Sociální sítě
Nahoru

Ochutnejte kousek Švýcarska v centru Prahy

Malebná zákoutí Prahy skrývají kromě architektonických pokladů i gastronomické skvosty. Již 10. rokem mohou ti, kteří zavítají na pražské Maltézské náměstí, ochutnat hovězí entrecôte s frity, listovým salátem, francouzskou bagetou a originální omáčkou „Cafe de Paris“. Gurmánskou pochoutku nabízí stejnojmenná brasserie Cafe de Paris. Recept na omáčku připravovanou z 37 ingrediencí je však tajný, znají ho jen majitelé restaurace. Připravena je i bezmasá varianta entrecôte.

DSC_3983Potěšte své chuťové buňky

Hosté si mohou ze stálého jídelního lístku brasserie objednat také cibulovou polévku s rozpuštěným sýrem a francouzskou bagetou nebo terinu z foie gras se švestkovo-višňovým čatní. V nabídce najdou také variace francouzských a švýcarských sýrů. Jako sladká tečka za gurmánským zážitkem potěší Crème brûlée, domácí sorbet a Meringue nebo dezertní variance s pravou čokoládou obsahující více jak 70 % kakaa.

DSC_8500 (kopie)Základ tvoří čerstvé suroviny

Zbytek jídelního lístku se v průběhu roku mění. Majitelé restaurace dávají přednost používání čerstvých sezónních surovin. Své místo v kuchyni mají také lokální potraviny, které se těší velké oblibě nejen mezi českými návštěvníky. V těchto dnech si zde mohou hosté pochutnat například na českém chřestu nebo zahradním salátu.

DSC_8449Ochutnejte i vína z Moravy

Hosté si mohou vybrat i z pestré nabídky nápojů. Obsluhující personál pomůže s výběrem vhodného typu vína k objednanému pokrmu. Ve vinném lístku jsou vína z francouzských oblastí Bordeaux, Languedoc-Roussillon nebo Côtes du Rhône, Itálie, Rakouska, Švýcarka, ale také z moravských vinic. Milovníci kávy mohou ochutnat i espresso od rodiny Vescových z italské Padovy.

IMG_1814Místo pro setkání i romantickou schůzku

Cafe de Paris je osobité místo v historické budově v centru Prahy. Nabízí prostor pro obchodní jednání, setkání s přáteli či romantickou večeři ve dvou. Se začátkem letních měsíců nabízí brasserie i další možnosti posezení. Svůj gastronomický zážitek si mohou návštěvníci užít nejen přímo v restauraci, ale i na venkovní zahrádce s kulisou živého ruchu na ulici. Ke klidnějšímu posezení poslouží zahrádka ve vnitrobloku, která je otevřena celoročně.

Více z rubriky Gastro

  • Zámecká vína, která mají duši

    Hrozny pro vína Zámeckého vinařství Bzenec si hlavní vinohradník opečovává ve vinohradech vinařských podoblastí mikulovská, znojemská a slovácká, kam patří i...

    Marek Zelený5.3.2019
  • Moderní pojetí skotské whisky: Patnáctiletá Chivas XV

    Do České republiky přichází nová patnáctiletá blended whisky Chivas XV, která svojí specifickou výrobou a propojením tradice s inovací vystupuje ze...

    Jan Pešek1.3.2019
  • Lagarto jde nahoru

    Severočeský kavárenský řetězec Lagarto už zná celá Česká republika. Rok 2019 je pro majitele Jana Hawelku zlomový. Stávajících 5 poboček rozšíří...

    Marek Zelený1.3.2019
  • TAG Heuer zaštítí pražskou World Wine Show 2019

    Špičková gastronomie a svět luxusních hodinek se snoubí už desítky let. Mezi svými ambasadory tak mají špičkové kuchaře téměř všichni prestižní...

    Jan Lidmaňský21.2.2019
  • La Veranda: Restaurace s přidanou hodnotou

    Pražská restaurace La Veranda vstoupila do nového roku hned s několika oceněními a ještě k tomu přichází s novým sezónním menu....

    Jan Pešek11.2.2019
  • Glenmorangie whisky z divokých kvasinek

    První whisky vytvořená z divokých kvasinek z ječmene, který si pěstuje přímo palírna Glenmorangie, oslavuje desáté výročí kolekce Private Edition. Už celou...

    Libka Safr8.2.2019
  • Čínský nový rok oslavte speciálním menu v SaSaZu

    Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy....

    Aneta Šimonková5.2.2019
  • Šampaňské MUMM v novém designu

    G.H. Mumm představuje jednoho z nejúspěšnějších výrobců šampaňského na světě, jehož produkty vynikají prémiovou kvalitou a delikátně jemnou chutí. Nyní tato...

    Jan Pešek1.2.2019
  • Novinka v Cihelně. Hosté vybírají jarní menu

    S tímhle nápadem jste se v pražských restauracích ještě nesetkali. V malostranské Hergetově Cihelně, vyhlášené především díky skvělé poloze na břehu...

    Jan Pešek28.1.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.