Tradice mají něco do sebe, obzvlášť týkají-li se jídla. A 11. listopadu nastávají opravdové hody. Kdo by také neměl rád svatomartinskou husu? V restauraci NOLA Restaurant&Café jí letos přizpůsobí celé menu.
Oslavte konec sklizně a přivítejte zimu pravou svatomartinskou husou. V první řadě v restauraci na pražském Pankráci dbají na výběr kvalitního masa, protože od toho se odvíjí vše ostatní. Husu odebírají z farmy Rohozec z Vysočiny, kde je zpočátku vykrmována směsí, z větší části ale obilím a pastvou. Díky tomu mají kuchaři vyhledávané restaurace jistotu, že připravují jídlo z čerstvých a kvalitních surovin plných chuti. Husa se musí péct na nízkou teplotu a poměrně dlouhou dobu, aby nebyla vysušená a získala svou nezaměnitelnou zlatou kůrčičku.
Podává se s bramborovými plackami a bílým zelím. A pokud nemáte zrovna hlad na tak velké jídlo, můžete vyzkoušet polévku – vynikající husí kaldoun.