Sociální sítě
Nahoru

Bocuse d’Or 2017 aneb Kdo je nejlepším šéfkuchařem světa

Remise_des_Prix_Bocuse_d_Or_2017_credit_DIPH_PHOTOGRAPHY_(14)

Nejprestižnější kuchařská soutěž na světě zná svého vítěze. Stal se jím Mathew Peters z USA. Na druhé příčce se umístil Christopher William Davidsen z Norska a třetí místo obsadil Viktor Andrésson z Islandu. Finále kuchařské soutěže Bocuse d’Or 2017 ukončilo dvouletý cyklus 16. kola, ve kterém se utkalo 24 nejlepších šéfkuchařů z celého světa.

Norský pokrm

Po měsících příprav 24 světových špičkových šéfkuchařů přijelo na veletrh Sirha do francouzského Lyonu, aby ve dvou dnech předvedli to nejlepší ze svého umění, ohromili odbornou porotu a získali nejvyšší možné ocenění ve světě gastronomie. Hlavním letošním tématem byla příprava vegetariánského receptu složeného výhradně z ovoce, zeleniny, obiloviny, semen nebo luštěnin. Druhým pokrmem, který soutěžící prezentovali na soutěžním tácu, bylo bréské kuře s kraby. Jedná se o interpretaci slavného lyonského receptu a odkazuje na třicetiletou historii soutěže.

Variace na bréské kuře s kraby od Viktora Andréssona z Islandu

Všichni finalisté měli na přípravu přesně 5 hodin a 35 minut. Pracovali ve dvoučlenných týmech za stálého přihlížení a povzbuzování diváků. Soutěžní týmy měly také k dispozici vlastního kouče, ten ale nesměl zasahovat do chodu kuchyně. Někteří soutěžící věnovali intenzivní přípravě až dva roky práce. Vítěz si nakonec kromě sošky s podobiznou zakladatele soutěže Paula Bocuse odvezl také hlavní cenu 20 000 euro.

Vítězný pokrm šéfkuchaře Mathewa Peterse z USA

Více z rubriky Gastro

  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.