Sociální sítě
Nahoru
reklama

Emirates poprvé nabízí speciální vánoční menu

Společnost Emirates připravila pro své zákazníky exkluzivní sváteční menu a vánoční pokrmy, kterými navodí slavnostní atmosféru v adventním období jak na palubách svých letadel, tak i v saloncích Emirates na dubajském letišti. Tradiční vánoční speciality se staly součástí nabídky Emirates vůbec poprvé, a to bez ohledu na cestovní třídu.

Prvni_trida_-_Kompletni_menu (2)Speciální vánoční menu, které doplňuje širokou palubní nabídku pokrmů Emirates, zahrnuje například pečenou krůtu servírovanou ve Velké Británii nebo vánoční roládu „poleno“ připravovanou tradičně ve Francii či Belgii. Společnost Emirates tímto krokem podporuje svou globální strategii, která se zaměřuje na regionální a sezónní pokrmy z čerstvých ingrediencí té nejvyšší kvality. Exkluzivní vánoční menu se podává v průběhu prosince a je k dispozici zákazníkům, kteří cestují z Dubaje do Austrálie, Evropy nebo Spojených států.

První sváteční chod pasažérů v ekonomické třídě představuje krůtí roláda na šťávě s brusinkami servírovaná s bramborovou kaší, kuřecí klobásou a sezónní zeleninou. Chuťové pohárky cestujících následně potěší dezert v podobě slavnostního čokoládového pudinku s kořeněným zázvorovým krémem.

Gastronomický zážitek zákazníků, kteří poletí první, nebo byznysovou třídou, začne sázenými královskými krevetami s omáčkou Marie Rose na fenyklovém lůžku s citronem a bylinkami. Hlavní chod tvoří krůtí roláda s kaštanovou nádivkou servírovaná na šťávě s brusinkami, doplněná dýňovou kaší a růžičkovou kapustou na smetaně s kousky opražené krůtí slaniny. Nabídka dezertů se odlišuje podle leteckých tras, zahrnuje například čokoládový pudink, čokoládový a kaštanový dort nebo vánoční roládu „poleno“.

Cestujícím v první třídě bude jako speciální odměna podávána luxusní horká čokoláda ruční výroby ze 100% čokolády Valrhona, jejíž složení dovedl k dokonalosti čokolatiér David Franco.

Prémioví zákazníci se mohou na vánoční notu naladit již před odletem v některém z šesti salonků Emirates na mezinárodním letišti v Dubaji. Tradiční cukrovinky a vánoční pečivo jako perníčky Basler Leckerli, vánočky a štóly jsou společně s pečenou krůtou podávány v saloncích první třídy.

Detske_menu (2)Vánoční potěšení pro malé zákazníky

Emirates připravila vánoční překvapení i pro své nejmladší pasažéry. Sváteční atmosféru si vychutnají díky speciálnímu slavnostnímu dětskému menu nabízenému již druhým rokem, které představuje krůtí pečeni se sladkou bramborovou kaší. Sladkou tečku pro mlsné jazýčky tvoří vánoční lízátka ve tvaru Mikulášovy berly a čokoládové vločky Emirates pro malé cestovatele.

Rozšířena bude také sada plyšových zvířátek Emirates Fly With Me Animals. Již pátá postavička, tentokrát typicky vánoční sobík Eve, se přidá k orlu Erikovi, lachtanu Silkovi, ježku Abbottovi a koale Shane. Všech pět plyšových zvířátek doplňuje tři produktové řady: Travel Buddy s plastovou sponou umožňující zavěšení v autě, na kočárku nebo v postýlce; Carry-Buddy s hračkou ukrývající v sobě deku; a Magnetic Sketcher pro děti, jež se chtějí zabavit kreativní aktivitou. Letištní salonky a stánky v Dubaji nabídnou rovněž Cuddle Buddy – měkkou přikrývku pro komfort nejmenších cestovatelů.

Cenami ověnčený palubní digitální zábavní systém „ice“ přináší více než 2 500 kanálů, včetně 40 zaměřených na dětské publikum. Patří mezi ně filmy od společností Marvel či Disney, kompletní série Hvězdných válek i snímky podle knižních předloh Roalda Dahla. Jako speciální dárek v prosinci přibudou ještě sváteční klasiky jako Sám doma, Vánoční skřítek, Vánoční prázdniny a Louskáček.

Více z rubriky Gastro

  • Bezstarostné letní dny v restauraci ZEM

    Restaurace ZEM sídlí na pražském Senovážném náměstí, v objektu luxusního lifestylového hotelu Andaz Prague. Během prvních několika týdnů svého provozu se...

    Jan Pešek29.6.2022
  • Jahody a bubliny: Odměna pro rodiče a děti za vysvědčení v La Bottega Oaks Deli Bistro

    Konec školního roku a letní prázdniny se blíží, nedávno otevřené La Bottega Oaks Deli Bistro v Nebřenicích u Prahy proto připravilo...

    Marek Zelený28.6.2022
  • Sezónní Benjamin

    Fine dining restaurace Benjamin ve Vršovicích zaujala michelinské inspektory a nejen je. V českých končinách ojedinělý projekt, který nemá obdoby. Řízená...

    Jan Pešek28.6.2022
  • La Bottega Oaks Deli Bistro otevřelo

    V Oaks Prague, prémiovém residenčním developmentu v Nebřenicích u Prahy, se otevřela první ze dvou restaurací známé italské sítě La Collezione...

    Jan Pešek27.6.2022
  • PRU58 full time

    PRU58 v Holešovicích rozšiřuje svou působnost. V těchto dnech se hosté mohou těšit nově na sedmidenní provoz rozšířený od rána do...

    Jan Pešek27.6.2022
  • Zdravě luxusní

    Hlad v létě existuje. Objev tohoto roku je tady! Zdravé, kvalitní, řemeslně české a luxusní chlebíčky v Bonviván. Do detailu připravené...

    Marek Zelený27.6.2022
  • Osvěžující Chandon Garden Spritz

    Léto je jako stvořené pro svěží chutě a vůně. Na to sází také stylový aperitiv Chandon Garden Spritz, který kombinuje šumivé...

    Marek Zelený24.6.2022
  • Tapas a sangria

    Nejoblíbenějším drinkem v západních zemích je jednoznačně sagria. Nevěříte? Podívejte se na nápojové lístky v New Yorku, Paříži nebo Madridu. Tento...

    Marek Zelený21.6.2022
  • Maxi drinky na Terase U Prince

    Terasa U Prince je pomalu národní památkou. Téměř každý Čech ji zná nebo o ni slyšel. To samé platí pro zahraniční...

    Marek Zelený21.6.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.