Sociální sítě
Nahoru

EXKLUZIVNÍ RESORT HODOLANY: PODMANÍ SI VŠECHNY VAŠE SMYSLY…

Už minule jste měli možnost přečíst si o výjimečném víceúčelovém komplexu Resortu Hodolany, který nabízí únik před stresem všedních dní na předměstí Olomouce. Oáza klidu vznikla kompletní rekonstrukcí bývalého Hodolanského divadla, takže umně propojuje střípky historie s dechberoucím moderním designem a špičkovými službami.

CF070145

Za blyštivou kovovou oponou v podobě unikátní fasády zhotovené z netradičního materiálu zvaného corten, který se řízenou korozí doslova mění před očima, naleznete čtyřhvězdičkový hotel Theatre, v mnohém převyšující i ty nejlepší světové ubytovací resorty, restaurant Entrée, exkluzivní casino Go4Games i relaxační zónu odpočinkového wellness Scene.
PĚT SMYSLŮ, PĚT RADOSTÍ
To, že si multifunkční komplex Hodolany podmaní všechny vaše smysly, je prostý fakt. Už pouhý příjezd k přitažlivě barevné kovové budově vás doslova ochromí. Kovový plášť si totiž před vašimi zraky bude hrát s barevnými odstíny od teplé oranžové a hnědé, přes červenohnědou až k tmavé nachově hnědé. Vstupem do hotelové recepce se rázem ocitnete ve světě voňavé přírody, celé lobby totiž připomíná divoké lesní zákoutí a vy budete mít pocit, že tohle je to pravé a jediné místo, vhodné pro odpočinek. Když se poprvé dotknete karet v malém či velkém pokerovém sále casina Go4Games, zahledíte se do bublinkových vodních stěn evokujících perlení nejdelikátnějších šampaňských a uslyšíte od krupiéra vaše výherní číslo na ruletě, svět se promění v čirou radost. Nejvybranějším chutím pak podlehnete ve výjimečné restauraci šéfkuchaře Přemka Forejta, jejímž mottem je „inspirováno přírodou“.

entree restaurant_13

V HLAVNÍ ROLI CHUŤ…
Hotelový design, který propojuje dva odlišné světy — krystalicky čistou, tichou přírodu s opulentní divadelností, se konceptuálně prolnul také do interiéru restaurace Entrée. Z chodby hotelového solitéru, kde na stěnách i podlaze naleznete jen ten nejluxusnější přírodní kámen a již zdobí porcelánové choroše od designéra Dana Piršče, vstoupíte do prostoru restaurace zcela výjimečné nejen tím, jak vypadá, ale i jejím konceptem à la carte menu šéfkuchaře Přemka Forejta. To je totiž rozdělené do pěti okruhů — Le Jardin (za- hrada), L’Eau (voda), La Terre (pevnina), Se Partager (dělit se) a Le Ciel (nebe). Menu myšlenkově následuje hlavní ideu celého konceptu, je tedy „inspirováno přírodou“. Přírodní motivy se pak odrážejí nejen ve vytříbených chutích jednotlivých jídel, ale také v uspořádání restaurace i jejích dekoracích.

CESTA OD DIVADLA K PŘÍRODĚ

Celý prostor Entrée, který mimojiné získal cena novinářů za Interiér roku 2016, otevírá amorfně řešený bar, jež evokuje skálu, nad níž se jako dešťové krůpěje vznášejí stříbrné dropsy Dana Piršče na plovoucím nebi. V centru dění je pak otevřená kuchyně, jakýsi pomyslný amfiteátr, kde mohou hosté sledovat hru kuchařských prstů a doslova jí tleskat, obdobně jako v divadle hercům na jevišti. Přírodní kámen kuchyně pak postupně přechází do dřeva podlah. Restauraci vévodí sezení v centrálním kruhu. Ten je obklopený stěnami živé zeleně, jež oddělují další stoly. I když jste v jedné místnosti, jednotlivá místa jsou rozprostřena do různých zákoutí a úrovní sezení, takže se vlastně při každé návštěvě můžete posadit jinam a vychutnávat si tak nové dojmy z celého prostoru. Prosklené hranice velkých oken pak celý prostor restaurace dokonale prosvětlují.

entree restaurant_05

JEDINEČNOST SEZONNÍCH SUROVIN
Menu postavené na lokálních sezonních potravinách se řídí gastronomickým kalendářem, takže pokud je zrovna doba chřestu či hub, vězte, že ochutnáte delikatesy na těchto základech. Snaha vybírat jen to nejlepší je v Entrée bezpochyby korunována úspěchem. Na talíři se vám tak ocitnou pouze prověřené potraviny v té nejšpičkovější gastronomické kvalitě a nejlepší úpravě. A protože je letní sezona v plném proudu, v Entrée si pro vás připravili i nabídku výjimečných signaturních koktejlů. Novinkou je i zcela obměněný vinný lístek, který dokonale korespon- duje s menu. Pokud si nebudete vědět rady s párováním, ani to není problém. Ochotný personál velice rád doporučí vhodné víno k jednotlivým pokrmům a vám se tak dostane výjimečného kulinářského zážitku na klíč.

PRECIZNĚ, A PŘESTO VOLNOMYŠLENKÁŘSKY…
Snaha přiblížit se co nejvíce veřejnosti, vede Resort Hodolany k otevřené komunikaci s klienty prostřednictvím rychlých kanálů. Je tedy samozřejmostí, že se veškeré novinky, akce i nabídky hotelu či restaurace pravidelně dozvíte prostřednictvím facebookových stránek na internetu. Můžete tak volně diskutovat například se šéfkuchařem Přemkem Forejtem i s jednotlivými manažery provozů. Operativnost, informovanost a cesta k lepší komunikaci patří mezi výjimečné služby, které jistě oceníte.

RESORT HODOLANY: Ostravská 1, Olomouc, Tel.: + 420 585 154 585, info@resort-hodolany.cz, www.resort-hodolany.cz

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.