Sociální sítě
Nahoru

Skvělá vizitka nového šéfkuchaře Hergetovy Cihelny

Do malostranské Hergetovy Cihelny přichází nový šéfkuchař Vojtěch Václavík, který po pár letech strávených v norské michelinské restauraci připravil pro oblíbený pražský podnik své první menu, které bude servírované od 10. července. Hostům Cihelny tak poslal skvělou a hlavně mimořádně chutnou vizitku.

2016 PHOTOONE - 039V duchu hesla sezónní a lokální se nový šéfkuchař zaměřil na vaření s českými a středoevropskými produkty, které po skandinávském vzoru představuje s velmi čistým a jasným rukopisem. Jako příklad poslouží působivá prezentace „krekrů“ podávaných před předkrmy, například placiček ze sušeného kadeřávku či škvarků z vepřové kůže, které servíruje s kysanou smetanou a pažitkovým olejem.

2016 PHOTOONE - 006Z předkrmů potěší především rillettes, tedy delikátní pomazánka z uzeného úhoře, kterou Vojtěch podává s kousky nakládaného květáku a jablka, jež svou lehkou kyselostí doplňují jemnou chuť rybího masa. Mnoho nadšených příznivců jistě získá také rizoto ze špaldové pšenice servírované s grilovaným chřestem, kačenkou českou a konfitovaným žloutkem – pečlivě promyšlená kombinace, která překvapí svým komplexním chuťovým souzněním.

2016 PHOTOONE - 022Z hlavních jídel můžeme doporučit pošírovaného lososovitého pstruha připraveného ve vakuu a podávaného s fenyklovým salátem, zauzeným kaviárem a bramborovou omáčkou. Milovníci masa ocení kachní duo v podobě stehna a prsa servírované s kompotem z červeného zelí, bramborovým knedlíkem a kachním výpekem. Tedy česká klasika představená v moderním a slušivém kabátku.2016 PHOTOONE - 018A samozřejmě nebudou chybět ani nové dezerty. Jako první ukázku svého umění šéfkuchař připravil lahodnou panna cottu z podmáslí, kterou doplňuje jahodový tatarák, rebarbora, lískové oříšky a malinová granita, což je jakási hrubší verze sorbetu.

2016 PHOTOONE - 004

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.