Sociální sítě
Nahoru

Praha přivítá špičkové parkurové jezdce při premiéře Global Champions League Play Offs

Praha bude příští rok v prosinci svědkem historické události. Bude totiž hostit premiérový podnik Global Champions League Play Offs. Jedná se o zcela nový formát týmové soutěže, která se bude konat v rámci seriálu závodů Longines Global Champions Tour . V O2 Areně se tak představí světová jezdecká špička v parkurovém skákání. Závod nejprestižnější kategorie této disciplíny se v Česku dosud nikdy nekonal.

170708_GCL_Cascais_Ales_Opatrny_VDL_Fakir_1Tento počin vnímáme jako velmi významný v historii našeho jezdectví. Akce takovéto úrovně rozhodně přispěje nejen k rozvoji jezdeckého sportu, ale i k jeho rozsáhlé propagaci. Naším dlouhodobým cílem je přiblížit tento atraktivní sport i laické veřejnosti a získat ještě širší členskou základnu. Je skvělé, že diváci budou moci v O2 Areně i u televizních obrazovek sledovat ty nejlepší jezdce světa. Zažijí při jejich výkonech ten adrenalin, pro který je tato disciplína tak populární. Dostane se jim opravdu exkluzivní možnost vidět to nejlepší z parkurového sportu,“ uvedla Olga Plachá, prezidentka České jezdecké federace.

171024_ilustracni_GCTTýmová soutěž Global Champions League je součástí nejprestižnější světové série v parkurovém skákání Longines Global Champions Tour a letos poprvé se jí pod hlavičkou Berlin Lions úspěšně zúčastnil také český Czech Equestrian Team, za který startovali domácí špičkoví jezdci Aleš Opatrný a Anna Kellnerová. Právě Czech Equestrian Team je ve spolupráci s Global Champions League a Longines Global Champions Tour pořadatelem pražské akce.

170729_GCL_Berlin_Anna_Kellnerova_Classic_2Klání v O2 Areně bude premiérou nového formátu soutěže, který je určen šestnácti nejlepším týmům sezony, které se utkají vyřazovacím způsobem. Poprvé v historii se podnik Global Champions League uskuteční v hale a čtrnáct tisíc diváků si bude moci vychutnat výkony těch nejlepších světových jezdců. Špičkovému obsazení odpovídá i finanční ohodnocení – závodit se bude o deset milionů eur, přičemž vítězný tým se může těšit na rovněž historicky nejvyšší prémii tří milionů eur.

171024_ilustracni_GCLV soutěži nastupují dvojice jezdců vybrané z pětičlenných týmů tak, aby jejich součástí byli nejlepší jezdci z celého světa. Současně pravidla požadují, aby jeden z jezdců v každém týmu byl ve věku do 25 let.

Parkurový závod nejvyšší kategorie CSI 5* se v Česku dosud nikdy nekonal. Pro Českou jezdeckou federaci je velmi pozitivní, že se na území České republiky uskuteční v nadcházející sezoně kromě velké řady národních závodů i troje mezinárodní skokové závody, dvoje drezurní, dvoje ve spřežení a jedny v disciplínách endurance (vytrvalost), voltiž a reining. Vrcholem bude právě Global Champions League Play Offs  v O2 Areně,“ dodává Plachá.

Jan Tops, spoluzakladatel Global Champions League a prezident Longines Global Champions Tour, uvedl: „Naším posláním je pokračovat v rozvoji a inovacích jezdeckého sportu směrem ke zdravější a stabilní budoucnosti stejně jako je tomu v případě ostatních sportů moderní doby.  Od začátku je naší snahou zajistit, aby se náš sport vyvíjel směrem kupředu v zájmu jezdců, fanoušků, majitelů, sponzorů a médií. Ve spojení se sílou Longines Global Champions Tour a již zaběhnuté týmové túry GCL, bude nová liga play-off unikátní akcí ve skokovém sportu a vzrušující formát přiláká ještě více fanoušků a širší publikum.“

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.