Sociální sítě
Nahoru

Greenall’s: Originální londýnský gin s 250 letou tradicí

Greenall’s Original London Dry Gin patří mezi nejoblíbenější giny v Anglii. Za jeho více než 250 letou tradicí stojí starý rodinný recept. Dnes se vyrábí ve dvou londýnských destilérkách, tedy přímo v centru Velké Británie. „Klíčem k jeho chuti je toskánský jalovec, marocký koriandr či kůra ze španělských citronů. Důležitou roli sehrává i výrobní metoda pot still a hlavně pětinásobná destilace. Díky tomuto postupu je gin často označován za alkohol čistého ducha,“ upřesňuje Alexander Suja, marketingový ředitel společnosti Premier Wines & Spirits, která gin Greenall’s distribuuje v České republice.

Greenall's 70cl on whiteKultovní Greenall’s stvořil vynálezce a praotec typických britských ginů jménem Thomas Dakin už v roce 1761, tedy o mnoho let dříve než většina ostrovních ginů. Od té doby tajná receptura prošla rukami sedmi generací master destilatérů. V současné době na výrobu ginu s příznačnou zelenou etiketou dohlíží Joanne Moore, první žena, která působí jako profesionální master distiller. Greenall’s se v posledních letech zařadil k nejvíce oceňovaným ginům na světě. Medaile a ceny získal v prestižních soutěžích jako The Spirit Masters, San Francisco World Spirits Competition a International Spirits Challenge.

Greenalls_Gin_Fizz_V letech 2014 a 2015 se navíc umístil na první příčce největší světové ochutnávky ginů The Fifty Best. „Greenall’s slaví úspěch nejen díky chuti, ale také kvůli designu lahve a tradiční zelené etiketě. V Británii je neodmyslitelně spjatá s dostihovými závody. Tento klíčový produkt firmy G&J Distillers se v Británii řadí k nejrychleji sílícím ginům dekády,“ dodává Suja.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.