Sociální sítě
Nahoru

Exkluzivní resort v Dubaji: Klenot, který září odlesky diamantů

O vzniku rezidenčního a hotelového komplexu Rás al-Chajma, jehož výstavba začala na začátku roku 2016, jsme vás už informovali. Jaro ale přineslo i zásadní změny, které celému projektu dodávají ještě větší lesk, vzdušnost a zásadní inovace. Stále platí, že resort propojuje dva pomyslné DIC diamanty — hotelovou část, servisovanou pod správou pětihvězdičkového Paramount Hotels, a rezidenční část apartmánů, mezonetů a osmi samostatně stojících luxusních vil s vlastním bazénem i tropickou zahradou. Proměnil se ale celkový look, který se svým novým architektonickým plánem ubírá k realizaci výjimečného solitérního komplexu.

Jaké novinky más čekají?

Laguna na nejsevernější straně umělého ostrova Al Marjan nabízí zcela fenomenální výhled z hlediska umístění ke světovým stranám. Architekti projektu chtěli proto exkluzivitu sea view dopřát co nejširšímu procentu hotelových hostů i všem rezidentům. Celkový redesign celého původního komplexu si nově hraje s rozvolněním a provzdušněním všech prostor atria i se snahou otevřít je celodenně slunci. Vedle budovy Paramount hotelu tak vzniknou nově čtyři samostatně stojící rezidentní towery, pod nimiž najdete ve VIP zóně i oddělené vily. To vše řešeno s maximálním úsilím nabídnout všem ultimátní možnost soukromí.

main aerial beach view_lowProměna hotelové části

Hotelová část, jejímž nájemcem se oficiálně stala společnost Paramout Hotels, nabídne turistům dychtícím po dokonalé dovolené zhruba 570 pokojů se slunečními terasami s výhledem do laguny. Pro pocit maximálního soukromí zvolili architekti obvodové zdi ustupující směrem k zemi podobně jako u přídi lodi, takže se terasy kaskádovitě skládají shora pod sebe tak, že z vyššího patra není možné vidět na nižší terasu. Vznikne tak atraktivní šikmina odshora dolů, která může připomínat brus vzácného diamantu.

Rezidenční first class

Nejatraktivnější místo Blízkého východu však nabízí i dokonalý investiční potenciál v podobě koupě rezidenčního bydlení v druhé VIP části komplexu. Potenciálnímu majiteli nabídne jeho investice do bydlení mnoho výjimečných výhod, jakými jsou například business visa package, tedy právo vlastníka nemovitosti na vízum, založení firmy ve „free zone“ společně s bankovním účtem, o které se postará DIC osobně včetně uhrazení veškerých poplatků, a tímto také otevřenou cestu k nulovému zdanění příjmů, jenž v Dubaji platí nejen pro fyzické, ale i právnické osoby. Vybírat můžete hned z několika typů bydlení. Čtyři samostatné towery nabízejí apartmá s vlastními terasami, v nejkrajnější věži pak dokonce vzniknou čtyři VIP mezonetových bytů s převýšenými terasami přes dvě podlaží a privátními bazény. Pro milovníky ultimátního soukromí architekti vyprojektovali také samostatně stojící vily ve first class části resortu, která bude od hotelových hostů oddělena VIP branami.

Zdraví a majetek pod ochranou špičkové technologie

DIC resort také poskytne svým rezidentům zdravější bydlení. Nabízená apartmá budou totiž vybavena technologií Longevity Apartments neboli „bytů dlouhověkosti“, jež patří k nejnovějšímu trendu v bydlení právě díky kvalitě technologie, která simuluje čisté vysokohorské prostředí s řidším vzduchem. Bydlení se pak stává samo o sobě místem pro prevenci obtíží i nemocí a tělu se zlepší kondice, výdrž i výkonnost, což je přesně to, co se od top managera a businessmana očekává. Své o tom vědí špičkoví sportovci, jako jsou plavec Michael Phelps či golfista Tiger Woods, a mnohé hollywoodské celebrity. Unikátní technologie Fire PASS pak ochrání také váš majetek. V případě požáru totiž Fire PASS odsaje část kyslíku tak, aby udusila oheň. K hašení už tedy není zapotřebí voda, takže veškeré vybavení apartmá zůstane zachováno. Fire PASS bude chránit nejen rezidenční prostory, ale i celý hotelový komplex.

Novinky ze Spojených arabských emirátů jsme vyčerpali, nutlo ale podotknout, že máte stále možnost zakoupit si vlastní bydlení v místě, které nabízí bezpečný přístav v neklidných vodách současných událostí. Vnímejte to nejen jako velmi přitažlivou dovolenkovou nabídku, ale také jako výjimečnou investici do budoucna.

Více z rubriky Investice do realit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.