Sociální sítě
Nahoru

Emirates poprvé nabízí speciální vánoční menu

Společnost Emirates připravila pro své zákazníky exkluzivní sváteční menu a vánoční pokrmy, kterými navodí slavnostní atmosféru v adventním období jak na palubách svých letadel, tak i v saloncích Emirates na dubajském letišti. Tradiční vánoční speciality se staly součástí nabídky Emirates vůbec poprvé, a to bez ohledu na cestovní třídu.
Prvni_trida_-_Kompletni_menu (2)Speciální vánoční menu, které doplňuje širokou palubní nabídku pokrmů Emirates, zahrnuje například pečenou krůtu servírovanou ve Velké Británii nebo vánoční roládu „poleno“ připravovanou tradičně ve Francii či Belgii. Společnost Emirates tímto krokem podporuje svou globální strategii, která se zaměřuje na regionální a sezónní pokrmy z čerstvých ingrediencí té nejvyšší kvality. Exkluzivní vánoční menu se podává v průběhu prosince a je k dispozici zákazníkům, kteří cestují z Dubaje do Austrálie, Evropy nebo Spojených států.

První sváteční chod pasažérů v ekonomické třídě představuje krůtí roláda na šťávě s brusinkami servírovaná s bramborovou kaší, kuřecí klobásou a sezónní zeleninou. Chuťové pohárky cestujících následně potěší dezert v podobě slavnostního čokoládového pudinku s kořeněným zázvorovým krémem.

Gastronomický zážitek zákazníků, kteří poletí první, nebo byznysovou třídou, začne sázenými královskými krevetami s omáčkou Marie Rose na fenyklovém lůžku s citronem a bylinkami. Hlavní chod tvoří krůtí roláda s kaštanovou nádivkou servírovaná na šťávě s brusinkami, doplněná dýňovou kaší a růžičkovou kapustou na smetaně s kousky opražené krůtí slaniny. Nabídka dezertů se odlišuje podle leteckých tras, zahrnuje například čokoládový pudink, čokoládový a kaštanový dort nebo vánoční roládu „poleno“.

Cestujícím v první třídě bude jako speciální odměna podávána luxusní horká čokoláda ruční výroby ze 100% čokolády Valrhona, jejíž složení dovedl k dokonalosti čokolatiér David Franco.

Prémioví zákazníci se mohou na vánoční notu naladit již před odletem v některém z šesti salonků Emirates na mezinárodním letišti v Dubaji. Tradiční cukrovinky a vánoční pečivo jako perníčky Basler Leckerli, vánočky a štóly jsou společně s pečenou krůtou podávány v saloncích první třídy.
Detske_menu (2)Vánoční potěšení pro malé zákazníky
Emirates připravila vánoční překvapení i pro své nejmladší pasažéry. Sváteční atmosféru si vychutnají díky speciálnímu slavnostnímu dětskému menu nabízenému již druhým rokem, které představuje krůtí pečeni se sladkou bramborovou kaší. Sladkou tečku pro mlsné jazýčky tvoří vánoční lízátka ve tvaru Mikulášovy berly a čokoládové vločky Emirates pro malé cestovatele.

Rozšířena bude také sada plyšových zvířátek Emirates Fly With Me Animals. Již pátá postavička, tentokrát typicky vánoční sobík Eve, se přidá k orlu Erikovi, lachtanu Silkovi, ježku Abbottovi a koale Shane. Všech pět plyšových zvířátek doplňuje tři produktové řady: Travel Buddy s plastovou sponou umožňující zavěšení v autě, na kočárku nebo v postýlce; Carry-Buddy s hračkou ukrývající v sobě deku; a Magnetic Sketcher pro děti, jež se chtějí zabavit kreativní aktivitou. Letištní salonky a stánky v Dubaji nabídnou rovněž Cuddle Buddy – měkkou přikrývku pro komfort nejmenších cestovatelů.

Cenami ověnčený palubní digitální zábavní systém „ice“ přináší více než 2 500 kanálů, včetně 40 zaměřených na dětské publikum. Patří mezi ně filmy od společností Marvel či Disney, kompletní série Hvězdných válek i snímky podle knižních předloh Roalda Dahla. Jako speciální dárek v prosinci přibudou ještě sváteční klasiky jako Sám doma, Vánoční skřítek, Vánoční prázdniny a Louskáček.

Více z rubriky Gastro

  • Valentýn s obsahem alkoholu

    Valentýn je známý jako svátek lásky již celá staletí. Pro její oslavy existuje spousta symbolů, ale jedním z hlavních jsou bezpochyby jahody....

    Marek Zelený9.1.2018
  • Designová perla Karlových Varů

    Jeden z nejlepších hotelů v Karlových Varech se může pochlubit skvělou kombinací špičkových služeb a designového prostředí. Hotel St. Joseph Royal...

    Marek Zelený8.1.2018
  • Týden vína v Praze

    V týdnu od 22. do 28. ledna 2018 se Praha stane dějištěm jubilejního desátého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2018....

    Jan Pešek8.1.2018
  • Podlehněte pokušení luxusních sýrů

    Nejen v období Vánoc toužíme, pokud jsme milovníky vybraných lahůdek, potěšit chuťové pohárky noblesní specialitou, jež, pokud jde o kvalitu a chuť,...

    Alena Dušková20.12.2017
  • Menu v Bageterii Boulevard sestavené vyhlášeným guru české gastronomie

    Od včerejšího dne si do oblíbené Bageterie Boulevard je možné zajít na něco opravdu výjimečného. Zimní nabídku totiž rozšiřuje nové CHEF...

    Marek Zelený20.12.2017
  • Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

    Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který...

    Jan Pešek19.12.2017
  • Naučte se rozumět vínu – z pohodlí svého domova

    Milovat víno je skvělé, naučit se ho dobře znát je ještě lepší. Přední český sommelier Jakub Přibyl vložil své mnohaleté zkušenosti...

    Marek Zelený18.12.2017
  • Nola: láska ze sídliště

    Že láska prochází žaludkem, to ví snad každý. V restauraci Nola na pražském Pankráci tak už v předvánočním stresu začali myslet...

    Jan Pešek16.12.2017
  • Emirates ve svátečním období nabízí vánoční menu

    Letecká společnost Emirates v prosinci přináší vánoční atmosféru do všech cestovních tříd. Zákazníci Emirates si budou moci jak v jejích letištních...

    Jan Pešek12.12.2017
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.