Už minule jste měli možnost přečíst si o výjimečném víceúčelovém komplexu Resortu Hodolany, který nabízí únik před stresem všedních dní na předměstí Olomouce. Oáza klidu vznikla kompletní rekonstrukcí bývalého Hodolanského divadla, takže umně propojuje střípky historie s dechberoucím moderním designem a špičkovými službami.
Za blyštivou kovovou oponou v podobě unikátní fasády zhotovené z netradičního materiálu zvaného corten, který se řízenou korozí doslova mění před očima, naleznete čtyřhvězdičkový hotel Theatre, v mnohém převyšující i ty nejlepší světové ubytovací resorty, restaurant Entrée, exkluzivní casino Go4Games i relaxační zónu odpočinkového wellness Scene.
PĚT SMYSLŮ, PĚT RADOSTÍ
To, že si multifunkční komplex Hodolany podmaní všechny vaše smysly, je prostý fakt. Už pouhý příjezd k přitažlivě barevné kovové budově vás doslova ochromí. Kovový plášť si totiž před vašimi zraky bude hrát s barevnými odstíny od teplé oranžové a hnědé, přes červenohnědou až k tmavé nachově hnědé. Vstupem do hotelové recepce se rázem ocitnete ve světě voňavé přírody, celé lobby totiž připomíná divoké lesní zákoutí a vy budete mít pocit, že tohle je to pravé a jediné místo, vhodné pro odpočinek. Když se poprvé dotknete karet v malém či velkém pokerovém sále casina Go4Games, zahledíte se do bublinkových vodních stěn evokujících perlení nejdelikátnějších šampaňských a uslyšíte od krupiéra vaše výherní číslo na ruletě, svět se promění v čirou radost. Nejvybranějším chutím pak podlehnete ve výjimečné restauraci šéfkuchaře Přemka Forejta, jejímž mottem je „inspirováno přírodou“.
V HLAVNÍ ROLI CHUŤ…
Hotelový design, který propojuje dva odlišné světy — krystalicky čistou, tichou přírodu s opulentní divadelností, se konceptuálně prolnul také do interiéru restaurace Entrée. Z chodby hotelového solitéru, kde na stěnách i podlaze naleznete jen ten nejluxusnější přírodní kámen a již zdobí porcelánové choroše od designéra Dana Piršče, vstoupíte do prostoru restaurace zcela výjimečné nejen tím, jak vypadá, ale i jejím konceptem à la carte menu šéfkuchaře Přemka Forejta. To je totiž rozdělené do pěti okruhů — Le Jardin (za- hrada), L’Eau (voda), La Terre (pevnina), Se Partager (dělit se) a Le Ciel (nebe). Menu myšlenkově následuje hlavní ideu celého konceptu, je tedy „inspirováno přírodou“. Přírodní motivy se pak odrážejí nejen ve vytříbených chutích jednotlivých jídel, ale také v uspořádání restaurace i jejích dekoracích.
CESTA OD DIVADLA K PŘÍRODĚ
Celý prostor Entrée, který mimojiné získal cena novinářů za Interiér roku 2016, otevírá amorfně řešený bar, jež evokuje skálu, nad níž se jako dešťové krůpěje vznášejí stříbrné dropsy Dana Piršče na plovoucím nebi. V centru dění je pak otevřená kuchyně, jakýsi pomyslný amfiteátr, kde mohou hosté sledovat hru kuchařských prstů a doslova jí tleskat, obdobně jako v divadle hercům na jevišti. Přírodní kámen kuchyně pak postupně přechází do dřeva podlah. Restauraci vévodí sezení v centrálním kruhu. Ten je obklopený stěnami živé zeleně, jež oddělují další stoly. I když jste v jedné místnosti, jednotlivá místa jsou rozprostřena do různých zákoutí a úrovní sezení, takže se vlastně při každé návštěvě můžete posadit jinam a vychutnávat si tak nové dojmy z celého prostoru. Prosklené hranice velkých oken pak celý prostor restaurace dokonale prosvětlují.
JEDINEČNOST SEZONNÍCH SUROVIN
Menu postavené na lokálních sezonních potravinách se řídí gastronomickým kalendářem, takže pokud je zrovna doba chřestu či hub, vězte, že ochutnáte delikatesy na těchto základech. Snaha vybírat jen to nejlepší je v Entrée bezpochyby korunována úspěchem. Na talíři se vám tak ocitnou pouze prověřené potraviny v té nejšpičkovější gastronomické kvalitě a nejlepší úpravě. A protože je letní sezona v plném proudu, v Entrée si pro vás připravili i nabídku výjimečných signaturních koktejlů. Novinkou je i zcela obměněný vinný lístek, který dokonale korespon- duje s menu. Pokud si nebudete vědět rady s párováním, ani to není problém. Ochotný personál velice rád doporučí vhodné víno k jednotlivým pokrmům a vám se tak dostane výjimečného kulinářského zážitku na klíč.
PRECIZNĚ, A PŘESTO VOLNOMYŠLENKÁŘSKY…
Snaha přiblížit se co nejvíce veřejnosti, vede Resort Hodolany k otevřené komunikaci s klienty prostřednictvím rychlých kanálů. Je tedy samozřejmostí, že se veškeré novinky, akce i nabídky hotelu či restaurace pravidelně dozvíte prostřednictvím facebookových stránek na internetu. Můžete tak volně diskutovat například se šéfkuchařem Přemkem Forejtem i s jednotlivými manažery provozů. Operativnost, informovanost a cesta k lepší komunikaci patří mezi výjimečné služby, které jistě oceníte.
RESORT HODOLANY: Ostravská 1, Olomouc, Tel.: + 420 585 154 585, info@resort-hodolany.cz, www.resort-hodolany.cz