Sociální sítě
Nahoru

Skvělý projekt značky Edox

Sběratelé mechanických hodinek vědí velmi dobře, jak se o své klenoty starat. Hodinky je potřeba pravidelně natahovat, a to i v případě, že je majitel nenosí. U vnitřní lubrikace strojku, tedy v případě mazání jednotlivých čepů a ložisek, je prostě nutné, aby nezasychala a nebo nestékala na jedno místo. Právě proto vznikly natahovače automatických hodinek, které svým otáčením imitují nošení hodinek a udržují všechny funkce v chodu. To má samozřejmě za následek skutečnost, že si udrží přesný čas i při delším období nenošení a není tak za potřebí je znovu nastavovat.

IMG_3473Český dovozce švýcarské značky Edox proto připravil pro všechny své prodejce speciální akci, kdy k jakýmkoli mechanickým hodinkám s automatický nátahem dodává za symbolickou 1 Kč skvělý natahovač. Ten vznikl v produkci německého výrobce Friedrich Lederwaren, respektive pod hlavičkou značky Friedrich|23, a běžně vychází na 3 500 Kč.

IMG_3483Samotný natahovač na jediné hodinky vznikl ze dřeva a je v provedení s povrchovým černým klavírním lakem. Jeho výhodou je skutečnost, že pracuje jak prostřednictvím připojení přes adaptér do elektrické sítě nebo může být poháněn 2 tužkovými bateriemi. Se svými rozměry 11,7 x 15,5 x 12,4 cm pak zkrášlí jakoukoli knihovnu.

IMG_3471Své automaty Edox s natahovačem si můžete pořídit v síti rodinného klenotnictví Altman, v brněnském hodinářství Fr. Hanák, ostravské prodejně Hodinky 365 a nebo v největší tuzemské prodejně Koscom. Samozřejmostí je pak prodejna Exclusive Time v pražských Dejvicích, kde je portfolio obou jmenovaných značek nejpestřejší.

Více z rubriky Pánské hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.