Sociální sítě
Nahoru

Piper-Heidsieck je oficiálním šampaňským filmových cen Oscar

Prestižní šampaňský dům Piper-Heidsieck už potřetí navazuje partnerství s americkou Akademii filmového umění a věd. Stává se tak oficiálním vínem 89. ročníku nejznámějších filmových cen Oscar. Pro slavnostní ceremoniál, který se uskuteční 26. února v hollywoodském Dolby Theatre, připravilo francouzské vinařství limitovanou edici jednoho ze svých produktů. „Na udílení letošních Oscarů se bude nalévat víno Cuvée Brut Magnum z exkluzivních červených lahví s prvkem zlatého filmového pásu. Propojení Piper-Heidsieck s velevýznamnou kulturní událostí, jakou je předávání filmových cen Akademie, nás coby jeho distributora velmi těší,“ upřesňuje Alexander Suja, marketingový ředitel společnosti Premier WInes & Spirits, která produkty vinařství Piper-Heidsieck dováží do České republiky a na Slovensko.

PIPER-HEIDSIECK OSCARS HD RVB landscape with Oscars logoVinařství Piper-Heidsieck podporovalo filmovou tvorbu už v první polovině 20. století. V roce 1933 se lahev šampaňského Piper-Heidsieck objevila ve filmu legendární dvojice Lareul a Hardy s názvem Jedeme na Honolulu. Víno jednoho z předních šampaňských domů měla v oblibě také ikonická Marilyn Monroe nebo britský herec Rex Harrison, který roku 1964 získal Oscara za hlavní roli ve filmové adaptaci muzikálu My Fair Lady. S nejznámější filmovou cenou zůstává Piper-Heidsieck spojeno dodnes. „Rád bych za Piper-Heidsieck pogratulovat všem letošním nominovaným. Naše víno a kinematografie má bohatou společnou historii, proto je mi velkou ctí, že se opět objevíme na cenách Oscar, které symbolizují nejvyšší dosažitelnou metu v oblasti filmu,“ míní Benoit Collard, globální exekutivní ředitel Piper-Heidsieck.

Historie šampaňského domu Piper-Heidsieck sahá až do roku 1785, kdy ho založil Florens-Louis Heidsieck. Syn protestantského pastora z Vestfálska, který se usadil v oblasti Champagne, se tehdy rozhodl vyrobit skvělé šumivé víno „hodné královny“. Tehdy si šampaňské pod značkou Heidsieck & Cie velice rychle získalo popularitu i mimo region. Až v 19. století přešlo vlastnictví vinařství do rukou rodiny Piper a roku 1938 se značka přejmenovala na současné Piper-Heidsieck. Jeho výhradním distributorem pro Českou republiku a Slovensko je společnost Premier Wines & Spirits.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.