Sociální sítě
Nahoru

První česká cena za architekturu zná svého vítěze

web_zen-house-01-foto Filip Šlapal

Na začátku letošního roku vyhlásila Česká komora architektů 1. ročník České ceny za architekturu, která byla otevřena architektonickým realizacím za posledních 5 let. Vítězem klání 63 nominovaných projektů se stal dům a ateliér Zen-Houses od libereckého architekta Petra Stolína. Uděleny byly rovněž dvě mimořádné ceny: Cena společnosti VELUX za nejlepší práci s denním světlem a Cena časopisu ERA21 za přínos k obnově venkova a citlivou práci s pozůstatky minulosti. Akademie České ceny za architekturu současně zvolila tři Výjimečné počiny.

web_zen-house-08-foto Filip Slapal

Všechna oceněná díla Česká komora architektů v listopadu vystaví v pražském Centru současného umění DOX a v březnu příštího roku v brněnské Galerii architektury. Více informací o vítězném projektu i dalších finalistech se dozvíte na: www.ceskacenazaarchitekturu.cz.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.