Sociální sítě
Nahoru

Pocta prvorepublikové kuchyni v restauraci Tiskárna

Pečlivě vybrané „prvorepublikové“ menu připravené podle receptů ze starých kuchařek pod dozorem šéfkuchaře Davida Kaliny, bohatá nabídka mělnického vína i vzorně ošetřené plzeňské pivo čepované z měděných pivních tanků umístěných přímo nad výčepem. To jsou hlavní taháky nově otevřené restaurace Tiskárna, kterou najdete v Jindřišské ulici, jen pár kroků od Hlavní pošty.

ADA_5562Poměrně variabilní prostory restaurace se zimní zahradou a podzemním salónkem s celkovou kapacitou 170 míst jsou součástí historického areálu Státní tiskárny cenin, kde se od roku 1928 tiskly československé bankovky. Proto si nová restaurace zvolila jméno Tiskárna a také se přihlásila k legendární prvorepublikové kuchyni, připravované autenticky podle originálních receptur. Restaurace je otevřená každý den od 11 do 24 hodin.

AD1_9678Prošli a pročetli jsme několik desítek sto let starých kuchařských knih, v nichž jsme se inspirovali při přípravě většiny našich pokrmů. Hlavním pilířem nabídky je ovšem šestice jídel připravená přesně podle dobových receptů 1. republiky. Díky tomu mohou naši hosté ochutnat excelentní podobu španělského ptáčka, jenž bude společně s nadívaným jehněčím hrudím a datlovým dortíkem patřit k hlavním hitům naší kuchyně,“ věří zkušený šéfkuchař David Kalina, který má na starosti také oblíbenou restauraci Mincovna na Staroměstském náměstí.

jehneci hrudi_1Při první návštěvě je téměř povinností ochutnat některý z autentických prvorepublikových pokrmů. V nabídce je hutná hříbková polévka s kapustou, hráškem a zeleninou, která se skvěle hodí do zimních měsíců, potěší také zastřené vejce s artyčoky a parmazánem. Hlavním pokrmům dominuje již zmíněný španělský ptáček z telecí kýty s jemnou ančovičkovou nádivkou a žemlovým knedlíkem či skvostné jehněčí hrudí pomalu pečené s bylinkami a podávané se špenátem. Posledním masovým pokrmem elitní šestice jsou zadělávané telecí karbanátky s husími játry a morkem. A velké příznivce jistě získá i skvostný datlový dortík s čokoládovou polevou a rumovou omáčkou.

AD1_9688

Více z rubriky Restaurace

  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Argentinské speciality v Gran Fierro

    Argentinská restaurace Gran Fierro, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz. Základem...

    Jan Pešek23.9.2020
  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Burger s velkým severským B

    Teplice jsou čím dál více navštěvovanějším lázeňským městem severních Čech. Aspektů je několik. Zelenající se příroda, díky snížené těžbě, renovující se...

    Marek Zelený11.8.2020
  • Čaník bez čekání

    Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne...

    Marek Zelený5.8.2020
  • Všeumělové na Pavláku

    Nota Bene na Pavláku není jen restaurací, ale místem, kde se lidé baví a vždy se dobře nají. Přirozenost a poctivost...

    Jan Pešek3.8.2020
  • Menu pro druhou polovinu léta v Buddha Bar Restaurant Praha

    Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní...

    Marek Zelený1.8.2020
  • Středomořská atmosféra v Hliněné Baště

    Jedna z nejpříjemnějších restaurací v okolí Prahy boduje hlavně v létě, kdy naplno vynikne její středomořská atmosféra. Prostorná terasa u rybníčku...

    Marek Zelený29.7.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.