Sociální sítě
Nahoru

Jídlo jako vášeň – nová kuchařka Karolíny Kamberské

Nová kniha gastronomické novinářky, autorky kuchařek i hvězdy televizního pořadu o vaření Karolíny Kamberské Jídlo jako vášeň navazuje na její předchozí velmi úspěšné tituly – Karolína, domácí kuchařka (2014) a Štěstí z kuchyně (2015). Karolína v ní sugestivně předkládá svůj názor, že věnovat jídlu a vaření dostatek času a péče dává hluboký smysl. “Je mi krásně, když jdu ztichlým městečkem, a za oknem slyším cinkání příborů a smích,” svěřuje se autorka. Její nová kuchařka je plná receptů, které se výborně hodí na dlouhé společné hodování i pro shon všedního dne.

Karolina3-obalka-mockup-CMYK“Dobře vím, že pro spoustu lidí je jídlo jen palivo, a kdyby mohli, živili by se vzduchem”, píše Karolína Kamberská v předmluvě knihy. “A taky vím, že leckdo má ušlechtilejší zájmy, třeba filozofii, hudbu, nebo světovou bezpečnost. Já ale věřím, že dobré jídlo dělá dobrou náladu. A kdyby byl svět plný lidí s dobrou náladou, filozofie a hudba by jen kvetla – a světovou bezpečnost by nikdo nemusel řešit.”

SAS_2535Této myšlence Karolína podřídila výběr hlavních témat knihy. Inspirací tak pro ni byla představa rodinných oslav a kamarádských hostin, romantických večeří při svíčkách, ale i snaha vyhovět dětským chutím a obstát s dobrým jídlem i v každodenním spěchu. V knize je patrná i spřízněnost se Středomořím a inspirace jižní kuchyní. Z každé stránky knihy na čtenáře dýchne Karolínino  přesvědčení, že jídlo si zaslouží patřičnou pozornost. Její vášeň pro vaření je nebezpečně nakažlivá.

SAS_2680Kniha, která vyjde pouze na 399 Kč, obsahuje jak všechny recepty z nové podzimní řady pořadu Karolína, domácí kuchařka, tak recepty vytvořené pouze pro tuto knihu. Stejně jako u předchozích Karolíniných kuchařek je každý recept doplněn krásnou barevnou fotografií od Silvie Kolevové a také praktickými tipy, díky kterým jídlo snadno uvaří i začínající kuchaři. Čtenáři se opět mohou těšit i na Karolíniny postřehy a vzpomínky, které se vážou k jednotlivým jídlům. Už na začátku listopadu.

Více z rubriky Gastro

  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Do Špindlerova Mlýna přiletěla Soyka

    Sázka na kvalitu, špičkový design a parádní kuchyni. Takové jsou hlavní přednosti nového hotelu Soyka, který byl na začátku září otevřen...

    Marek Zelený29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.