Sociální sítě
Nahoru

Desetiletý bourbon Bulleit konečně na tuzemské scéně

Průkopnická značka kentucké whiskey Bulleit, zhmotnění amerického snu a odvážných rozhodnutí, nově servíruje do českých sklenek prémiovou desetiletou variantu Bulleit Bourbon 10YO. O výrobě a chuti novinky rozhodoval přímo sám Tom Bulleit, energický ex-právník a zakladatel palírny. Nová lahev je určená každému milovníkovi whisky, který oceňuje řemeslný um, autenticitu, poctivou práci a nenechá se zmasírovat přelétavými trendy.

1083912_In Situation Bulleit 10yr Rocks 750ml_original_resizeTom Bulleit se před lety rozhodl pro inspirativní experiment: vyčlenil vybrané množství bourbonu, které následně celou jednu dekádu zrálo ve vypálených sudech z amerického bílého dubu. S napětím se čekalo na výslednou podobu bourbonu a trpělivost se vyplatila: léta staření dala vzniknout výjimečně intenzivní a až neskutečně jemné whiskey, která si zároveň uchovala vysoký podíl žita, udávající charakteristickou chuť neodmyslitelně spjatou se značkou Bulleit.

1083911_In Situation Bulleit 10yr 750ml_original_resizeTmavočervený bourbon s teple oranžovými odlesky je plněn do klasických bourbonových lahví. Aroma desetileté whiskey přiznává pálený dub s náznaky vanilky a sušeného ovoce. Chuť je plná, hluboká a překvapí dokonalou jemností, ze které na závěr vystoupí lahodné zakončení s tóny koření, karamelu a sušeného ovoce.

IMG_6488Bulleit Bourbon 10YO, který se v karlínském obchodě Warehouse #1 prodává za 1 020 Kč, již stihl získat v prestižní soutěži Ultimate Spirits Challenge zlatou medaili. Legendární značka je také milovaná i barmanskou komunitou: profesionálové v anketě britského časopisu Drinks International z 50 nejlepších barů světa vyhlásili Bulleit Frontier Whiskey už potřetí v řadě nejoblíbenější a nejprodávanější americkou whiskey.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.