Sociální sítě
Nahoru

Dánský cit pro dokonalé chutě

web_Manssons Bakery 2

Až se budete pohybovat v okolí Pařížské, udělejte si zastávku v Bílkově ulici, kde sídlí legendární Mansson´s Bakery. Kromě jedinečného chleba, jemuž zůstanete už navždy věrni, tu na vás čeká plno lahodných sladkých i slaných překvapení. V útulném obchodě s kavárnou a letní předzahrádkou denně vám nabídnou čerstvé sendviče, saláty a vynikající dánské zákusky. Ať už ochutnáte cokoliv, bude to s velkou pravděpodobností bezkonkurenční – ne nadarmo dodává majitel prosperující pekárny, dánský cukrář Lars Ferdinand Mansson, svá voňavá díla těm nejvyhlášenějším hotelům a restauracím.

web_Interier a

Manssonovi, do jejichž chleba se během pobytu v Praze zamilovala i Sharon Stone, pečou kromě dánských specialit například francouzský nebo bílý italský chléb s olivovým olejem, chléb ovocno-ořechový či s houbami a pečivo se sušenými rajčaty nebo olivami a rozmarýnem. K absolutním bestsellerům však patří tmavý žitný Rye Bread s dýňovými semínky nebo slunečnicovými semínky a sezamem, k dalším specialitám podniku se řadí pečivo zcela bez mouky. Najdete v něm pouze semínka doplněná mandlemi nebo brusinkami a sušenými meruňkami. Úplnou novinkou jsou mini verze Rye Breadů, které skvěle zasytí a navíc jsou velmi zdravé. Kontakt: www.mansson-bakery.com

web_IL3A8515 small

 

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.