Sociální sítě
Nahoru

Když se drahé kameny promění ve vonné esence

Příloha pošty

Značka Bulgari hrdě vstupila do sféry haute parfumerie se svou unikátní kolekcí vůní Le Gemme. Věnuje ji všem ženám milujícím a obdivujícím jedinečné šperky slavného klenotnického domu. Bulgari, značka moderního italského šperkařství, jenž si mimo jiné vybudovala svou pověst originálním využitím barevných drahokamů, se rozhodla vzkřísit snoubení vůní a šperků. Proto představila ojedinělou kolekci šesti dámských Eau de Parfum inspirovaných nejkrásnějšími polodrahokamy světa.

DSC_7264

Šest vůní reprezentuje šestici drahých kamenů pocházejících z celého světa – díky nim se vydáte na tajuplnou cestu nejen v prostoru, ale i v čase. Zavedou vás do Kleopatřina Egypta, k antickým chrámům a přes poušť s karavany až k branám Orientu. Cestou mapovanou vůněmi vás provází i změny v náladách od lehkého osvěžujícího vánku ze Středomoří až po hedvábně omamný závoj utkaný z orientálních tónů. Autorkou celé kolekce je uznávaná parfumérka Daniela Andrier, která se při své tvorbě inspirovala magickým triem: barvou, světlem a emocemi.

DSC_7246

Například fialový parfémový klenot Ashlemah je inspirovaný něžně harmonickou barvou neodolatelného, modrofialového polodrahokamu – ametystu – kamenu harmonie, spirituality a antické Evropy. Je stvořen z uklidňující levandule, ušlechtilého kosatce a něžné fialky. Fuchsiová Amarena, šťavnatě ovocná vůně plná ženskosti si naopak pohrává s akordem třešně Amarena, růží a smyslné tuberózy, které v ní symbolizují ženskost a lásku. Jejím kamenem je turmalín, který má v sobě hlubokou zeleň Amazonského pralesa, rudý tón růže i barvu brazilské země, kde se tento konkrétní druh polodrahokamu nachází v nejrozmanitějších luxusních odstínech: kovově modré, růžovofialové, modrozelené či fuchsiové. Kolekci doplňují vůně Noorah inspirovaná tyrkysem, Lilaila v zeleném peridotu, Maravilla, jíž se dotkl citrín a Calaluna něžně čístá jako měsíční kámen.

DSC_7514

Při výjimečném eventu při představování parfémů v butiku Bulgari v Pařížské ulici měli vybraní hosté možnost ochutnat také výborné kanapky kořeněné hlavními ingrediencemi jednotlivých parfémů či očichat jednotlivé esence. Exkluzivní kolekci niche vůní Le Gemme zakoupíte v parfumerii Douglas v OC Palladium.

DSC_7670

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.