Sociální sítě
Nahoru

Emirates poprvé nabízí speciální vánoční menu

Společnost Emirates připravila pro své zákazníky exkluzivní sváteční menu a vánoční pokrmy, kterými navodí slavnostní atmosféru v adventním období jak na palubách svých letadel, tak i v saloncích Emirates na dubajském letišti. Tradiční vánoční speciality se staly součástí nabídky Emirates vůbec poprvé, a to bez ohledu na cestovní třídu.

Prvni_trida_-_Kompletni_menu (2)Speciální vánoční menu, které doplňuje širokou palubní nabídku pokrmů Emirates, zahrnuje například pečenou krůtu servírovanou ve Velké Británii nebo vánoční roládu „poleno“ připravovanou tradičně ve Francii či Belgii. Společnost Emirates tímto krokem podporuje svou globální strategii, která se zaměřuje na regionální a sezónní pokrmy z čerstvých ingrediencí té nejvyšší kvality. Exkluzivní vánoční menu se podává v průběhu prosince a je k dispozici zákazníkům, kteří cestují z Dubaje do Austrálie, Evropy nebo Spojených států.

První sváteční chod pasažérů v ekonomické třídě představuje krůtí roláda na šťávě s brusinkami servírovaná s bramborovou kaší, kuřecí klobásou a sezónní zeleninou. Chuťové pohárky cestujících následně potěší dezert v podobě slavnostního čokoládového pudinku s kořeněným zázvorovým krémem.

Gastronomický zážitek zákazníků, kteří poletí první, nebo byznysovou třídou, začne sázenými královskými krevetami s omáčkou Marie Rose na fenyklovém lůžku s citronem a bylinkami. Hlavní chod tvoří krůtí roláda s kaštanovou nádivkou servírovaná na šťávě s brusinkami, doplněná dýňovou kaší a růžičkovou kapustou na smetaně s kousky opražené krůtí slaniny. Nabídka dezertů se odlišuje podle leteckých tras, zahrnuje například čokoládový pudink, čokoládový a kaštanový dort nebo vánoční roládu „poleno“.

Cestujícím v první třídě bude jako speciální odměna podávána luxusní horká čokoláda ruční výroby ze 100% čokolády Valrhona, jejíž složení dovedl k dokonalosti čokolatiér David Franco.

Prémioví zákazníci se mohou na vánoční notu naladit již před odletem v některém z šesti salonků Emirates na mezinárodním letišti v Dubaji. Tradiční cukrovinky a vánoční pečivo jako perníčky Basler Leckerli, vánočky a štóly jsou společně s pečenou krůtou podávány v saloncích první třídy.

Detske_menu (2)Vánoční potěšení pro malé zákazníky

Emirates připravila vánoční překvapení i pro své nejmladší pasažéry. Sváteční atmosféru si vychutnají díky speciálnímu slavnostnímu dětskému menu nabízenému již druhým rokem, které představuje krůtí pečeni se sladkou bramborovou kaší. Sladkou tečku pro mlsné jazýčky tvoří vánoční lízátka ve tvaru Mikulášovy berly a čokoládové vločky Emirates pro malé cestovatele.

Rozšířena bude také sada plyšových zvířátek Emirates Fly With Me Animals. Již pátá postavička, tentokrát typicky vánoční sobík Eve, se přidá k orlu Erikovi, lachtanu Silkovi, ježku Abbottovi a koale Shane. Všech pět plyšových zvířátek doplňuje tři produktové řady: Travel Buddy s plastovou sponou umožňující zavěšení v autě, na kočárku nebo v postýlce; Carry-Buddy s hračkou ukrývající v sobě deku; a Magnetic Sketcher pro děti, jež se chtějí zabavit kreativní aktivitou. Letištní salonky a stánky v Dubaji nabídnou rovněž Cuddle Buddy – měkkou přikrývku pro komfort nejmenších cestovatelů.

Cenami ověnčený palubní digitální zábavní systém „ice“ přináší více než 2 500 kanálů, včetně 40 zaměřených na dětské publikum. Patří mezi ně filmy od společností Marvel či Disney, kompletní série Hvězdných válek i snímky podle knižních předloh Roalda Dahla. Jako speciální dárek v prosinci přibudou ještě sváteční klasiky jako Sám doma, Vánoční skřítek, Vánoční prázdniny a Louskáček.

Více z rubriky Gastro

  • Jaro volá po návštěvě hlavního města

    Na jarní Praze je něco čarovného. Nejen, že se venku konečně otepluje, od dubna otevírají brány všechny památky, kvůli kterým stojí...

    Jan Pešek23.1.2023
  • Babičky specialita

    Vyhlášená restaurace na okraji Prahy Babiččina zahrada je ikonickým místem, kam se sjíždějí lidé z širokého okolí, aby si užili prvotřídní...

    Marek Zelený23.1.2023
  • Islandský rybí večer

    Večer ve znamení islandských chutí se uskuteční 31.1.2023 od 18:00 v restauraci PRU58. Hosté se mohou těšit na degustaci a informace...

    Marek Zelený19.1.2023
  • Limitovaná edice Absolut Spirit of Togetherness

    Absolut představuje novinku ze své každoroční limitované edice lahví. Sběratelský kousek Absolut Spirit of Togetherness se svým proplétaným vzhledem je oslavou...

    Jan Pešek17.1.2023
  • Nové tasting menu v restauraci La Veranda

    Restaurace La Veranda již dvacet let vítá hosty z celého světa. Česká klientela se opakovaně vrací a přiváží s sebou své...

    Marek Zelený17.1.2023
  • Valentýn v kubánském stylu

    La Bodeguita del Medio je restaurace, bar a klub, kde to žije. Kubánský styl je zřejmý na první pohled i ochutnání....

    Jan Pešek13.1.2023
  • Hody v Babiččině zahradě

    V restauraci Babiččina zahrada se něco začátkem února chystá. Kdo tuší zabijačku, tak má pravdu. Hody vypuknou 3.2.2023 a skončí 5.2.2023...

    Marek Zelený11.1.2023
  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • Jižní Čechy mají svou vlastní kontušovku a letos ve sběratelské lahvi

    Spolek Jíme Jih propojuje nejen putování Švejka po jižních Čechách, ale také snaha pracovat s lokálními produkty. I tak vznikla tato...

    Marek Zelený10.1.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.