Sociální sítě
Nahoru

Chřestové menu snoubené s víny v Kalině

Klasické, jednoduché recepty z bílého i zeleného chřestu budou 5. května od 19 hodin k ochutnání v oblíbené pražské gourmet restauraci Kalina cuisine & vins. K pokrmům připraveným týmem pod vedením šéfkuchaře Mirka Kaliny budou podávány lahodné aromatické Sauvignony z údolí řeky Loiry nebo burgundská Chardonnay. Chybět nebude ani Müller-Thurgau či Muškát z terasovitých vinic podél Labe. kalina interier

Chřestové menu uvedou Amuse bouche, dalšími chody jsou: Salát z bílého a zeleného chřestu, Vařený chřest s přepuštěným máslem a praženou strouhankou, Dvoubarevný krém z chřestu, vejce 63oC, Chřestové rizoto z foie gras a sirupem z octa Jerez, Vařený chřest s dušenou šunkou, novými bramborami a holandskou omáčkou.

Vydat se na chřestové menu do restaurace Kalina cuisine & vins znamená dopřát si komplexní zážitek! Chřest totiž vyniká nejen lahodnou chutí, ale tuhle lehkou (100 g má jen 17 kcal), snadno stravitelnou zeleninu s vysokým obsahem vitamínu C, B, A, E, hořčíku a železa doporučují také dietologové a pro prokázaný diuretický účinek a příznivý vliv na funkci střev, díky obsažené vláknině, i lékaři.  Za připomínku stojí i pověst tradičního afrodiziaka, která je s chřestem spojená.

Více z rubriky Restaurace

  • Pelikán otevře již brzy zahrádku

    Květen je tím měsícem, kdy na betonových kostkách v ulici Na Příkopech vyroste zahrádka restaurace Pelikán. Oáza klidu uprostřed pulzující hlavní...

    Marek Zelený8.4.2021
  • Luxus na Příkopech

    Historická budova U Dörferů z roku 1905 zdobí jednu z nejvýznamnějších ulic v Praze, která vede na místě bývalého historického vodního...

    Jan Pešek1.3.2021
  • Lagarto v přímém přenosu i na Valentýna

    Teplická restaurace J&J, která patří do severočeské sítě Lagarto, v těchto dnech rozeběhla skvělou online akci. Otevřená kuchyně, která dominuje celému...

    Jan Pešek12.2.2021
  • Farma v Praze

    Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši...

    Marek Zelený11.1.2021
  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • „W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR rozváží své speciality

    Události posledních dní nám opět obrátily život vzhůru nohama. V této nelehké době bychom proto na své blízké měli myslet dvojnásob....

    Jan Pešek29.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Argentinské speciality v Gran Fierro

    Argentinská restaurace Gran Fierro, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz. Základem...

    Jan Pešek23.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.