Sociální sítě
Nahoru

Diplomático Distillery Collection představuje čistou krásu rumu

Gilberto Briceño, Maestro Ronero venezuelského prémiového rumu Diplomático, představil v Praze novou limitovanou edici Distillery Collection. Obě novinky: NO. 1 Batch Kettle Rum a NO. 2 Barbet Rum, nabízí milovníkům rumu příležitost poznat destilační know-how společnosti Diplomático z jiného úhlu než dosud.

11_13_Diplomatico_042NO. 1 BATCH KETTLE RUM

Destilační zařízení „Batch Kettle“ bylo přivezeno do palírny Diplomático ve venezuelském La Miel v roce 1959. Tento periodický destilační systém pochází z Kanady, kde se používal pro výrobu whisky. Systém se vyznačuje destilací ve várkách: začne se destilovat určitý objem fermentované kapaliny a v průběhu destilace se uvolněné páry odvádějí. V kotli zůstává zbytková kapalina či voda, která se odvádí a přidá do další várky. Celý proces přísně kontrolují mistři výroby rumu a považuje se za polořemeslný způsob výroby.

NO. 1 BATCH KETTLE RUM se připravuje převážně z medů cukrové třtiny a 6 let zraje v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a po sladové whisky. Ve výrazné vůni se v lahodné vyváženosti spojuje sladké a ovocné aroma, divoké květiny a vanilku. Jeho vytříbenost pokračuje na patře, kde se delikátní dřevité taniny doplňují s tóny páleného karamelu a příchutí zralého červeného ovoce, končící v měkké, sladké a přetrvávající dochuti. Nejlépe chutná servírovaný čistý nebo na ledu.

NO. 1 BATCH KETTLE RUM se připravuje převážně z medů cukrové třtiny a 6 let zraje v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a po sladové whisky. Ve výrazné vůni se v lahodné vyváženosti spojuje sladké a ovocné aroma, divoké květiny a vanilku. Jeho vytříbenost pokračuje na patře, kde se delikátní dřevité taniny doplňují s tóny páleného karamelu a příchutí zralého červeného ovoce, končící v měkké, sladké a přetrvávající dochuti. Nejlépe chutná servírovaný čistý nebo na ledu.

NO. 2 BARBET RUM

Systém pro výrobu rumu číslo 2, Barbetovo kolonové destilační zařízení, se skládá ze dvou destilačních kolon a pochází z Francie. Aldehydová kolona, ve které se nežádoucí složky oddělí od zbytku kapaliny, a rektifikační kolona, kde se zadrží pouze požadované složky. Rektifikační systém se v tradičních kontinuálních systémech nenachází. Je unikátní pro tento design kolony a také to, co vyrobenému destilátu propůjčuje charakteristickou ovocnost.

NO. 2 BARBET RUM z melasy cukrové třtiny zraje 4 roky v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a sladové whisky. Ve vůni se projevují tóny tropického ovoce, které vyvažují tóny vypáleného dubu a spolu tvoří výrazný buket. Na patře je lehce suchý s jemnými tóny dřeva a čerstvostí citrusových plodů, které se snoubí v příjemném a dlouhotrvajícím závěru. Vychutnejte si ho čistý nebo na ledu.

NO. 2 BARBET RUM z melasy cukrové třtiny zraje 4 roky v sudech z amerického bílého dubu po bourbonu a sladové whisky. Ve vůni se projevují tóny tropického ovoce, které vyvažují tóny vypáleného dubu a spolu tvoří výrazný buket. Na patře je lehce suchý s jemnými tóny dřeva a čerstvostí citrusových plodů, které se snoubí v příjemném a dlouhotrvajícím závěru. Vychutnejte si ho čistý nebo na ledu.

11_13_Diplomatico_090 11_13_Diplomatico_039 11_13_Diplomatico_068Obě dvě novinky, NO. 1 BATCH KETTLE RUM i NO. 2 BARBET RUM, pořídíte každou za 1600 Kč. Nakupujte v karlínském obchodě Warehouse#1 nebo na www.warehouse1.cz

Více z rubriky Bary

  • Schweppes Cocktail Week v Black Angel’s

    Dokonalé bublinky, zahraniční hvězdy, nejnovější trendy, stylové drinky, sofistikované chutě. Dospěli jste k té své? Blíží se Schweppes Cocktail Week. Od...

    Jan Pešek12.11.2019
  • V BeBop baru za silvestrovskou hvězdu

    Poslední den roku se musí pořádně oslavit. BeBop Bar v hotelu Alcron si připravil speciální silvestrovský program, během něhož se každý...

    Jan Pešek1.11.2019
  • Namíchejte si vlastní skotskou whisky

    Série zážitkových workshopů The Blend značky Chivas Regal, které umožňují nahlédnout do jedinečného světa umění míchání skotské whisky, se od podzimu...

    Marek Zelený30.10.2019
  • Bar and Books slaví 15 let existence

    Bar and Books oslavuje významné výročí svého působení v České republice, přesně před patnácti lety byl otevřen Bar and Books Týnská...

    Jan Pešek30.9.2019
  • Chivas Regal vzdává čest slavnému vítězství

    Před dvaceti lety se Manchester United, pod vedením Sira Alexe Fergusona, stal prvním anglickým týmem, který získal tzv. „Treble“, tedy trojité...

    Jan Pešek23.9.2019
  • Druhým nejvlivnějším barmanem na světě je Čech Alex Kratěna

    Prestižní britský magazín Drinks International nedávno zveřejnil výsledky ankety Bar World 100, který se zabývá těmi nejlepšími a nejvlivnějšími osobnostmi barové...

    Jan Witek6.8.2019
  • Přijďte si pro „refresh“

    Pražský Be Bop Bar skrývající se v prostorách hotelu Alcron u Václavského náměstí přichází v duchu blížícího se léta a parných...

    Jan Pešek10.6.2019
  • Českou vítězkou Chivas Masters 2019 se stala Barbora Švihlová

    Prestižní barmanská mixologická soutěž Chivas Masters, ve které se utkávají nejlepší barmani a barmanky z věhlasných podniků celého světa, zná lokálního...

    Jan Pešek4.6.2019
  • Be Bop Bar: Nová chuť dálek

    Be Bop Bar v hotelu Alcron přináší nové signature drinky a novinky mezi raritními lahvemi. Není to jen o novinkách, ale...

    Jan Pešek30.4.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.