Sociální sítě
Nahoru

Venkovní parkování a zima nejdou ruku v ruce

Spalující sluneční paprsky se nás a našich vozů nebudou ještě pár měsíců týkat, nicméně kapotám automobilů hrozí nemalé poškození i v zimních měsících. Pokud navíc svůj vůz parkujete stále venku, měli byste mít na paměti rizika s tím spojená.

Ranní mrazíky a zima udeřily plnou silou. Ačkoliv ne všude leží desítky centimetrů sněhu, ledové počasí se definitivně zatoulalo do našich končin. Teplé kabáty, rukavice a šály chrání nás samotné, ale myslíte také na svoje auta? Ty jsou pro nás často pohodlným vysvobozením od cesty do práce v brečce, a tak si zaslouží naši pozornost.

winter-3088579_1920

Není střecha jako střecha

Venkovní parkování znamená ranní škrábání skel, ometání napadaného sněhu a bohužel často i práci s rozmrazovačem zámků. To je ale to nejmenší v porovnáním s tím, když vám na auto spadne zmrzlý sníh ze střechy, poblíž které nešikovně zaparkujete. Velké škody mohou způsobit také padající rampouchy. Dávejte si tedy opravdu velký pozor, kde v zimním období svoje auto zaparkujete. Především lidé z měst jsou zvyklí, že v létě parkují jednoduše tam, kde se jim podaří najít místo. Zdvihnout hlavu a podívat se, pod jakým domem parkují, napadne málokoho. Tak nebuďte součástí této skupiny.

wheels-1813465_1920

Lepší něco než nic?

Pokud si teď mnete ruce, že se vás výše uvedené netýká, protože máte na auto k dispozici přístřešek, pak stále nemáte úplně vyhráno. Sice se vyhnete pohromě bílého nadělení, ale stále vystavujete svoje auto mrazu a slunečnímu záření, což významně přispívá k poškozování laku. Na druhou stranu auto nevystavujete velkému rozdílu teplot, jako je tomu v případě garážového stání. To má ale zase znatelnou výhodu v podobě bezpečnosti. Za garážová vrata auto schováte a nemusíte se celou noc třást strachy, že se na něj přijde podívat i někdo jiný než jen nějaký hlodavec hledající útočiště motorového prostoru.

Garáž, která má navíc i automaticky ovládaná vrata, představuje naprostý luxus. Suchou nohou nasednete do vyhřátého auta a zimě nedáte šanci. Bohužel to ale není řešení pro obyvatele bytů, jejichž dům vlastní garáže nemá. V tom případě se alespoň při parkování vždycky podívejte nad sebe.

snow-1813456_1920 LOMAX_VRATA_HOME_motor_Astra EXCELLENT_oregon_CELEK

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.