Sociální sítě
Nahoru

Začíná celosvětová soutěž The Venture o 1 milion dolarů

Značka Chivas Regal vyhlašuje třetí ročník mezinárodní soutěže „The Venture“ o nejlepší podnikatelský projekt se sociálním přesahem. O milion dolarů, který bude rozdělen mezi finalisty, a mentoring od špiček světového obchodu, mohou historicky poprvé soutěžit i uchazeči z České republiky.

Chivas The Venture 2016_27 finalistu_ Oxford (2)Od 5. září startuje regionální kolo soutěže „The Venture“ pod záštitou značky Chivas Regal, kterou v České republice zastupuje společnost Jan Becher – Pernod Ricard. O milion dolarů, který bude rozdělen mezi nejzajímavější projekty, mohou soutěžit všechny podnikatelské záměry se sociálním přesahem a potenciálem pomáhat svému okolí. Soutěž není  zaměřena na neziskový a dobrovolnický sektor, ale na komerční projekty, které nejenom pozitivně působí na své okolí, ale jsou samy také finančně udržitelné a generují zisk. Zapojit se mohou start-upy z různých odvětví, od technologií a agrikultury, až po zdravotnictví, stravování či životní prostředí. „The Venture“, podporující podnikatele z celého světa, funguje od roku 2014 a letos vstupuje do svého třetího ročníku.

„V Jan Becher – Pernod Ricard máme velkou radost, že můžeme soutěž „The Venture“ poprvé vyhlásit také v České republice a dát prostor ambiciózním účastníkům splnit si své sny. Propojení Chivas Regal se sociálním aspektem podnikání je zakořeněno hluboko ve filozofii značky, která věří, že úspěch chutná lépe, když jej sdílíte s ostatními. Doufáme, že objevíme zajímavé projekty, které budou mít potenciál měnit životy a nejlepší z nich obstojí v silné konkurenci na světovém finále,“  říká Kateřina Vondrák Hvězdová, Brand Manager značky Chivas Regal.

Eva Longoria and Trevor Noah announce winners of Chivas' The Venture $1m FundDo právě proběhlého ročníku se přihlásilo přes 2.700 uchazečů z celkem 27 zemí světa. V porotě zasedla například herečka, podnikatelka a filantropka Eva Longoria či generální ředitel Pernod Ricard pan Alexandre Ricard. Na nejvyšší částku, 300 tisíc dolarů, na financování svého projektu dosáhl Oscar Andres Mendez z Kolumbie. Porotu zaujal svým start-upem Conceptos Plasticos, který recykluje plastový a kaučukový odpad a vytváří z něj stavební materiál k výstavbě přístřešků, komunitních budov či třeba škol.

V tomto roce mají možnost se zapojit i zájemci z celkem šesti dalších trhů včetně České republiky, kde bude registrace soutěžících probíhat od 5. do 30. září 2016. Ze všech došlých přihlášek bude vybráno 10 nejlepších uchazečů, kteří se během listopadu zúčastní speciálních workshopů na rozvoj podnikatelských dovedností a interview s globálním nezávislým poradcem, na jejichž základě bude vybráno max.  5 finalistů. Ti se budou muset obhájit před porotu složenou z předních českých podnikatelů a známých osobností. V celém průběhu soutěže se bude hodnotit celá řada faktorů, jako je například míra společenského přínosu, inovativnost, ale i finanční výsledky a kvalitní podnikatelský plán.

Po ukončení regionálního výběru poputuje všech 33 globálních finalistů na The Venture’s Accelerator Week do britského Oxfordu. Týdenní mentoring, během kterého získají cenné rady, inspiraci i motivaci pro svoje podnikání, povedou zvučná jména světového byznysu. Po dobu následujících pěti týdnů finalisté dostanou šanci zaujmout svým start-upem širokou veřejnost, která pomocí hlasování rozdělí finalistům svými preferenčními hlasy 250 tisíc dolarů. Do samotného velkého finále mezinárodní porota vybere pět nejlepších, kteří musí před publikem ukázat své prezentační schopnosti a co nejlépe obhájit svůj projekt, včetně financí, které na něj požadují. Porota mezi ně následně poměrově rozdělí zbylých 750 tisíc dolarů na rozvoj jejich dalších podnikatelských aktivit. Finálové kolo proběhne v polovině roku 2017. Veškeré informace a představení projektu jsou dostupné na webových stránkách:  www.TheVenture.com.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.