Sociální sítě
Nahoru

3 nejčastější problémy s pletí v zimě. Jak si s nimi poradit?

Přechody z tepla do zimy, klimatizace i silný mráz. To vše umí naši pokožku pěkně potrápit. Způsoby, jak i ochránit a zbytečně nezatěžovat, ale existují.

Zima je každoroční zatěžkávací zkouškou pro naši pleť. Lehké hydratační krémy v poličkách nahrazují ty hutnější, výživnější a olejíček na rty se stává nezbytnou součástí kabelky. Kromě běžných zimních neduhů, jako je vysušená nebo podrážděná pokožka, se můžeme setkat i s trochu závažnějšími projevy toho, že naše tělo považuje mráz za nepřítele číslo jedna.

pexels-photo-293029 (1200 x 912)

Červené žilky

Cévky prosvítající pod kůží znají zejména ženy s tenkou suchou kůží. Jde o postižení kapilár v kůži, které ztrácí schopnost se rozšiřovat a smršťovat a vznikají tak rozšířené cévky, které se vyskytují zejména na obličeji. K jejich tvorbě velkou měrou přispívá genetika, životospráva a rychlé přechody mezi teplotami, jako je právě přecházení z mrazu do vytopené místnosti. Pokud do své stravy zařadíte větší množství vitaminu C a pohanky, můžete výrazně pomoci zlepšení stavu cévek. Dále je pak vhodné pleť důkladně chránit před vnějšími vlivy, vyživovat a ošetřovat kosmetikou s hojícími a protizánětlivými látkami, jako je zelený čaj a kadidlovník nebo starý dobrý měsíček lékařský. V nabídce přírodní kosmetiky Pevonia Botanica najdete řadu RS2 přímo určenou pro pokožku s rozšířenými cévkami.

RS2-krem-tisk (1200x 514)

 

Velmi suchá pleť

V tomto případě platí pravidlo: mazat a zase mazat! To je mantra všech lidí trpících atopickým onemocněním, které se v zimě stávají naprostým utrpením. Kůže vlivem mrazu a suchého horkého vzduchu z topení může popraskat a dokonce i krvácet. Pokožku s je nutné hydratovat a zároveň hojit a chránit. I pro tyto případy se skvěle hodí měsíčková mast, někdo nedá dopustit na vepřové sádlo. K dostatečnému zvláčnění pokožky jsou nejlepší produkty na bázi oleje, které vytvoří ochranný film. Skvělou novinkou jsou také suché oleje, které nezanechávají pocit mastnoty. Praktickou formu suchého oleje ve spreji je pak třeba Pevonia Botanica, ten zároveň obsahuje hojící výtažek z heřmánku, levandule, je přírodní a určitě bude skvělou volbou nejen pro vegany.

PE-PRD-BodyDryOil200mlEL_CM (1200 x 852)

 

Alergie na zimu

Ačkoliv to může znít jako vtip a výmluva, aby dotyčný mohl zůstat v teple, alergií na chlad trpí asi 2% populace, převážně ženy. Alergie na chlad se projevuje dost podobně jako jiné alergie vodovou rýmou a svědivou vyrážkou na nezakrytých částech těla nebo na nohou. K jejímu spuštění někdy stačí i teploty kolem nuly, skok do ledové vody v létě a v nejtěžších případech i pouze ledové nápoje. Kromě dostatečné hydratace pokožky a pečlivého oblékání se při této alergii také podávají antihistaminika jako léčba i prevence. Některé studie tvrdí, že náchylnost na chlad může být způsobena do jisté míry i psychikou a je tak spíše pseudoalergickou reakcí na to, že zimu zkrátka natolik nesnášíte, až se vám z ní dělají doslova osypky.

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.