Sociální sítě
Nahoru

Krásná pleť není výsadou bohatých

Každá z nás touží po dokonalé pleti bez kruhů pod očima, pupínků a vrásek. V dnešní době může mít krásnou pleť každá žena, stačí si jen vybrat to správné ošetření. Dermatologové sestavili seznam nejčastějších kožních problémů a tipy, jak s nimi zatočit.

Vrásky

S přibývajícím věkem jsou vrásky na pleti čím dál častější. Šetrné a efektní postupy ale dokáží jejich vzhled zlepšit a fungují jako prevence dalšího stárnutí. Jedním z nejžádanějších ošetření je vyhlazení vrásek dermálními výplněmi. Lékař tenkou jehlou vpíchne kyselinu hyaluronovou do vrásky a ta se vyplní a zmizí. Pro dokonalý výsledek se někdy kombinuje kyselina hyaluronová s botulotoxinem, který je skvělý na vyhlazení vrásek způsobených mimikou. Botulotoxin omezí činnost mimických svalů, a tím se vyhladí vrásky nad nimi.

Pigmentové skvrny

Vznik pigmentových a stařeckých skvrn ovlivňuje řada faktorů. Většinou je jejich tvorba spojována s genetickou dispozicí a slunečním zářením. Tvoří se nejčastěji v oblasti obličeje, dekoltu a hřbetů rukou. K jejich odstranění se používá intenzivní pulzní světlo nebo laser, který rozstřelí pigment na drobné částečky a tělo ho postupně vstřebá. Odstranění pigmentových skvrn je poměrně snadné, většinou k úplnému odstranění stačí 1 až 3 návštěvy dermatologa.

„Starost o pleť se mezi ženami i muži stala již naprosto nezbytnou součástí každodenní péče o zevnějšek. Cestou k dlouhodobému úspěchu je ale pravidelná a dlouhodobá péče,“ říká MUDr. Hana Smutková, primářka oddělení dermatologie v Asklepionu.

masíc novinek v omlazení

Akné a ucpané póry

Rozšířené póry trápí značnou část pacientů. Přibývajícími léty a nesprávnou péčí se póry zvětšují a přidávají roky navíc. Nepříjemným problémem je také akné, jehož neléčená forma může přejít až do těžké fáze, kdy pod kůží vznikají cysty a následně hluboké jizvy. Pro zjemnění a vyhlazení pleti je vhodný chemický nebo laserový peeling. Zbaví pokožku zrohovatělé vrstvy a nahradí ji novými buňkami. K redukci rozšířených pórů a léčbě akné slouží například radiofrekvenční přístroj eMatrix, nebo laser VRM. Přístroje působí v hlubších vrstvách kůže, zamezí tvorbě mazu a pozitivně ovlivní funkci mazových žláz.

Povadlá a dehydratovaná pleť

S přibývajícími léty ztrácí naše pokožka elasticitu, a to se mimo jiné projeví povolováním kontur obličeje. Korektivní dermatologie si umí i s touto estetickou vadou poradit. Hloubková hydratace kyselinou hyaluronovou napumpuje kůži vláhou a dodá jí ztracený objem. Pleť působí po ošetření šťavnatým a mladistvým dojmem. Další možností je omlazení pleti radiofrekvencí nebo lasery, které nastartují regenerativní procesy v hlubších vrstvách kůže a stimulují tvorbu elastinu a kolagenu, látek zodpovědných za pevnost a pružnost pokožky.

 

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.