Sociální sítě
Nahoru

Dánský cit pro dokonalé chutě

web_Manssons Bakery 2

Až se budete pohybovat v okolí Pařížské, udělejte si zastávku v Bílkově ulici, kde sídlí legendární Mansson´s Bakery. Kromě jedinečného chleba, jemuž zůstanete už navždy věrni, tu na vás čeká plno lahodných sladkých i slaných překvapení. V útulném obchodě s kavárnou a letní předzahrádkou denně vám nabídnou čerstvé sendviče, saláty a vynikající dánské zákusky. Ať už ochutnáte cokoliv, bude to s velkou pravděpodobností bezkonkurenční – ne nadarmo dodává majitel prosperující pekárny, dánský cukrář Lars Ferdinand Mansson, svá voňavá díla těm nejvyhlášenějším hotelům a restauracím.

web_Interier a

Manssonovi, do jejichž chleba se během pobytu v Praze zamilovala i Sharon Stone, pečou kromě dánských specialit například francouzský nebo bílý italský chléb s olivovým olejem, chléb ovocno-ořechový či s houbami a pečivo se sušenými rajčaty nebo olivami a rozmarýnem. K absolutním bestsellerům však patří tmavý žitný Rye Bread s dýňovými semínky nebo slunečnicovými semínky a sezamem, k dalším specialitám podniku se řadí pečivo zcela bez mouky. Najdete v něm pouze semínka doplněná mandlemi nebo brusinkami a sušenými meruňkami. Úplnou novinkou jsou mini verze Rye Breadů, které skvěle zasytí a navíc jsou velmi zdravé. Kontakt: www.mansson-bakery.com

web_IL3A8515 small

 

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.