Sociální sítě
Nahoru

Skvělá vizitka nového šéfkuchaře Hergetovy Cihelny

Do malostranské Hergetovy Cihelny přichází nový šéfkuchař Vojtěch Václavík, který po pár letech strávených v norské michelinské restauraci připravil pro oblíbený pražský podnik své první menu, které bude servírované od 10. července. Hostům Cihelny tak poslal skvělou a hlavně mimořádně chutnou vizitku.

2016 PHOTOONE - 039V duchu hesla sezónní a lokální se nový šéfkuchař zaměřil na vaření s českými a středoevropskými produkty, které po skandinávském vzoru představuje s velmi čistým a jasným rukopisem. Jako příklad poslouží působivá prezentace „krekrů“ podávaných před předkrmy, například placiček ze sušeného kadeřávku či škvarků z vepřové kůže, které servíruje s kysanou smetanou a pažitkovým olejem.

2016 PHOTOONE - 006Z předkrmů potěší především rillettes, tedy delikátní pomazánka z uzeného úhoře, kterou Vojtěch podává s kousky nakládaného květáku a jablka, jež svou lehkou kyselostí doplňují jemnou chuť rybího masa. Mnoho nadšených příznivců jistě získá také rizoto ze špaldové pšenice servírované s grilovaným chřestem, kačenkou českou a konfitovaným žloutkem – pečlivě promyšlená kombinace, která překvapí svým komplexním chuťovým souzněním.

2016 PHOTOONE - 022Z hlavních jídel můžeme doporučit pošírovaného lososovitého pstruha připraveného ve vakuu a podávaného s fenyklovým salátem, zauzeným kaviárem a bramborovou omáčkou. Milovníci masa ocení kachní duo v podobě stehna a prsa servírované s kompotem z červeného zelí, bramborovým knedlíkem a kachním výpekem. Tedy česká klasika představená v moderním a slušivém kabátku.2016 PHOTOONE - 018A samozřejmě nebudou chybět ani nové dezerty. Jako první ukázku svého umění šéfkuchař připravil lahodnou panna cottu z podmáslí, kterou doplňuje jahodový tatarák, rebarbora, lískové oříšky a malinová granita, což je jakási hrubší verze sorbetu.

2016 PHOTOONE - 004

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.