Marně byste za ně na světě hledali náhradu. Jedinečné aromatické bitters Angostura se staly slavnou součástí dnešní mixologie. Nechybí v žádném domácím baru skutečného milovníka koktejlů, o profesionálech ani nemluvě. Bleskově se zabydlely také v kuchyních gurmetů a všech, kteří s láskou objevují nové chutě. Vyrábí se na karibském ostrově Trinidad a do portfolia domu Angostura patří společně s oblíbenými suššími rumy anglického typu. Značku u nás představil slavný trinidadský palírník John Georges.
Když německý armádní lékař Johann Siegert namíchal v roce 1824 ve venezuelském městě Angostura extrakt z bylin, koření a kořene hořce, nemohl tušit, jak rychle a mocně se jeho aromatické bitters rozšíří po celém světě. Původní přísně utajovaná receptura je natolik geniální, že nebylo třeba, aby se během takřka dvou set let výroby jakkoliv upravovala. Změny se udály jen v adrese: společnost se přesunula do karibského ostrovního státu Trinidad a Tobago a město Angostura se přejmenovalo na Ciudad Bolívar.
Na Trinidadu již destilérce pevně vládli synové a pokračovatelé rodu Siegertů. Rodinný klan vedení společnosti nikdy neopustil a pyšní se celou řadou ocenění a medailí. Na originální recepturu bitters navázal další, vyráběný z kůry zralých pomerančů, ručně sbíraných během období dešťů v trinidadských sadech. Obrovským úspěchem bylo také jmenování společnosti královským dodavatelem aromatických Angostura bitterů na britský panovnický dvůr. Dodnes si je objednává královna Alžběta II. Využití najdou nejen v ikonických koktejlech Old Fashioned nebo Manhattan, ale také v omáčkách a marinádách, v pokrmech z ryb a mořských plodů či ve spojení s čokoládou.
Ambiciózní Siegertové se zapojili také do výroby rumu. Dnes je Angostura poslední a jedinou rumovou palírnou na Trinidadu. Charakteristická chuť vychází z časem prověřených technik. Rum Angostura se vyrábí pouze z té nejkvalitnější melasy a fermentuje se s využitím patentovaného jedinečného kmene kvasinek, který zůstává už 60 let stejný. Díky destilaci ve speciálně designovaných kolonách vznikají jemné a vyvážené rumy, které zrají ve vypálených sudech z amerického dubu, v kterých zrál bourbon, nebo ve francouzských dubových sudech.