Degustace | 13.4.2017 | Jan Pešek

Jan Punčochář připravuje svým hostům v Grand Cru nové menu na míru

Šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru Jan Punčochář představuje ojedinělé Chef’s choice menu. V rámci nového konceptu svým hostům vaří menu na míru založené na sezónních čerstvých surovinách. Jednotlivé chody se každý den mohou měnit. U nového Chef’s choice menu často improvizuji a používám nejčerstvější ingredience, ale občas i suroviny, které konkrétní hosté  nikdy nejedli nebo k nim nemají kladný vztah ještě třeba ze školních let. Baví mě ukazovat, že i to, co nepatří mezi oblíbené potraviny může chutnat skvěle,“ upřesňuje oceňovaný šéfkuchař Jan Punčochář. Kromě toho restaurace Grand Cru představila své nové menu à la carte s důrazem na svěží jarní suroviny.
2017 PHOTOONE - 025Nechte se překvapit a objevte nové chutě v autentickém Chef’s choice menu Jana Punčocháře o několika chodech. Loňský vítěz ankety Zlatý kuchař a šéfkuchař restaurace Grand Cru pro své hosty připravuje nabídku založenou na čerstvosti a originalitě. „Před večeří se hostů pochopitelně ptám na případné alergie či jídla, která nechtějí jíst. Sestavení menu je pak čistě na mně a mém kuchařském týmu. V rámci Chef’s choice menu připravujeme recepty v netradičním provedení se smyslem pro detail a sezónnost, člověk si pak s hostem může krásně hrát jak v jídle, tak i v párování s víny, “ vysvětluje Jan Punčochář. Objednat lze pouze pro celý stůl, jeho celková cena činí 2 240 Kč případně 3 740 Kč při párování s vínem vybíraným zkušeným týmem sommeliérů v čele s Jakubem Čebišem.
2017 PHOTOONE - 096Se začátkem jarní sezóny se v Grand Cru obměnila rovněž stálá nabídka à la carte. Figurují v ní pokrmy doplněné o typickou jarní zeleninu a bylinky. Mezi hlavními chody hosté nově narazí na zlatého pstruha s omáčkou ze šťávy z kysaného zelí a stročkem, kačera s pečeným celerem, červenou čekankou a omáčkou s pálenkou z černého rybízu nebo třeba daňka s pečenými jablky na dřevěném uhlí a omáčkou z vlašských ořechů. „Chci, aby současná stálá nabídka reflektovala jarní období. Proto momentálně připravujeme předkrmy jako sardinky nakládané v rebarborové šťávě s fenyklem a chilli nebo taštičky plněné olivovým olejem s hráškem a jeruzalemským artyčokem,“ dodává Punčochář. Restaurace Grand Cru se nachází v centru Prahy v Lodecké ulici.
2017 PHOTOONE - 102

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz