Sociální sítě
Nahoru

Likér Baileys v rukách předního českého šéfkuchaře Jana Punčocháře

Přední český šéfkuchař Jan Punčochář, který je mimo jiné tváří hodinářské značky Oris, spojí síly s populární značkou likérů Baileys. V rámci neobvyklé roční spolupráce připraví 24 kreativních receptů, které propojí trendy moderní gastronomie s proslulou chutí irského likéru. „Vždy mě bavily netradiční kombinace chutí a surovin. Krémové likéry můžou být pro jídlo zajímavým twistem, který receptu dodá úplně nový rozměr. V průběhu roku představím s použitím Baileys neokoukané dezerty, krémové polévky, ale samozřejmě i hlavní chody,“ vysvětluje Jan Punčochář, šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru na ulici Lodecká 4 v Praze.

2017 PHOTOONE -043Fotografie a tutoriály receptů se budou průběžně zveřejňovat na Facebookových profilech likéru Baileys i Jana Punčocháře. Prostřednictvím Instagramu pak budou moct fanoušci gastronomie sledovat videa přímo z přípravy pokrmů. „Rádi bychom naší značku představili v jiném světle než obvykle. Přestože se likéry Baileys na trhu pohybují přes 40 let, jejich specifická chuť dokáže stále překvapit. Jana Punčocháře vnímáme jako jednoho z nejosobitějších šéfkuchařů tuzemské scény, proto nás těší, že se právě on stane spojnicí mezi naším irským likérem a moderní gastronomií,“ míní Alexander Suja, group brand manažer pro distribuční značky společnosti Stock, která je českým distributorem produktů Baileys. Skrze originální spolupráci chce Stock zároveň připomenout dlouholetou historii Baileys či poukázat na nevšední a překvapivé způsoby jeho využití.

2017 PHOTOONE -021Mezi 24 recepty budou figurovat dezerty jako kokosová panna cota s likérem Baileys nebo ořechovo-kaštanový dort s Baileys. „Kromě sladkých dezertů nabídnu také recepty, jak si doma jednoduše připravit skvělé hlavní chody. Společně si uvaříme třeba dýňovou polévku doplněnou o kokosové mléko a Baileys nebo avokádo s kachními játry marinovanými v tomto irském likéru,“ upřesňuje Jan Punčochář, který svou profesní kariéru začínal v v hotelu Ambassador a po studiích sbíral zkušenosti v předních pražských restauracích. Jako kuchař působil také v Německu, Rakousku nebo ve vyhlášené švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus.

2017 PHOTOONE -032Po návratu do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde pracoval deset let. Koncepčně se podílel na restauraci karlovarského Grandhotelu Pupp a od roku 2014 zastává pozici šéfkuchaře restaurantu Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. Je dvojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař.

Více z rubriky Degustace

  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
  • Il Giardino Toscano chystá večeři s michelinským šéfkuchařem

    Šéfkuchař michelinskou hvězdou ověnčené restaurace Vermeer nacházející se v amsterdamském hotelu NH Collection Barbizon Palace se chystá navštívit Prahu. Angličan Christopher...

    Jan Lidmaňský14.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.