Sociální sítě
Nahoru

NOVOU ŠÉFREDAKTORKOU TOP CLASS JE ANETA NĚMCOVÁ

Rok 2018 odstartuje novou éru Top Classu. S neotřelou vizí přišla Aneta Němcová, která se v listopadu tohoto roku stala jeho šéfredaktorkou.

ok

Máte vystudované dějiny umění, několik let jste vedla historický časopis, pracovala jste i ve zpravodajství. Proč zrovna lifestyle?

Je to pro mě obrovská výzva a krok zase o kus dál. Lifestyle žije nejnovějšími trendy, což ho činí nesmírně živým a přitažlivým. Není to jen o módě a kosmetice, ale i o dalších luxusních tématech, jako je cestování, design, gourmet, auta či životopisy slavných. Já sama navíc luxus vnímám jako jistou formu umění, takže tak velká změna to nakonec přece jen nebude.

Jakým směrem se pod vaším vedením bude Top Class ubírat? Chystáte nějaké změny?

Top Class čeká evoluce, která milovníkům luxusu přinese vedle high end trendů i větší porci čtení. Chystáme pravidelné přílohy, rozhovory se slavnými a úspěšnými lidmi, chybět nebudou ani poutavá lifestylová témata. Změnou projde také grafická úprava, nový design získá i titulní strana. Myslím, že čtenáři se mají opravdu na co těšit.

Jaké společné rysy máte vy a luxus?

Napadá mě jen jedna vlastnost, preciznost. Troufám si říct, že jsem člověk, který nedělá nic napůl, ani v práci, ani v osobním životě. Podobnou péči a úsilí, jakou věnují módní návrháři svým haute couture kolekcím, věnuji i já tvorbě časopisů z rodiny RF-Hobby. Nespokojím se s průměrným výsledkem, vždy chci ze sebe dostat to nejlepší. Samozřejmě že i já občas šlápnu vedle, ale ze svých chyb se snažím vždy poučit.

Obklopujete se ráda drahými značkami?

Mít doma pár kousků, které patří do stájí módních magnátů, je přáním snad každé ženy. A ani já nejsem výjimkou. Oceňuji především neotřelý design a kvalitu zpracování těchto luxusních výrobků. Jsou pro mě synonymem dokonalé řemeslné práce a jistou investicí do budoucna.

Čeho si na své práci nejvíce ceníte?

Líbí se mi, jak je práce v médiích pestrá. Jeden den trávíte v redakci tvorbou plánu časopisu, další den na tiskové konferenci, třetí pak na focení či na otevírání nového butiku. Pravda, někdy se dostanete domů až pozdě večer, někdy vůbec, ale ta oběť za to stojí. Nikdy totiž neuvíznete ve smyčce stereotypu.

Během své kariéry jste přišla do kontaktu s mnoha úspěšnými lidmi. Co jste se od nich naučila? Jaký je váš recept na úspěch?

Nevzdávat se, vytrvat, umět přijmout kritiku a když je třeba, sklopit hlavu a přiznat svou chybu.

Životopis

Aneta Němcová vystudovala taneční konzervatoř a dějiny umění na Masarykově univerzitě v Brně. Svou novinářskou praxi odstartovala v televizi JOJ, kde pracovala jako reportérka, poté působila i jako moderátorka zpravodajství. V roce 2010 spojila své síly s vydavatelstvím RF-Hobby, dva roky vedla redakci časopisu Akta history revue, tři roky pak dohlížela na vydávání módního magazínu Fashion Club. V listopadu tohoto roku převzala funkci šéfredaktorky Top Class, jednoho z nejluxusnějších magazínů u nás.

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.