Sociální sítě
Nahoru

Nová kolekce Serpenti Eyes on Me

Ústředním motivem nové kolekce Serpenti Eyes on Me je hlava s hypnotizujícím hadím pohledem. Design vychází z návrhů 60. a 70. let, kdy byl hlavním motivem kolekce šestiúhelníkový vzor připomínající kresbu hadí kůže. Nové šperky jsou vytvořené z bílého nebo růžového zlata doplněné o ametysty, rubelity, malachity či smaragdy, které jsou zasazeny v očích hada. Některé modely jsou navíc zdobeny pavé diamanty, zvýrazňujícími kresbu hadích šupin.

AN857656Hadí pohled je opředený mnohými legendami, protože má údajně moc ochromit a zhypnotizovat svou oběť. I když jde samozřejmě o hypotézu, protože je téměř nemožné dokázat, co se děje v posledních momentech oběti hada, napříč historií a mytologií existují příběhy s námětem až ničivé síly pohledu. Například bájná Medúza dokázala proměnit člověka v kámen, také egyptská bohyně úrody, vyobrazována coby kobra, zneškodnila své nepřátele hrůzostrašným pohledem. Pronikavý hadí pohled se často přirovnává k tomu, kterým vládne žena, jíž stačí k dobytí objektu své touhy jeden jediný pohled.

AN857663Italská značka Bulgari vypráví vlastní příběh o jednotlivých fázích ženské svůdnosti. Jako je pohled každé ženy nezaměnitelný, jsou jedinečné i drahokamy ve špercích Bulgari. Byly a jsou opředeny legendami, které vyprávějí o jejich magických schopnostech a moci, jež z nich dělají zázraky přírody. Nové šperky Serpenti z kolekce Eyes on Me jsou dostupné v pražském butiku Bulgari v Pařížské ulici.

AN857719

BR857739

CL857662

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.