Sociální sítě
Nahoru

Likér Baileys v rukách předního českého šéfkuchaře Jana Punčocháře

Přední český šéfkuchař Jan Punčochář, který je mimo jiné tváří hodinářské značky Oris, spojí síly s populární značkou likérů Baileys. V rámci neobvyklé roční spolupráce připraví 24 kreativních receptů, které propojí trendy moderní gastronomie s proslulou chutí irského likéru. „Vždy mě bavily netradiční kombinace chutí a surovin. Krémové likéry můžou být pro jídlo zajímavým twistem, který receptu dodá úplně nový rozměr. V průběhu roku představím s použitím Baileys neokoukané dezerty, krémové polévky, ale samozřejmě i hlavní chody,“ vysvětluje Jan Punčochář, šéfkuchař pražské restaurace Grand Cru na ulici Lodecká 4 v Praze.
2017 PHOTOONE -043Fotografie a tutoriály receptů se budou průběžně zveřejňovat na Facebookových profilech likéru Baileys i Jana Punčocháře. Prostřednictvím Instagramu pak budou moct fanoušci gastronomie sledovat videa přímo z přípravy pokrmů. „Rádi bychom naší značku představili v jiném světle než obvykle. Přestože se likéry Baileys na trhu pohybují přes 40 let, jejich specifická chuť dokáže stále překvapit. Jana Punčocháře vnímáme jako jednoho z nejosobitějších šéfkuchařů tuzemské scény, proto nás těší, že se právě on stane spojnicí mezi naším irským likérem a moderní gastronomií,“ míní Alexander Suja, group brand manažer pro distribuční značky společnosti Stock, která je českým distributorem produktů Baileys. Skrze originální spolupráci chce Stock zároveň připomenout dlouholetou historii Baileys či poukázat na nevšední a překvapivé způsoby jeho využití.
2017 PHOTOONE -021Mezi 24 recepty budou figurovat dezerty jako kokosová panna cota s likérem Baileys nebo ořechovo-kaštanový dort s Baileys. „Kromě sladkých dezertů nabídnu také recepty, jak si doma jednoduše připravit skvělé hlavní chody. Společně si uvaříme třeba dýňovou polévku doplněnou o kokosové mléko a Baileys nebo avokádo s kachními játry marinovanými v tomto irském likéru,“ upřesňuje Jan Punčochář, který svou profesní kariéru začínal v v hotelu Ambassador a po studiích sbíral zkušenosti v předních pražských restauracích. Jako kuchař působil také v Německu, Rakousku nebo ve vyhlášené švýcarské restauraci Häberlis Schützenhaus.
2017 PHOTOONE -032Po návratu do České republiky se stal šéfkuchařem restaurace Le terroir, kde pracoval deset let. Koncepčně se podílel na restauraci karlovarského Grandhotelu Pupp a od roku 2014 zastává pozici šéfkuchaře restaurantu Grand Cru na ulici Lodecká 4 v centru Prahy. Je dvojnásobným vítězem ankety Zlatý kuchař.

Více z rubriky Degustace

  • Chivas 18 má svůj stroj

    Ve světě přímo posedlém rychlostí, hledáním zkratek a okamžitým požitkem našel skotský výrobce luxusní whisky Chivas způsob, jak lidem připomenout, že...

    Jan Pešek1.11.2018
  • Grand Jour de Champagne ve znamení růstu

    Zájem o letošní XII. ročník prestižního festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne 2018 je enormní a bez nadsázky lze říci, že...

    Jan Pešek27.10.2018
  • Hříšné chutě v klášteře: Kalina Anežka

    Oblíbený ateliér kuchařské alchymie Miroslava Kaliny změnil svou adresu. Po několika letech, kdy lákal svými téměř kultovními recepty na glazovaný telecí...

    Jan Lidmaňský24.9.2018
  • Degustační menu v Bistro Kaprova

    Oblíbené Bistro Kaprova, které najdete v nedaleko Staroměstského náměstí v Praze, připravilo pro své hosty speciální degustační večeři, jež bude průřezem...

    Libka Safr10.9.2018
  • Chřestová sezóna v Mlýnci vypukla

    Pokud jde o nejlahodnější a nejoblíbenější jarní zeleninu, určitě vítězí chřest. Jeho sezona je však bohužel krátká, začíná v dubnu a...

    Jan Pešek7.5.2018
  • Vzácná návštěva v Hergetově Cihelně

    Už příští týden, a to v úterý 10. dubna od 19 hodine, se promění prostory Hergetovy Cihelny v centrum milovníků vína....

    Jan Pešek3.4.2018
  • Kampa Park a menu vyhlížející jaro

    Oblíbený televizní MasterChef Marek Raditsch připravil ve své „domovské“ restauraci Kampa Park nové menu, které dokonale ilustruje jeho kuchařskou filozofii. Zkušený...

    Jan Pešek20.3.2018
  • Metropole České republiky ožije v květnu festivalem Praha pije víno

    I v letošním roce bude Praha opět pít víno, a to už popáté. Od 18. do 19. května 2018 se v prostorách...

    Jan Pešek13.3.2018
  • Restaurant Ungelt plánuje večeři s unikátním hostem

    Na sobotu 24.3.2018 naplánoval svatostánek chutí Ungelt v samotném srdci Prahy speciální degustační večer s vinařem Jeanem Gardiesem, jehož návštěvu lze...

    Jan Pešek4.3.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.