Sociální sítě
Nahoru

Čech Jan Teska se stal mistrem světa v míchání koktejlů

Na mistrovství světa v Kodani zářil český barman Jan Teska. Na světovém koktejlovém šampionátu Mezinárodní barmanské asociace zvítězil s koktejlem, který zahrnoval sekt, gin, malinový likér, bezinkový sirup a vaječný bílek.

F_A20_7554Barman Jan Teska je ve svém oboru známou osobou – zvítězil v klání o barmana roku 2016, pořádaném Českou barmanskou asociací, vítězství ho nominovalo na World Cocktail Championship 2017 v dánské Kodani. Zde své kvality opět potvrdil, když získal v těžké mezinárodní konkurenci zlatou medaili v kategorii Sparkling drink. Jeho vítězný koktejl nese název Copenhagen Beauty (Kodaňská kráska) a obsahuje sekt, gin, malinový likér, bezinkový sirup, limetovou šťávu a vaječný bílek.

F_A20_7961 (002)Inspirací pro tento drink mi byla pohádková postava Malé mořské víly od H. Ch. Andersena, jejíž socha je na břehu moře právě v Kodani. Její krásu, jemnost a eleganci jsem se snažil promítnout do koktejlu, který jsem pojmenoval Copenhagen Beauty,“ vysvětluje Jan Teska a dodává, že tento drink považuje za jeden ze svých nejpovedenějších.

Po náročné práci spojené se získáním českého titulu barmana roku a následující možnosti reprezentovat Českou republiku na mistroství světa je pro mě úspěch drinku hrdou tečkou na závěr téměř dvouleté cesty,“ dodává světový šampion. V historii byla posledním vrcholným úspěchem Čechů na mezinárodním mistrovství v míchání koktejlů zlatá medaile z roku 1996, kterou vybojoval Jaroslav Krátký na šampionátu v Japonsku.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.