Sociální sítě
Nahoru

Růstové sérum na řasy a obočí? Funguje to? Otestovala jsem ho pro vás.

Krásné, husté a především dlouhé řasy, to je trend dnešní doby a mnoho žen po něm touží. Jak lze takovýchto řas dosáhnout, pokud nepatříme mezi těch pár šťastných, které mají na očích vějíře?

Metod se nám nabízí spousta, kosmetická centra a salony se předbíhají v nabídce různých zahušťovacích a prodlužujících procedur, lepení řasy na řasu, lepení trsů apod. Další možností je využití právě růstových sér. Co v těchto „zázračných“ vodičkách je a jak to, že po nich řasy rostou?

Růst řas byl poprvé zaznamenán jako vedlejší účinek u očních kapek, používaných u pacientů se zeleným zákalem, toho si samozřejmě všimnul kosmetický průmysl a začalo se experimentovat.

Látky obsažené v očních kapkách na zelený zákal jsou ovšem v séru nežádoucí. Proč používat na oči chemické látky, které ovlivňují oční tlak, když mám oko zcela zdravé, pouze chci dosáhnout nějakého kosmetického efektu.

řasy laja

Dnes už se tyto látky nahrazují, přišlo se na to, že i čistě přírodní látky mají velice podobné účinky, jako například bimatoprost,který sice ovlivňuje růst řas, ale snižuje právě zmiňovaný oční tlak. 

Dnes jsou séra na bázi komplexu biopeptidů, které mají účinky růstových faktorů a posilují strukturu řas. Biopeptid je bílkovina, která se běžně používá v kosmetice a je tělu vlastní. K dosažení efektu je třeba v místě růstu víčko prokrvit, k tomu v séru slouží například výtažek z ženšenu. Dále je to panthenol, který oživuje folikuly a zvyšuje pružnost řas, biotin, který podporuje růst řas, a nesmí se zapomenout na výživu a ochranu řas, tedy na vitaminy, nejlépe A, C, E, dále pak různé výtažky z květů, ovoce apod.

Jak si na trhu vybrat z té přemíry sér a kosmetických lákadel?

Doporučuji si projít složení produktu a pročíst si recenze.

Když se mi tedy dostalo do ruky růstové sérum na řasy HairPlus, prvně jsem pořádně prostudovala složení, protože přece jenom, oči jsou velice citlivý orgán a dávat si na ně nějaké jedy, to mi není po chuti. Jsem dost vyhraněná proti chemii, farmacii a není mi jedno, co si dávám do těla, nebo na tělo.

Zjistila jsem ale, že co se týče jiných růstových sér, je na tom Skniso se složením velice dobře, a tak jsem svolila k tomu, že sérum vyzkouším.

Mám své řasy od přírody celkem dlouhé, ale proč je ještě nevylepšit. Byla jsem ovšem skeptická, za svůj život jsem zkoušela už 2 séra a ani jedno mi nevyhovovalo.

Po používání prvního séra, které jsem kdy zkusila (cena 1990Kč za 2ml), mě bolely oči. Cítila jsem v nich tlak, byly citlivé a lehce zarudlé, vydržela jsem ho používat 3 týdny. Výsledek byl lehce vidět, ale oči mě bolely a cítila jsem se nekomfortně. Co teď? Použité sérum můžete tak akorát vyhodit.

řasy 3

K vyzkoušení dalšího séra mě přesvědčil kamarád, který studuje chemii a psal svojí diplomovou práci, při které právě sérum na řasy v laboratoři vyráběl. Tvrdil mi, že je to samozřejmě přírodní a testované. Nebudu vám lhát, dělo se mi to samé, jako při používání koupeného séra za necelé 2000, zarudnutí, pálení a únava. Proto jsem nebyla úplně nadšená z toho, že mám růstové sérum Hairplus testovat.

Jak na mě působilo HairPlus od Skniso?

K mému velkému překvapení výborně. Nezaznamenala jsem žádné „vedlejší“ účinky.

Po 14 dnech už jsem viděla rozdíl a neuvěřitelně jsem se pro to nadchla.

Samozřejmě jsem chtěla zvýšit účinek, a tak jsem si sérum nanášela ráno i večer. To ale není třeba a 1x denně to pro dokonalý efekt stačí. Aplikace je velice snadná, stačí před spaním, po odlíčení, natřít horní víčko tak, jako když si kreslíte linku.

Z toho, jak mi řasy rostou, jsem byla nadšená, ale ještě více z toho, že mě nebolí oči a necítím se nekomfortně.

Nejen, že mi řasy vyrostly, ale dokonce mi začaly i houstnout.

Zvláštní je, že si toho začali lidé okolo všímat (dokonce i muži) a ptali se, kam chodím na řasy, nebo co s nimi dělám. Mám 2 kosmetičky a ty byly překvapené, že takhle dlouhé řasy ještě neviděly. Řasy mi rostou ve třech řadách – což je vidět na hustotě. Sérum nyní používám více jak 3 měsíce, řasy už mám dlouhé tak, jak potřebuji a tak sérum aplikuji ob den. Vedlejší negativní účinek zatím žádný nepozoruji.

Nemám tedy séru Hairplus co vytknout. Napadá mě pouze cena, ovšem když srovnám toto sérum s ostatními, tak jednoznačně vítězí. Jeho výdrž je okolo 8 měsíců, lahvička je velikosti 4,5ml, když si to tedy propočítám a zhodnotím funkčnost a to, že mi nepůsobí nepříjemné pocity, přijde mi cena adekvátní k tomu, jak kvalitní produkt to je.

Čím mě Skinso překvapilo je to, že přišlo s novinkou Nuvega, což je též růstové sérum, ale je složením čistě vegan! Tedy pouze rostlinné složky – úžasné. Chystám se toto sérum vyzkoušet. Růstové vegan sérum jsem zatím nikde neviděla a protože koketuji s tímto stylem života, je mi to velice sympatické. Může to vůbec fungovat?

Hairplus je kosmetický produkt, který mě v životě nejvíce překvapil. Nemám k tomu co více dodat. Funguje. Dělá přesně to, co slibuje výrobce a to je dnes v době klamavé reklamy velká výjimka.

Lada Sedláková

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.