Sociální sítě
Nahoru

Michelin na dosah… CESTUJTE ZA CHUTÍ PO EVROPĚ!

I přes to, jak internacionálně zní označení „michelinská restaurace“, pár se jich najde i v našem přímém dosahu. Kulinární zážitek v pražském Alcronu, La Degustation Boheme Bourgeoise i Fieldu máte už určitě za sebou, tak vyrazte jen o trochu dál… Máme pro vás tipy, jak si užít dokonalou michelinskou gastronomii a nevytáhnout při tom paty z Evropy. Dobrou chuť!

1.

ATELIER AMARO

Kde: Varšava, Polsko

Počet hvězd: 11a

Jedinou michelinskou restauraci v Polsku najdete ve Varšavě. Atelier Amaro se zaměřuje striktně na polské sezónní produkty, ale co je zajímavější – nefunguje na klasickém Á la carte konceptu, jídelní lístek tedy v restauraci rozhodně nečekejte! Místo toho se oddáte precizně připravenému menu ve dvou variantách – pěti nebo osmi „momentech“, jak chody v Atelier Amaro nazývají.

Mix několika momentů umožňuje kuchařskému týmu prezentovat diverzitu polských kombinací chutí v celé své kráse. Kromě michelinské hvězdy se restaurace chlubí doporučením od Slow Food Poland Association, jež ocenila selekci ingrediencí a polský patriotismus naservírovaný na talři. Tak proč nepoznat zemi díky jídlu?

1b

2.

SILVIO NICKOL

Kde: Vídeň, Rakousko

Počet hvězd: 1

3b

Restaurace Silvio Nickol zase disponuje jedním z nejlepších vinných lístků v celé Evropě, proto rozhodně nejezděte autem! Opět se můžete najíst venku i v privátním prostředí. Nás zaujaly kombinace jako treska s avokádem a kokosem, vepřové s lilkem, pórkem a miso či zvěřina s černým kořenem, černým rybízem a lanýžem. Vegetariáni si smlsnou na speciálním krémovém sýru nebo na plísňovém jersey blue s ovocem a oříšky.

3a

3.

LORENZ ADLON ESSZIMMER

Kde: Berlín, Německo

Počet hvězd: 2

4b

Jedno z nejvíce trendy měst současnosti máme za rohem a rozhodně by si zasloužilo prozkoumat po více stránkách. Nás ale zajímá ta kulinářská! Jako top podnik jsme pro vás vybrali restauraci Lorenz Adlon Esszimmer, která je ověnčena dvěma michelinskými hvězdami. Specializuje se na večeře, které si vychutnáte na terase i v privátním prostředí interiéru. Atmosféra je v místě opravdu znát, můžete se totiž najíst i v knihovně!

Lorenz Adlon Esszimmer spolehlivě naláká na makrelu s tmavým rybím extraktem, petrželí či čekankou, dále si pochutnáte na humrovi s mušlemi bouchot, fenyklem, jablkem, estragonem, celerem a kerblíkem. Chcete-li upustit od masa, večeři odlehčete pikantním sýrovým sendvičem s vinným sýrem, kmínem, sečuánským pepřem a hořkým salátem!

4a

Kontakty:

Atelier Amaro: www.atelieramaro.pl

Silvio Nickol: www.palais-coburg.com

Lorenz Adlon Esszimmer: www.lorenzadlon-esszimmer.de

Více z rubriky Gastro

  • Probudit se uprostřed vánoční pohádky ukryté v luxusním apartmá

    Advent je jedním z nejkouzelnějších období celého roku a Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague promění vánoční přání v nezapomenutelné zážitky....

    Jan Pešek17.9.2021
  • Kampa Park v nové podobě

    V novém kabátě a s novou energií. Stálice pražského fine diningu využila nucenou přestávku k odkládané rekonstrukci vnitřních interiérů a nyní...

    Jan Pešek15.9.2021
  • Speciální menu do letadla zpříjemní cestování

    Hlavní sezóna cestování sice pomalu končí, stále více lidí ale dává přednost klidnějšímu období a prodlouží si léto dovolenou v exotice....

    Marek Zelený15.9.2021
  • PRU58 full version

    Je tu podzim a přichází další milník restaurace PRU58. Nově otevřený podnik během léta absolvoval soft provoz. A teď je to...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Dlouho očekávaný výčep Pult otevřel v Celnici

    Špičková technologie, precizní čepování a moderní prostředí – to je koncept podniku Pult. Stojí za ním stejní lidé, kteří byli u...

    Jan Pešek14.9.2021
  • Trezorové menu Marka Fichtnera v restauraci Červený jelen

    Koncem září se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začne podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek13.9.2021
  • Jižní Tyrolsko zavoní v Pelikánovi

    Pražská restaurace Pelikán patří mezi nováčky, ale díky historii, která se k místu váže, skvělému servisu a nabídce, si už našla...

    Jan Pešek10.9.2021
  • U Tellerů: Vinohradská novinka plná překvapení

    Zkušený šéfkuchař David Kalina, stojící za úspěšnými projekty v podobě restaurací Mincovna a Tiskárna, se může pochlubit novým podnikem. Ve vinohradské...

    Marek Zelený9.9.2021
  • Startuje Negroni Week

    Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí...

    Jan Pešek8.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.