Sociální sítě
Nahoru

Odpočítávání 100 dnů do Česko-Slovenského plesu začalo

Česko-Slovenský ples, kterému se právem začíná připisovat titul prestižního vrcholu české i slovenské plesové sezóny, se po roční přestávce znovu hlásí o slovo. Stejně jako každý rok se uskuteční v týdnu svátku sv. Valentina, tentokrát v sobotu 18. února. Na nejvýznamnějším společném plesu se obě země setkají již tradičně symbolicky v historické budově pražského Obecního domu, kde byl v roce 1918 vyhlášen vznik Československé republiky.

_DSC9450Záštity ze všech nejcennější

Česko-Slovenský ples se vrací se svým 4. ročníkem. Organizátoři zahájili odpočítávání symbolických 100 dnů, které zbývají do slavnostní události. Stejně jako vloni, i letos se spouští prodej vstupenek přesně 100 dnů před galavečerem.

Jak tvrdí organizátoři, kvalitu renomovaného mezinárodního plesu se snaží rok od roku zvyšovat po všech stránkách: „Programové, gastronomické, vizuální, zážitkové, společenské – to jsou aspekty, na kterých systematicky pracujeme už čtyři roky. Pevně věříme, že se nám daří posouvat pomyslnou laťku stále výš. Pozitivní ohlasy a přízeň, kterou nám naši vzácní hosté projevují, jsou pro nás dobrým znamením a motivací.”

CSP2016__0977Česko-Slovenský ples navazuje na dlouholetou, více než 40-letou tradici Slovenských plesů v Praze. Právě zachování tradice, budování nadstandardních vzájemných mezinárodních vztahů a symbolický historický význam této události jsou důvodem, že stejně jako každý rok i v roce 2017 se ples uskuteční pod oficiální záštitou prezidentů obou států, prezidenta České republiky J.E. Miloše Zemana a prezidenta Slovenské republiky J.E. Andreje Kisky. „Jsme vděčni, poctěni a hrdí,” říká na margo záštit ředitel plesu Radovan Čaplovič. „Angažovanost hlav České republiky i Slovenské republiky je pro nás nejen velká čest, ale především velký závazek, aby si náš ples zachoval vysokou úroveň, s jakou se ho snažíme rok co rok organizovat,” dodává.

DVO_0305Ve dvou se to lépe tančí – za zpěvu Heleny Vondráčkové, Celeste Buckingham a Dana Bárty

Významné hosty Česko-Slovenského plesu bude večerem provázet šarmantní slovensko-česká dvojice ve složení Adela Banášová a Libor Bouček.

V duchu tradičního sloganu „Ve dvou se to lépe tančí“ jim budou k tanci zpívat hlavní hvězdy večera – legenda české a česko-slovenské pop music Helena Vondráčková, talentovaná slovenská zpěvačka Celeste Buckingham a 10-násobný držitel Ceny Anděl, titulu v kategorii zpěvák roku Dan Bárta. Jelikož hudební a taneční program Česko-Slovenského plesu probíhá na několika pódiích, trojici umělců doplní řada dalších známých interpretů populární, lidové i vážné hudby. Jejich jména budou organizátoři zveřejňovat postupně.

DVO_1115Kulinářský zážitek par excellence

Jak bývá dobrým zvykem na nejprestižnějších plesech, za prvotřídním programem nesmí zaostat ani kulinářská stránka galavečera. Ústřední plesový slogan „To nejlepší z Česka a Slovenska“ se promítne nejen v programu, ale i v plesovém menu. V síních a sálech Obecního domu se bude servírovat menu z dílny „Francouzské restaurace Art Nouveau”, pozůstávající z exkluzivních chodů, inspirované gastronomickými tradicemi obou republik.

Novinkou ročníku 2017 je výrazné rozšíření služeb gastronomického servisu. „Během minulých ročníků byla servírovaná večeře výhradně součástí vstupenek do hlavní Smetanovy síně. Letos bude servírovaná večeře v ceně vstupenek i v dalších přilehlých sálech a síních plesu. Chceme, aby se naši hosté cítili co nejkomfortněji,” vysvětlují organizátoři.

Nová tradice česko-slovenské vzájemnosti pokračuje

Minulý ročník plesu přinesl unikátní programovou novinku – poctu vybraným regionům obou krajin, která se stala novým rozměrem historické ideje česko-slovenské vzájemnosti. Nositelem této myšlenky se stala prezentace a propagace jednotlivých krajských a partnerských měst a regionů v rámci programu plesu. Jako první regiony z České republiky a ze Slovenské republiky byly v únoru 2016 představeny město Košice a Košický samosprávní kraj na slovenské straně a statutární město Ostrava spolu s Moravskoslezským krajem na straně české. „Na které konkrétní regiony a města se mohou těšit návštěvníci nejbližšího ročníku 2017, zatím neprozradíme. No zcela jistě se to dozvědí už zanedlouho,“ doplňuje Radovan Čaplovič na závěr.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.