Sociální sítě
Nahoru

Rum Havana Club Añejo Especial pro podzimní zahřátí

Rum Havana Club Añejo Especial je víc než speciální. Jako správný parťák nezkazí žádnou zábavu a navíc potěší chuťové buňky i těch největších pijáckých gurmánů! K jeho výjimečné chuti přispívá také fakt, že prochází na Kubě dvojnásobným zráním! Už máte žízeň? Tak na zdraví, připíjíme na vás…

Havana Club Anejo EspecialProtančete noc za zvuků salsy, poznejte nové spřízněné duše a užijte si každý okamžik naplno! Prvotřídní zlatý rum Havana Club Añejo Especial vyniká výraznou chutí s nádechem vanilky a karamelu, jemným náznakem tabáku, skořice a pomerančových slupek a lehce přechází do dřevitých tónů. Nazlátlá tekutina voní po koření, pomerančích a květinách a nese sebou příslib skvěle stráveného večera.

Havana Club Anejo Especial - shoraDomovinou rumu Havana Club Añejo Especial je Kuba, nádherné místo, které nabízí výjimečnou kombinaci výhodného klimatu a úrodné půdy pro pěstování cukrové třtiny. Díky tomu si můžeme vybírat tu nejlepší čerstvou melasu na světě. Směs této melasy, kvasnic a nejčistší vody se nechává několik dní fermentovat a poté se destiluje v kolonách, čímž vzniká „ohnivá voda“.  Po destilaci prochází „ohnivá voda“ – skutečná duše rumu Havana Club – fázemi zrání, směšování a výběru a stává se z ní rumová báze, která je následně smíchána s čerstvým destilátem z cukrové třtiny. A tak vzniká čerstvý rum. Nejhezčí fáze, které se říká „poslední dotyk“, však přichází až na konec. Správný rum musí totiž dostatečně dlouho zrát. A během zrání je potřeba mu věnovat péči v podobě míchání.

Nesmírně důležitý je také výběr sudů, ve kterých rum zraje, protože je to právě dřevo, co dodává tekutině barvu, aroma a celistvost. Havana Club Añejo Especial zraje v sudech z mladého bílého dubu, které mu umožňují dýchat. A protože více je vždycky lépe, necháváme ho zrát dvakrát tak dlouho. Havana Club Añejo Especial rozveselí negativce, roztančí ty, co nemají rytmus a dodá jiskru i bázlivým povahám.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.