chardonnay. Chybět nebude ani Müller-Thurgau či Muškát z terasovitých vinic podél Labe. kalina interier

Chřestové menu uvedou Amuse bouche, dalšími chody jsou: Salát z bílého a zeleného chřestu, Vařený chřest s přepuštěným máslem a praženou strouhankou, Dvoubarevný krém z chřestu, vejce 63oC, Chřestové rizoto z foie gras a sirupem z octa Jerez, Vařený chřest s dušenou šunkou, novými bramborami a holandskou omáčkou.

Vydat se na chřestové menu do restaurace Kalina cuisine & vins znamená dopřát si komplexní zážitek! Chřest totiž vyniká nejen lahodnou chutí, ale tuhle lehkou (100 g má jen 17 kcal), snadno stravitelnou zeleninu s vysokým obsahem vitamínu C, B, A, E, hořčíku a železa doporučují také dietologové a pro prokázaný diuretický účinek a příznivý vliv na funkci střev, díky obsažené vláknině, i lékaři.  Za připomínku stojí i pověst tradičního afrodiziaka, která je s chřestem spojená.

Více z rubriky Restaurace

  • Česká avantgardní restaurace ZEM zve na jedinečný nedělní „flying brunch“

    Za relativně krátkou dobu své existence přilákala restaurace ZEM hotelu Andaz Prague do svých prostor celou řadu hostů z Česka i...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Taštičkový listopad

    The Bistro v pražské Londýnské ulici nabízí nepřeberné množství sezónních tapas. Žádný podnik v Praze není více kosmopolitní a určený k...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Husí hody

    Za pár dní přijede Martin na bílém koni. 11.11. je magické datum, ke kterému se váže tato známá pranostika, má svátek...

    Marek Zelený7.11.2022
  • Snídaně k večeři?

    J&J v Teplicích se vyvýjí a neuvěřitelně prosperuje. Po neotřelém provozu se ukázalo, co hosté v kraji a projížděcí návštěvníci milují....

    Marek Zelený1.11.2022
  • Atmosféra Jaderského moře: Restaurace Deco

    Už deset let se v pražských Modřanech nachází malá rodinná restaurace Deco. Za jejím úspěchem stojí majitel a šéfkuchař Saša Babić,...

    Jan Pešek26.10.2022
  • Steak bez kompromisů ve WOOD&STEAK

    Když máte kvalitní hovězí, nepotřebujete už nic jiného. Tedy až na dřevo do grilu, aby se stařené maso z býčků a...

    Marek Zelený21.10.2022
  • Benjamin zahalený v listí

    Michelin doporučuje po světě ty nejlepší. Jednou z vyvolených je i fine dining restaurace Benjamin v pražských Vršovicích. Myšlenka se stala...

    Jan Pešek18.10.2022
  • Kus pravé Itálie v malostranském Pastaři

    Ani se to nechce věřit, ale oblíbená malostranská restaurace Pastař slaví v září již osmé narozeniny. A stále ji neopouští energie...

    Jan Pešek17.10.2022
  • PRU58 představilo nové menu

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje své nové večerní menu. Všechny pokrmy lze vychutnat jednotlivě či v degustační formě, a to...

    Marek Zelený17.10.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.