Gastro | 12.5.2017 | Jan Pešek

Jan Punčochář obhájil prvenství v anketě Zlatý kuchař. Blahopřejeme!

Jan Punčochář se stal vítězem čtvrtého ročníku ankety Zlatý kuchař, kterou vyhlašuje redakce časopisu Gastro&Hotel profi revue. Šéfkuchař fine diningové restaurace Grand Cru na Lodecké 4 v Praze obhájil své loňské prvenství. V rámci hlavní kategorie vybírala odborná porota z pětice předních tuzemských šéfkuchařů. Ve finále kromě Jana Punčocháře figurovali také šéfkuchaři Radek David (La Veranda Restaurant), Roman Paulus (Alcron Restaurant), Pavel Sapík (Terasa U Zlaté studně), a Oldřich Sahajdák (La Degustation Bohême Bourgeoise) „Tohoto ocenění si velmi vážím. Jde o formu uznání a potvrzení, že to v Grand Cru děláme dobře. Od malička jsem chtěl vařit, mít plnou restauraci a špičkový tým lidí okolo sebe. Druhé vítězství v anketě Zlatý kuchař příjemným způsobem potvrzuje, že jdu správným směrem,“ líčí oceněný šéfkuchař Jan Punčochář.
IMG_6863V letošním ročníku Zlatého kuchaře, jehož slavnostní vyhlášení probíhalo na pražské Novotného lávce, se kromě Punčocháře těšili z prvenství například Přemysl Forejt coby Objev roku a Stephen Senewiratne v kategorii pro Zahraniční kuchaře působící v České republice. Do Síně slávy vstoupil respektovaný Pavel Pospíšil, který dlouhodobě žije a pracuje v Německu. Garantem ankety Zlatý kuchař je kritik, pedagog a spisovatel Vladimír Poštulka a  hlasující jsou složeni z gastronomických novinářů či food bloggerů.
2017 PHOTOONE - 127Sedmatřicetiletý Jan Punčochář začal kariéru v hotelu Ambassador a hned po studiích sbíral zkušenosti v předních pražských restauracích. Působil rovněž ve vyhlášené švýcarské restauraci Häberli’s Schützenhaus nebo v Německu a Rakousku. Po svém návratu do České republiky pracoval deset let jako šéfkuchař restaurace La Terroir. Své osobité kuchyni se už od roku 2014 věnuje jako šéfkuchař v restauraci Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. „Nezaměřuju se výhradně na jednu konkrétní kuchyni. Věnuji se moderní gastronomii založené na sezónních a vždy čerstvých kvalitních surovinách. Každé jídlo se dá připravit originálně, možnosti propojování chutí jsou neomezené,“ dodává Punčochář.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz