Sociální sítě
Nahoru

OBJEVTE UNIKÁTNÍ UMĚNÍ MÍCHÁNÍ WHISKY

Stát se svým vlastním master blenderem a proniknout do tajů fascinujícího světa umění míchání whisky. Zážitkový program The Blend značky Chivas Regal, během kterého budou mít účastníci jedinečnou možnost si pod vedením jednoho z největších odborníků na whisky u nás, Zdeňka Kortiše, namíchat svoji vlastní blended whisky, přinese zejména nevšední zážitek. Exkluzivní večery, které se budou v Česku konat vůbec poprvé, poběží ve vybraných barech a restauracích po celé republice od ledna do dubna 2018. Vstupenky na jednotlivé akce budou k prodeji od prosince na webových stránkách www.theblend.cz.

Zdeněk Kortiš miluje nejenom Chivas Regal, ale také své hodinky Seiko

Zdeněk Kortiš miluje nejenom Chivas Regal, ale také své hodinky Seiko

The Blend představuje profesionálně řízený edukačně-degustační program, který účastníkům umožní nejenom prohloubit znalosti o věhlasné skotské whisky, ale také si vyzkoušet na vlastní kůži umění jejího míchání. Tzv. blendování je sofistikovaný proces, při kterém master blender míchá obilné a single malt whisky tak, aby jednotlivé komponenty byly v dokonalém souladu. „Projekt The Blend poodhaluje rozmanitost, bohatou historii a lidský um stojící za celosvětovým úspěchem skotské whisky. Ikonická značka Chivas Regal stála u zrodu kategorie luxusní, v dnešní terminologii ultraprémiové whisky. Účastníci během workshopu pochopí, jak složitým procesem míchání whisky je. Zároveň si interaktivně vyzkouší roli blenderů, což je zážitek, který doporučuji vyzkoušet. A nemusíte ani do Skotska, stačí do nejbližšího baru,“ říká Zdeněk Kortiš, znalec, sběratel a whisky ambasador společnosti Jan Becher – Pernod Ricard. Ten se v průběhu večera stává nejenom lektorem, ale také poradcem, který vede jednotlivé kroky samotného míchání, ochutnává a hodnotí výsledné blendy.

Chivas Regal_The Blend_16Hodinu a půl trvající program The Blend nabídne svým hostům seznámení nejenom s příběhem a procesem vzniku skotské whisky, ale také se zajímavou historií značky  a portfoliem Chivas Regal. Účastníci v řízené degustaci postupně ochutnají několik druhů whisky, včetně obilné a čtyřech single malt whisky z různých oblastí Skotska: Highlands, Lowlands, Speyside a Islay. Program vrcholí v okamžiku, kdy se hosté pustí do samotného blendování. Z vybraných druhů whisky si mohou dle své chuti namíchat svůj vlastní blend, který si ve skleněné lahvičce o obsahu 1,5 dl odnesou domů pro vlastní potěšení. Každý z nich je vzácný, obsahující originální recept svého master blendera.

Chivas Regal_The Blend_6

Více z rubriky Degustace

  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
  • Il Giardino Toscano chystá večeři s michelinským šéfkuchařem

    Šéfkuchař michelinskou hvězdou ověnčené restaurace Vermeer nacházející se v amsterdamském hotelu NH Collection Barbizon Palace se chystá navštívit Prahu. Angličan Christopher...

    Jan Lidmaňský14.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.