Sociální sítě
Nahoru

Pět důvodů, proč nás baví návrhář Ralph Lauren

web_RL cover

Jeho úspěchu předcházel náročný životní start. Ralph se narodil 14. 9. 1939 v newyorském Bronxu do rodiny běloruských židovských imigrantů. Jeho otec Frank byl umělcem, v rámci uživení rodiny však musely jít múzy stranou a místo nich přicházely ke slovu mnohem prozaičtější činnosti jako například malování bytů.

Má cit pro vše krásné. K módě měl malý Ralph intenzivní vztah už od útlého věku – jeho budoucí umělecký rukopis inspirovaly mimo jiné hvězdy stříbrného plátna Fred Astaire a Cary Grant.

web_ralph-lauren

Podnikat začal na zelené louce. K tomu, aby rozjel dnes tolik úspěšný byznys, si musel půjčit 50 000 amerických dolarů. Začínal s výrobou pánských kravat, velmi záhy se však vrhl do realizace dalších nápadů. Dnes má podle údajů webových stránek statista úctyhodných 144 obchodů po celém světě.

Za vším hledá radost. Vždycky dělal věci, které miloval a které byly blízké jeho duši. Nikdy se nesnažil vtěsnat svou tvorbu do obecných měřítek, z toho důvodu ani neorganizoval při plánování nových kolekcí tak často využívané ´focus groups´. Místo toho se řídil výhradně vlastními potřebami a estetickými kritérii – to, co mu v obchodech chybělo, jednoduše zahrnul to do své výroby.

web_RL Best-Selling-Luxurious

A to nejdůležitější na závěr: Peníze vnímá jako nástroj, kterým může zlepšit svět. Své jmění si užívá, ale zároveň jeho část investuje tam, kde je to právě třeba. Známý je například The Ralph Lauren Children´s Literacy Program, který podporuje vzdělávání a gramotnost dětí z nemajetných rodin. Ralph k tomu říká: „Knihy jsou okny do světa a mají moc měnit životy k lepšímu.“ Více o této aktivitě najdete na RL Philantropy

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.