Sociální sítě
Nahoru

Německá značka Tutima Glashütte k dostání v Čechách

Německá hodinářská značka Tutima Glashütte/Sa., je konečně oficiálně k dispozici v České republice. Hodinky této značky, která má počátky v roce 1927, jsou od 18. prosince k dostání exkluzivně v největším tuzemském hodinářství, v pražské prodejně Koscom.

V roce 1927, v době probouzející se Evropy, byly v proslulém hodinářském městě Glashütte založeny dvě hodinářské společnosti, dohromady známé jako UFAG. Výkonný ředitel obou společností, Dr. Ernst Kurtz, brzy rozpoznal potenciál náramkových hodinek namísto kapesních a ve velmi krátké době se jeho modely mohly rovnat švýcarským značkám.

HyperFocal: 0Hodinky byly odolné a spolehlivé, a právě tyto vlastnosti byly inspirací pro název značky „bezpečný – Tutima“. Značce se vedlo i během druhé světové války, kdy se například v roce 1941 zrodila její legenda – pilotní hodinky. Ovšem konec války a následující roky byly téměř devastující. Kvůli bombardování a okupaci musela být továrna přesunuta do dolního Sasko, komunity zvané Ganderkesee, kde se díky silným kořenům, technické jemnosti a v duchu inovací podařil nový úspěšný začátek. Když v roce 1989 padla železná opona, zahájil Dieter Delecat (výkonný ředitel) přesun zpět do počátku původu značky-Glashütte. Současně se stávající továrnou byla založena nová, která zahájila výrobu v roce 2008 a tím uzavřela kruh.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.