Sociální sítě
Nahoru

POJĎME NAŠE DĚTI NADCHNOUT PRO GOLF

Kdekdo by si mohl myslet, že golf je stále ten nedostupný sport pro vyvolené. Sport, který patří privilegovaným rodinám bydlícím v luxusních vilách na předměstí. Skutečnost je ale jiná. Doba se změnila a golf už nehraje jen hrstka vybraných. Hrají ho lidé, kteří mají rádi zdravý životní styl a pohyb. V golfu nejde jen o správný odpal a míček v jamce. Jde také o pouto s přírodou. Při jakém jiném sportu se několik hodin procházíte na čerstvém vzduchu a ještě si užíváte radost ze hry? Golf je prospěšný pro tělo, odreagování pro duši a dobrý nástroj k vyplavení endorfinů.

zdroj  František KroTrojici slov, kterou slýcháme poslední dobou neustále je: „naše děti“, „sedět“, „tablet“. Stěžujeme si na to, jak současná generace dětí a teenagerů prosedí celé hodiny u nejrůznějších elektrozařízení. Pojďme jim tedy nabídnout něco pozoruhodnějšího! Pojďme je nadchnout pro golf! Ukažme jim ho jako zábavnou aktivitu, kde poznají nové kamarády, rozšíří si obzory a budou najednou o něco zajímavější! Vždyť to musí být skvělý pocit, pochlubit se ve škole tím, že „já hraju golf“.

Golfová akademie ErpetSamozřejmě, co si budeme nalhávat, začátky nemusí být jednoduché. Ostatně, ty nikdy nejsou, když to má za něco stát. Jezdit na kole se taky nikdo nenaučil přes noc. Chce to velkou podporu ze strany rodičů, dobrého trenéra, místo pro trénink, vhodnou výbavu a oblečení. Tričko s límečkem je základ! A pak už jen nadšení. To přijde s prvním dobrým odpalem.

Po možná nesnadných začátcích přijdou na řadu turnaje, kde si vaše dítko poměří síly s ostatními. Nabyde tak zkušenosti a získá motivaci k dalšímu snažení.

Budte parťakemMožností je spousta

Po celé republice najdete desítky golfových středisek. Můžete se učit v Karlových Varech, Liberci, Brně, Olomouci a dalších městech Některé jsou také zastřešené, takže trénovat můžete po celý rok. Jako třeba Golf Club Erpet Praha na Smíchově, který provozuje golfovou akademii a dětské skupinové tréninky.

Pokud to vaše dítě bude bavit, může se třeba po pár trénincích zúčastnit svého prvního turnaje. Skvělý start pro něj může být projekt „Buďte parťákem“ pod vedením agentury Bestalent Martina Bešty. Smyslem projektu je podpora dětí a mládeže do 21 let, reprezentantů a golfových hráčů České republiky v jejich golfovém rozvoji a sportovních aktivitách. V rámci projektu jsou pravidelně pořádány turnaje pro děti a mládež po celé republice. Minulý rok navíc proběhla US Kids Golf Tour. Jednalo se o celorepublikový turnaj, ze kterého postoupilo 21 mladých hráčů a hráček golfu do evropského a celosvětového finále.

Zkusit se má všechno

Možností je mnoho. Stačí si jen vybrat místo, které vám bude vyhovovat a hlavně – všechno se má zkusit! Třeba se ve vašem dítěti probudí skrytý talent a golf ho natolik chytne, že se mu později bude chtít věnovat profesionálně.

Vězte, že děti jsou plné nevyužité energie a entusiasmu. Naším úkolem je ukázat jim možný směr. Oni si pak vyberou, kde si už sami prošlapou pěšinku.

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.