Sociální sítě
Nahoru

OBJEVTE UNIKÁTNÍ UMĚNÍ MÍCHÁNÍ WHISKY

Stát se svým vlastním master blenderem a proniknout do tajů fascinujícího světa umění míchání whisky. Zážitkový program The Blend značky Chivas Regal, během kterého budou mít účastníci jedinečnou možnost si pod vedením jednoho z největších odborníků na whisky u nás, Zdeňka Kortiše, namíchat svoji vlastní blended whisky, přinese zejména nevšední zážitek. Exkluzivní večery, které se budou v Česku konat vůbec poprvé, poběží ve vybraných barech a restauracích po celé republice od ledna do dubna 2018. Vstupenky na jednotlivé akce budou k prodeji od prosince na webových stránkách www.theblend.cz.

Zdeněk Kortiš miluje nejenom Chivas Regal, ale také své hodinky Seiko

Zdeněk Kortiš miluje nejenom Chivas Regal, ale také své hodinky Seiko

The Blend představuje profesionálně řízený edukačně-degustační program, který účastníkům umožní nejenom prohloubit znalosti o věhlasné skotské whisky, ale také si vyzkoušet na vlastní kůži umění jejího míchání. Tzv. blendování je sofistikovaný proces, při kterém master blender míchá obilné a single malt whisky tak, aby jednotlivé komponenty byly v dokonalém souladu. „Projekt The Blend poodhaluje rozmanitost, bohatou historii a lidský um stojící za celosvětovým úspěchem skotské whisky. Ikonická značka Chivas Regal stála u zrodu kategorie luxusní, v dnešní terminologii ultraprémiové whisky. Účastníci během workshopu pochopí, jak složitým procesem míchání whisky je. Zároveň si interaktivně vyzkouší roli blenderů, což je zážitek, který doporučuji vyzkoušet. A nemusíte ani do Skotska, stačí do nejbližšího baru,“ říká Zdeněk Kortiš, znalec, sběratel a whisky ambasador společnosti Jan Becher – Pernod Ricard. Ten se v průběhu večera stává nejenom lektorem, ale také poradcem, který vede jednotlivé kroky samotného míchání, ochutnává a hodnotí výsledné blendy.

Chivas Regal_The Blend_16Hodinu a půl trvající program The Blend nabídne svým hostům seznámení nejenom s příběhem a procesem vzniku skotské whisky, ale také se zajímavou historií značky  a portfoliem Chivas Regal. Účastníci v řízené degustaci postupně ochutnají několik druhů whisky, včetně obilné a čtyřech single malt whisky z různých oblastí Skotska: Highlands, Lowlands, Speyside a Islay. Program vrcholí v okamžiku, kdy se hosté pustí do samotného blendování. Z vybraných druhů whisky si mohou dle své chuti namíchat svůj vlastní blend, který si ve skleněné lahvičce o obsahu 1,5 dl odnesou domů pro vlastní potěšení. Každý z nich je vzácný, obsahující originální recept svého master blendera.

Chivas Regal_The Blend_6

Více z rubriky Degustace

  • Rybí hody v pražských restauracích PRU58 a La Bodeguita del Medio

    Pražské restaurace plánují na přelom dubna a května zajímavé akce pro milovníky rybích specialit. Hned na konci dubna, konkrétně 28. dubna...

    Marek Zelený19.4.2022
  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.