Sociální sítě
Nahoru

Likér Baileys v rukách předního českého šéfkuchaře Jana Punčocháře

Přední český šéfkuchař Jan Punčochář, který je mimo jiné tváří hodinářské značky Oris, spojí síly s populární značkou likérů Baileys. V rámci neobvyklé roční spolupráce připraví 24 kreativních receptů, které propojí trendy moderní gastronomie s proslulou chutí irského likéru. „Vždy mě bavily netradiční kombinace chutí a surovin. Krémové likéry můžou být pro jídlo zajímavým twistem, který receptu dodá úplně nový rozměr. V průběhu roku představím s použitím Baileys neokoukané dezerty, krémové polévky, ale samozřejmě i hlavní chody,“ vysvětluje Jan Punčochář, šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru na ulici Lodecká 4 v Praze.

2017 PHOTOONE -043Fotografie a tutoriály receptů se budou průběžně zveřejňovat na Facebookových profilech likéru Baileys i Jana Punčocháře. Prostřednictvím Instagramu pak budou moct fanoušci gastronomie sledovat videa přímo z přípravy pokrmů. „Rádi bychom naší značku představili v jiném světle než obvykle. Přestože se likéry Baileys na trhu pohybují přes 40 let, jejich specifická chuť dokáže stále překvapit. Jana Punčocháře vnímáme jako jednoho z nejosobitějších šéfkuchařů tuzemské scény, proto nás těší, že se právě on stane spojnicí mezi naším irským likérem a moderní gastronomií,“ míní Alexander Suja, group brand manažer pro distribuční značky společnosti Stock, která je českým distributorem produktů Baileys. Skrze originální spolupráci chce Stock zároveň připomenout dlouholetou historii Baileys či poukázat na nevšední a překvapivé způsoby jeho využití.

2017 PHOTOONE -021Mezi 24 recepty budou figurovat dezerty jako kokosová panna cota s likérem Baileys nebo ořechovo-kaštanový dort s Baileys. „Kromě sladkých dezertů nabídnu také recepty, jak si doma jednoduše připravit skvělé hlavní chody. Společně si uvaříme třeba dýňovou polévku doplněnou o kokosové mléko a Baileys nebo avokádo s kachními játry marinovanými v tomto irském likéru,“ upřesňuje Jan Punčochář, který svou profesní kariéru začínal v v hotelu Ambassador a po studiích sbíral zkušenosti v předních pražských restauracích. Jako kuchař působil také v Německu, Rakousku nebo ve vyhlášené švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus.

2017 PHOTOONE -032Po návratu do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde pracoval deset let. Koncepčně se podílel na restauraci karlovarského Grandhotelu Pupp a od roku 2014 zastává pozici šéfkuchaře restaurantu Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. Je dvojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař.

Více z rubriky Degustace

  • Rybí hody v pražských restauracích PRU58 a La Bodeguita del Medio

    Pražské restaurace plánují na přelom dubna a května zajímavé akce pro milovníky rybích specialit. Hned na konci dubna, konkrétně 28. dubna...

    Marek Zelený19.4.2022
  • Degustace v PRU58

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích je gastronomickým klenotem. Vzdušný prostor plný květin po příchodu vyvolává pocit, že člověk vstoupil do asijské...

    Marek Zelený21.3.2022
  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.