Sociální sítě
Nahoru

Pocta prvorepublikové kuchyni v restauraci Tiskárna

Pečlivě vybrané „prvorepublikové“ menu připravené podle receptů ze starých kuchařek pod dozorem šéfkuchaře Davida Kaliny, bohatá nabídka mělnického vína i vzorně ošetřené plzeňské pivo čepované z měděných pivních tanků umístěných přímo nad výčepem. To jsou hlavní taháky nově otevřené restaurace Tiskárna, kterou najdete v Jindřišské ulici, jen pár kroků od Hlavní pošty.

ADA_5562Poměrně variabilní prostory restaurace se zimní zahradou a podzemním salónkem s celkovou kapacitou 170 míst jsou součástí historického areálu Státní tiskárny cenin, kde se od roku 1928 tiskly československé bankovky. Proto si nová restaurace zvolila jméno Tiskárna a také se přihlásila k legendární prvorepublikové kuchyni, připravované autenticky podle originálních receptur. Restaurace je otevřená každý den od 11 do 24 hodin.

AD1_9678Prošli a pročetli jsme několik desítek sto let starých kuchařských knih, v nichž jsme se inspirovali při přípravě většiny našich pokrmů. Hlavním pilířem nabídky je ovšem šestice jídel připravená přesně podle dobových receptů 1. republiky. Díky tomu mohou naši hosté ochutnat excelentní podobu španělského ptáčka, jenž bude společně s nadívaným jehněčím hrudím a datlovým dortíkem patřit k hlavním hitům naší kuchyně,“ věří zkušený šéfkuchař David Kalina, který má na starosti také oblíbenou restauraci Mincovna na Staroměstském náměstí.

jehneci hrudi_1Při první návštěvě je téměř povinností ochutnat některý z autentických prvorepublikových pokrmů. V nabídce je hutná hříbková polévka s kapustou, hráškem a zeleninou, která se skvěle hodí do zimních měsíců, potěší také zastřené vejce s artyčoky a parmazánem. Hlavním pokrmům dominuje již zmíněný španělský ptáček z telecí kýty s jemnou ančovičkovou nádivkou a žemlovým knedlíkem či skvostné jehněčí hrudí pomalu pečené s bylinkami a podávané se špenátem. Posledním masovým pokrmem elitní šestice jsou zadělávané telecí karbanátky s husími játry a morkem. A velké příznivce jistě získá i skvostný datlový dortík s čokoládovou polevou a rumovou omáčkou.

AD1_9688

Více z rubriky Restaurace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.