Sociální sítě
Nahoru

LE GEMME IMPERIALI

Bulgari hrdě představuje svou novou luxusní kolekci nejvybranějších parfémů inspirovanou drahokamem nefritem v jeho nejrozmanitějších podobách a odstínech. Vydejte se s námi na pouť napříč zeměkoulí s průvodcem nanejvýš příjemným – s novou kolekcí luxusních vůní LE GEMME IMPERIALI. Z domovského Říma doputujeme až do východní Asie a naši cestu budou lemovat unikátní drahokamy spojené s celou řadou mýtů a legend. Bulgari proslulo tím, že do svých klenotů hledá po celém světě ty nejkrásnější drahokamy, které pak zasadí do originálních šperků. Právě to stálo u zrodu původní kolekce vůní Le Gemme, s nimiž jsme putovali napříč epochami i světadíly – od antického Říma, přes Egypt, Írán a Srí Lanku až po Brazílii.

BVLGARI_LE%20GEMME_kolekce

NOVÁ CESTA VÝCHODNÍM SMĚREM

Nyní se vypravíme po stopách Alexandra Velikého, vládce Malé Asie a Egypta ve 4. století před naším letopočtem. Panovnické touhy mladého Alexandra ale směřovaly mnohem dál – až do míst, kde vychází slunce. Jeho cesta na východ s armádou více než 50.000 mužů dodnes patří k jedněm z nejúchvatnějších kapitol lidských dějin. Naše kroky však povedou ještě dál, až za Velkou čínskou zeď a nahlédneme se spolu do pokladnic Zakázaného města čínských císařů, kde se ukrývají ty nejkouzelnější ze skvostů Východu. Leitmotivem všech tří nových vůní bude nefrit – drahokam uctívaný pro svou očistnou sílu. Kromě šperků se z něj často vyráběly i drahocenné číše a amulety, které měly z těla svého majitele odstranit vše negativní. Naopak mu měly vdechnout duševní klid a zajistit nerušený spánek.

BVLGARI_LE%20GEMME%20IMPERIALI_SPLENDIA_CHARMS

SPLENDIA

Setkání s poslední velkou čínskou vládkyní /zelená/

Řekne-li se nefrit, každý si zpravidla vybaví zelený kámen symbolizující život. Zelený nefrit je po právu považován za „královnu“ všech nefritů. To má ostatně evokovat i název první vůně – „skvostná“ či „přepychová“. Zelený nefrit je symbolem moci čínského císařství a byl i nejoblíbenějším kamenem proslulé císařovny regentky Cch´- si, která vládla Číně jako víceméně neomezená panovnice téměř půl století, až do roku 1908. Do období její vlády spadá i historická epocha otevírání se Číny světu, která pak vyvrcholila za panování jejího vnuka – posledního čínského císaře. Právě její slavný nefritový náhrdelník zvaný „persian pepper“ patří k největším skvostům dochovaným v císařské pokladnici. Květinově orientální kompozice SPLENDIA plná majestátní elegance propojuje čistotu rozkvetlé magnólie s osvěžujícím tónem narcisů a ušlechtilostí irisů. Květinové poselství potvrzuje závěr sestavený ze vzácného dřevitého akordu doplněného přitažlivostí dubového mechu dodávajícího celé kompozici na sytém a bohatém vyznění.

IRINA

Cesta k nevinnosti, klidu a mystice definující tradice staré Číny /mléčně bílá/

Bílý nefrit charakterizují slova jako čistota, klid a ženská dokonalost. Bývá také často symbolem ryzího přátelství. Bílý nefrit byl údajně jedním z pěti barevných kamenů, jimiž podle legendy spravovala staročínská bohyně Nü-wa (která osídlila zemi zvířaty a lidmi) roztržené nebe. Nyní reprezentuje bílý nefrit čistotu a nezpochybnitelnou preciznost, kterou mají v sobě ženy od přírody „zakódovanou“. Z bílého nefritu jako by jemně vyzařovalo mléčné měsíční světlo, proto bývá nezřídka používán při rozmanitých spirituálních obřadech. Z řečtiny pocházející jméno IRINA znamená v překladu „mír“ a pokud jej slyšíme, většinou si představíme elegantní a půvabnou ženu, jejíž krása vyzařuje přímo z nitra. Orientálně květinová parfémová voda v sobě skrývá přepychovou, květinově pižmovou kompozici. Oslava nevinnosti začíná s prvním rozvíjejícím se poupětem magnólie, jehož čistý půvab podtrhuje zářivý paprsek bílého neroli, sametově něžný dotek bílé pivoňky a podivuhodná krása okvětních lístků bílého jasmínu. To vše zahaluje průzračný závoj santálového oleje, který spolu se stopou pižma dokreslují podivuhodně čisté vyznění celé vůně.

DESIRIA

Procházka skrze voňavou zahradu císařů dynastie Tchang /fialová/

Vůně inspirovaná fialovým nefritem získala své jméno z latinského „desiria“ – touha. Podle legendy symbolizuje fialový nefrit nostalgii, ale i nesmrtelnost. Traduje se, že šlo o nejoblíbenější drahý kámen Yang Yuhuan, jedné ze čtyř nejkrásnějších Číňanek všech dob, jejíž půvab přirovnávali básníci k lotosovému květu. Něžná kráska s pletí bílou jako alabastr a očima fialovýma jako nefrit se zalíbila mocnému císaři Xuanzongovi, který obraz dívky vystupující z vln jezera uprostřed rozkvetlé jarní zahrady nechal prostřednictvím svých umělců učinit dodnes nesmrtelným. Květinově orientální parfémová voda otevírá naší představivosti brány do zahrad čínského císaře, jimž vévodí bohatě rozkvetlé magnólie. Kolem nich září pastelové okvětní lístky růží, kde se ještě třpytí drobné krůpěje ranní rosy. Romantickou nótu rozehrává svou přítomností tuberóza doplněná svůdností pižma.

Flakóny

S ebenově černým tělem amforových flakónů LE GEMME IMPERIALI výrazně kontrastují uzávěry v barvách odpovídajících odstínu nefritů, které inspirovaly jednotlivé vůně v jejich nitru – zelený pro SPLENDIA, mléčně bílý pro IRINA a fialový pro DESIRIA. To vše korunuje nezaměnitelný „vějířový“ motiv, charakteristický pro slavnou kolekci šperků Bulgari DIVA inspirovanou érou italské dolce vita, kdy slavné filmové hvězdy objevily světu unikátní luxusní krásu z římského klenotnictví na Via Condotti. V LE GEMME IMPERIALI se mísí to nejimpozantnější a nejobdivuhodnější ze Západu i Východu – krása a mystika drahých kamenů s jejich mistrovským zpracováním a nejvybranější vonné tóny poskládané renomovanou parfumérkou Danielou Andrier, aby jejich propojením vznikl pocit absolutního luxusu – přesně, jak to dokáže jen Bulgari. Za 100 ml vůně zaplatíte 8565 Kč a k dostání budou exkluzivně pouze v parfumerii Douglas Palladium.

 

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.