Síť Bageterií Boulevard uvádí v rámci nového Chef Menu Fit Calories od šéfkuchaře Radka Hasmana. Příznivci zdravého životního stylu mají díky konceptu Fit Calories možnost dopřát si street foodové speciality z italské oblasti Marche a Toskánska.
“Chtěl jsem přiblížit zákazníkům originální chutě z přímořských italských oblastí jako je Marche nebo Toskánsko. Proto je v aktuální nabídce Fit Calories například mix mořských řas se Salicornií,“ říká šéfkuchař z italských restaurací a bister La Collezione Radek Hasman. Bylina Salicornia roste na pobřeží a má jako jediná rostlina na světě přirozeně slanou chuť.
Typicky italská je také salsa Verde. Je to svěží omáčka z hladkolisté petržele doplněná zelenou paprikou, ančovičkami a kapary, dochucená bílým vinným octem. Z oblastí Toskánska nebo Marche je i Peperonata – pasta z pečených paprik dochucená bílým vinným octem a olivovým olejem. Všechny suroviny použité v recepturách jsou originální italské, včetně žíhaných rajčat Melinda. „Pouze kozí sýr není pro oblast Marche typický. Tradiční jsou zejména ovčí sýr – pecorino a kravské sýry. Ty jsou ale velice výrazné, proto jsem zvolil alternativu v podobě kozího sýra Quader de Cavra s bylinkovým dresinkem,“ dodává autor receptů Radek Hasman.
Díky menu Fit Calories, který bageterie obměňuje každé tři měsíce, si mohou dopřát kvalitní a zdravou stravu i ti, kteří z jakéhokoliv důvodu musí pro oběd či svačinu zvolit fast food. V případě Fit Calories se nabízí trefnější pojmenování „exprѐs gurmet“, což vystihuje francouzský styl rychlého oběda s gurmánským prožitkem. Šéfkuchař Radek Hasman, hvězda italské kuchyně, v současné době působí po boku šéfkuchaře a majitele bister La Collezione Riccarda Lucque.