Sociální sítě
Nahoru

Ochutnejte kousek Švýcarska v centru Prahy

Malebná zákoutí Prahy skrývají kromě architektonických pokladů i gastronomické skvosty. Již 10. rokem mohou ti, kteří zavítají na pražské Maltézské náměstí, ochutnat hovězí entrecôte s frity, listovým salátem, francouzskou bagetou a originální omáčkou „Cafe de Paris“. Gurmánskou pochoutku nabízí stejnojmenná brasserie Cafe de Paris. Recept na omáčku připravovanou z 37 ingrediencí je však tajný, znají ho jen majitelé restaurace. Připravena je i bezmasá varianta entrecôte.

DSC_3983Potěšte své chuťové buňky

Hosté si mohou ze stálého jídelního lístku brasserie objednat také cibulovou polévku s rozpuštěným sýrem a francouzskou bagetou nebo terinu z foie gras se švestkovo-višňovým čatní. V nabídce najdou také variace francouzských a švýcarských sýrů. Jako sladká tečka za gurmánským zážitkem potěší Crème brûlée, domácí sorbet a Meringue nebo dezertní variance s pravou čokoládou obsahující více jak 70 % kakaa.

DSC_8500 (kopie)Základ tvoří čerstvé suroviny

Zbytek jídelního lístku se v průběhu roku mění. Majitelé restaurace dávají přednost používání čerstvých sezónních surovin. Své místo v kuchyni mají také lokální potraviny, které se těší velké oblibě nejen mezi českými návštěvníky. V těchto dnech si zde mohou hosté pochutnat například na českém chřestu nebo zahradním salátu.

DSC_8449Ochutnejte i vína z Moravy

Hosté si mohou vybrat i z pestré nabídky nápojů. Obsluhující personál pomůže s výběrem vhodného typu vína k objednanému pokrmu. Ve vinném lístku jsou vína z francouzských oblastí Bordeaux, Languedoc-Roussillon nebo Côtes du Rhône, Itálie, Rakouska, Švýcarka, ale také z moravských vinic. Milovníci kávy mohou ochutnat i espresso od rodiny Vescových z italské Padovy.

IMG_1814Místo pro setkání i romantickou schůzku

Cafe de Paris je osobité místo v historické budově v centru Prahy. Nabízí prostor pro obchodní jednání, setkání s přáteli či romantickou večeři ve dvou. Se začátkem letních měsíců nabízí brasserie i další možnosti posezení. Svůj gastronomický zážitek si mohou návštěvníci užít nejen přímo v restauraci, ale i na venkovní zahrádce s kulisou živého ruchu na ulici. Ke klidnějšímu posezení poslouží zahrádka ve vnitrobloku, která je otevřena celoročně.

Více z rubriky Gastro

  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
  • Morais Rocha Wines na tuzemském trhu

    Region Vidigueira na první pohled nepatří v Portugalsku zrovna k těm turisticky nejpopulárnějším. Je to dáno polohou ve středu zemně, a...

    Jan Pešek23.9.2020
  • Dvě tuny mušlí pro zákazníky Rohlik.cz

    Rohlik.cz se i letos stal součástí akce Prague Mussel Week a nabídne zákazníkům mušle za exkluzivní cenu s 50% slevou jak...

    Jan Pešek17.9.2020
  • Týden ledové čokolády

    Týden ledové čokolády aneb čokoládová zmrzlina osmkrát jinak. Taková je náplň unikátní akce cukrárny Pietro Gelato, která se uskuteční v týdnu...

    Jan Pešek7.9.2020
  • Místo, které si získá vaše srdce…

    Jakmile jednou překročíte práh zámeckého hotelu Château Šanov, už nikdy nebudete chtít odejít. Nadchne vás nejen okouzlující spa a výtečná kuchyně,...

    Aneta Bartoníková2.9.2020
  • „Víkend s vraždou“ na Chateau Herálec

    Pětihvězdičkový butikový hotel Chateau Herálec na Vysočině připravil hned několik speciálních nabídek pro nadcházející období. Se svým speciálním balíčkem chtějí oslovit...

    Marek Zelený1.9.2020
  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Umění servírování v jednom momentu

    Oficiálním drinkem dvaadvacátého Designbloku, největšího tuzemského festivalu designu a módy, bude letos britský gin Tanqueray. Jeho kvality návštěvníci ocení od 7....

    Jan Pešek25.8.2020
  • Večerní brunche se vrací

    Přes léto v hotelu Alcron, přesněji v restauraci La Rotonde, probíhají oblíbené víkendové brunche. Navíc do konce srpna platí akce 4+1,...

    Marek Zelený13.8.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.