Sociální sítě
Nahoru

OBJEVTE UNIKÁTNÍ UMĚNÍ MÍCHÁNÍ WHISKY

Stát se svým vlastním master blenderem a proniknout do tajů fascinujícího světa umění míchání whisky. Zážitkový program The Blend značky Chivas Regal, během kterého budou mít účastníci jedinečnou možnost si pod vedením jednoho z největších odborníků na whisky u nás, Zdeňka Kortiše, namíchat svoji vlastní blended whisky, přinese zejména nevšední zážitek. Exkluzivní večery, které se budou v Česku konat vůbec poprvé, poběží ve vybraných barech a restauracích po celé republice od ledna do dubna 2018. Vstupenky na jednotlivé akce budou k prodeji od prosince na webových stránkách www.theblend.cz.

Zdeněk Kortiš miluje nejenom Chivas Regal, ale také své hodinky Seiko

Zdeněk Kortiš miluje nejenom Chivas Regal, ale také své hodinky Seiko

The Blend představuje profesionálně řízený edukačně-degustační program, který účastníkům umožní nejenom prohloubit znalosti o věhlasné skotské whisky, ale také si vyzkoušet na vlastní kůži umění jejího míchání. Tzv. blendování je sofistikovaný proces, při kterém master blender míchá obilné a single malt whisky tak, aby jednotlivé komponenty byly v dokonalém souladu. „Projekt The Blend poodhaluje rozmanitost, bohatou historii a lidský um stojící za celosvětovým úspěchem skotské whisky. Ikonická značka Chivas Regal stála u zrodu kategorie luxusní, v dnešní terminologii ultraprémiové whisky. Účastníci během workshopu pochopí, jak složitým procesem míchání whisky je. Zároveň si interaktivně vyzkouší roli blenderů, což je zážitek, který doporučuji vyzkoušet. A nemusíte ani do Skotska, stačí do nejbližšího baru,“ říká Zdeněk Kortiš, znalec, sběratel a whisky ambasador společnosti Jan Becher – Pernod Ricard. Ten se v průběhu večera stává nejenom lektorem, ale také poradcem, který vede jednotlivé kroky samotného míchání, ochutnává a hodnotí výsledné blendy.
Chivas Regal_The Blend_16Hodinu a půl trvající program The Blend nabídne svým hostům seznámení nejenom s příběhem a procesem vzniku skotské whisky, ale také se zajímavou historií značky  a portfoliem Chivas Regal. Účastníci v řízené degustaci postupně ochutnají několik druhů whisky, včetně obilné a čtyřech single malt whisky z různých oblastí Skotska: Highlands, Lowlands, Speyside a Islay. Program vrcholí v okamžiku, kdy se hosté pustí do samotného blendování. Z vybraných druhů whisky si mohou dle své chuti namíchat svůj vlastní blend, který si ve skleněné lahvičce o obsahu 1,5 dl odnesou domů pro vlastní potěšení. Každý z nich je vzácný, obsahující originální recept svého master blendera.
Chivas Regal_The Blend_6

Více z rubriky Degustace

  • Chivas 18 má svůj stroj

    Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že...

    Jan Pešek1.11.2018
  • Grand Jour de Champagne ve znamení růstu

    Zájem o letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je enormní a bez nadsázky lze říci, že...

    Jan Pešek27.10.2018
  • Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

    Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí...

    Jan Lidmaňský24.9.2018
  • Degustační menu v Bistro Kaprova

    Oblíbené Bistro Kaprova, které najdete v nedaleko Staroměstského náměstí v Praze, připravilo pro své hosty speciální degustační večeři, jež bude průřezem...

    Libka Safr10.9.2018
  • Chřestová sezóna v Mlýnci vypukla

    Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a...

    Jan Pešek7.5.2018
  • Vzácná návštěva v Hergetově Cihelně

    Už příští týden, a to v úterý 10. dubna od 19 hodine, se promění prostory Hergetovy Cihelny v centrum milovníků vína....

    Jan Pešek3.4.2018
  • Kampa Park a menu vyhlížející jaro

    Oblíbený televizní MasterChef Marek Raditsch připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které dokonale ilustruje jeho kuchařskou filozofii. Zkušený...

    Jan Pešek20.3.2018
  • Metropole České republiky ožije v květnu festivalem Praha pije víno

    I v letošním roce bude Praha opět pít víno, a to už popáté. Od 18. do 19. května 2018 se v prostorách...

    Jan Pešek13.3.2018
  • Restaurant Ungelt plánuje večeři s unikátním hostem

    Na sobotu 24.3.2018 naplánoval svatostánek chutí Ungelt v samotném srdci Prahy speciální degustační večer s vinařem Jeanem Gardiesem, jehož návštěvu lze...

    Jan Pešek4.3.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.