Sociální sítě
Nahoru

Top Class na 5. ročníku Temporis Gala Awards

Během posledních pěti let se podařilo magazínu Top Class plně integrovat do světových hodinářských soutěží. Kromě polských hodinek roku nebo tuzemské výstavy SEW je to také Rumunsko a místní vyhlašování Temporis Gala Awards. To se konalo letos už popáté a opětovně v  hotelu Athene Palace Hilton v Bukurešti.

IMG_0062Slavnostnímu večeru však poprvé předcházela odborná diskuse, jejíž nosná témata byla poněkud nevšední. Prvním tématem, kterým se hosté, jenž měli brzy vstoupit do místní síně slávy zaobírali, se věnovalo hodinářským komplikacím 21.století, stejně jako finanční náročnosti na servis hodinek a jejich hodnota na sekundárním trhu.

IMG_0031Pro letošní rok nominovala odporná porota 72 hodinek ve 13 různých kategoriích, ze kterých následně volilo více než 12 000 lidí online své oblíbené hodinky pro rok 2016. Nechyběla však také cena poroty, do které nikdo jiný nemluvil. A porota? Tu tvořil hodinářský aficionad Jan Lidmaňský, nezávislí hodináři Kari Voutilainen a Philippe Dufour, britská ikona novinařiny Nicholas Foulkes, Bojan Levic píšící o hodinkách ve Slovinsku, novináři Vidas Rachlevicius, Bernard Werk či Nicolas Fondaneche. Dále také sběratelé Radu Budes a Peter Imre, přičemž nechyběl samozřejmě zakladatel magazínu Temporis, pan Dan Vardie.

IMG_0051V rámci slavnostního vyhlašování hodinek roku ve velké sálu hotelu s neuvěřitelnou atmosférou byly ohlášeni další členové místní síně slávy. Těmi se stali pánové, kteří během svých životů dedikovaných hodinařině dokázali zcela změnit charakter a vnímání produktů u mnoha značek. Steampunkový král Vianney Halter je toho jedinečným příkladem a to nejenom ta, kterou odváděl pro Harry Winston, ale především pod svým jménem. Ne jinak tomu je u horologických bratří z Holandska. Bartholomeus Albertus Johannes Grönefeld a Tim Lambertus Joseph Grönefeld dnes vytvářejí unikátní časomíry, v jejich životopise však lze objevit počátky u značek Breitling, nebo v sekci vývoje tourbillonů pro Audemars Piguet. Dalším, kdo vstoupil do síně slávy byl ikonický Jean-Marc Wiederrecht, díky němuž dnes existuje mnoho poetických komplikací značek jako Van Cleef & Arpels a Faberge, a hodinář Romain Gauthier, který produkuje ve svých ateliérech nejenom své hodinky, ale také součástky pro další významné hráče hodinářkého světa.

IMG_0065A hodinky, které vyhrály?

TEMPORIS Best Electric Girl’s Watch 2016 – Swatch Goldenall SUOK120

TEMPORIS Best Electric Boy’s Watch 2016 – Tissot Prestigious

TEMPORIS Best Everyday Man’s Watch 2016 – Omega Speedmaster Moonphase Master Chronograph

TEMPORIS Best Everyday Lady’s Watch 2016 – Zenith Elite Ultra Thin Lady Moonphase

TEMPORIS Best Holidays Man’s Watch 2016 – Hublot Big Bang Unico Italia

TEMPORIS Best Holidays Lady’s Watch 2016 – Ulysse Nardin Lady Diver Manufacture

TEMPORIS Best Bargain 2016 – TAG Heuer Carrera Heuer-02T Black Phantom

TEMPORIS Red Carpet Lady’s Watch 2016 – Cartier Hypnose Full Pave

TEMPORIS Bad Boy’s Watch 2016 – Peter Speake Marin Magister Vertical Double Tourbillon

TEMPORIS Best Complication Watch 2016 – Ulysse Nardin Grand Deck Marine Tourbillon

TEMPORIS Smart Watch 2016 – TAG Heuer Connected

TEMPORIS Watch of the Year 2016 – Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Calendar

 

 

 

 

 

 

Více z rubriky Celebrity

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.