Sociální sítě
Nahoru

Luxusní kabelka jako skvělá investice? Rozhodně!

Pokud hledáte nový způsob, jak investovat, pak vězte, že i nóbl kabelka může být velmi zajímavou příležitostí, jak své peníze spolehlkivě zúročit. Máme důkaz.

birkin-bag

Znalci stylu pochopitelně dobře ví, že jsou módní kousky, které se dají snadno vyvážit zlatem. Přesněji řečeno, dokonce zlato převáží. Jedním z nadčasových doplňků pro dámy, ke kterému se dostanou jen vyvolené, je i legendární taška Birkin od věhlasného módního domu Hermès. Navzdory její vysoké pořizovací ceně, která začíná v závislosti na velikosti v přepočtu asi na sto osmdesáti tisíci korunách, se podle studie amerického e-shopu s luxusními kabelkami Baghunter.com její hodnota za posledních třicet pět let ještě zpětinásobila. Ročně se tedy cena kabelky navýší o 14,2 %, což je aktuálně vyšší výnos než u tradičního zlata. Použitou Birkin kabelku tedy můžete prodat za lepší cenu, než byla pořizovací. I tak ji potenciální zákaznice rády koupí. Na ty nové je totiž dlouhý pořadník, zatímco second-handovou můžou dostat okamžitě. A přitom nic ze své prestižní pověsti neztratí, pokud o ni majitelka dobře pečovala.

Co funguje u nás?

V Česku se nedaří jen ikonickým birkinkám, ale dobře se tu zhodnocují i tašky Louis Vuitton Neverfull, Chanel Flap či Gucci Soho Messenger. Obecně platí, že pokud roste cena kabelky na trhu, automaticky pak roste i cena nóbl tašky z druhé ruky. Tím pádem i starší kabelka může někdy přesáhnout svoji kupní hodnotu. I když většina žen při nákupu s touto variantou pochopitelně nepočítá. Luxusní kabelka je totiž nejlepší investicí do nich samých. Což je přirozeně ze všeho nejdůležitější.

Více z rubriky High society

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.